Gibson Melody Maker

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

Re: Gibson Melody Maker

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:
Tonda píše:Když není lemovka hmatníku, tak v suchu konce pražců vylejzaj (dřevo se stahuje víc než železo), to je běžný u všech kytar - když v krámu málo vlhčí ..
Když jsem přines domů BFG a pozdějc SG faded, dělalo to u obou, ale doma (rel.vlhkost 46-55%) zase pražce zalezly zpátky :wink:
tak relativni vlhkost mistnosti jsem nepozoroval, ale ani jedna kytara co mam to nema takovym zpusobem jako ty gibsony ktery popisuju. mam teda celojavorovy krky, ale treba ani to PRS (mahagon+palisandr) to nedela. SG special co jsem mel predtim bylo v pohode.

Tak je možný, že se s tím v posledních letech tolik nemažou :mrgreen:

ale aby to bylo fér, MIM tele mi to dělalo stejně, takže i fender to u levnejch modelů nepřehání .
Zato Japan Tele, to je čistá práce..

Někdy je u starejch kytar vidět popraskaná lemovka (třeba i u většiny pražců) jak se hejbaly okraje pražců - akorát že to při hraní nevadí a nevšimneš si toho (tady třeba jen vlasová štěrbina):

Obrázek
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja to teda nemel nikde- ani u mexik, US nebo treba cortky za 5k. treba mam stesti :)

jinak to s tim naprasklym lemovanim mi dlouho vrtalo hlavou od ceho to je, diky za objasneni :))
Pitelak

Příspěvek od Pitelak »

Obrázek
Co si myslíte o tom jak ted gibson vydal novou sérii melody makeru přijdou mi všecky docela pekný a u thomana tam maj cenu okolo 12k coz bych rek ze je docela dobré i když tohle budou pankovky s humbuckerem a volume potem http://www2.gibson.com/Products/Electri ... ker-Series
BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já jim je nežeru. Třeba Explorer a véčko vypadají v téhle verzi vážně ohavně, LP absolutně nesluší ten HB, a SG s volume na pickguardu se jim taky moc nevyvedlo (nehledě na to, že volume takhle vpředu a blízko ke strunám asi nebude dvakrát pohodlné řešení, i proti stratu je strašně blízko). Designéři se asi zase hrozně opili. Po zvukové stránce to asi bude očesaná klasika.
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

Souhlasím. A taky si neumím představit, jak tam bude vypadat zapojený kabel... :roll: Hlavně v tom LP...
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

To V a Explorer mi prijdou celkem vtipny, a verim ze se najde dost lidi ktery pro takovy kytary najdou vyuziti :) Porad mi to vsechno prijde designove kompaktnejsi nez hybrid typu tohohle, kde mam spis pocit ze si nekdo hral s Photoshopem, nez ze je to vazne nabizena kytara :lol:

Volume potak, ackoliv predesilam ze jsem tohle reseni nikda v ruce nemel, mi prijde umistenej celkem pohodove, kdyz si predstavim ze doslova staci hnout prstem a jsem u nej, kabel resi lomenej jack (tedy zlomeny samec :lol: ) Proste bych to nevidel tak cerne...
Naposledy upravil(a) Farrell dne 18.04.2011 23:40, celkem upraveno 1 x.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já bych se osobně bál, že to bude náchylné na přepadávání na hlavu, hlavně to SG. Jinak pohoda, sice to volume nevypadá moc ergonomicky ale třeba to taková katastrofa nebude.

\Edit: Teď se dívám, solid maple body :shock:. To se mi zdá trochu nezvyklé...
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Smrťokvítek píše:\Edit: Teď se dívám, solid maple body :shock:. To se mi zdá trochu nezvyklé...
Jolana Diamant :lol: Ale krky to má mahagonové, takže to bude mít jen nějaké výšky navíc.

Na druhý pohled to véčko není v bílé barvě vyloženě ohavné, ale pořád není krásné, na rozdíl od své původní podoby.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Obrázek
tyhle jsou vydařenější.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To byly aspoň MM jak mají být, tedy osekané verze standardních modelů lišící se zásadním způsobem pouze jasnějším zvukem, chybějící výzdobou a fenderoidními barvami. I když véčko se jim ani tenkrát zas tolk nevyvedlo.
loos

Příspěvek od loos »

woro90-1 píše:To byly aspoň MM jak mají být, tedy osekané verze standardních modelů lišící se zásadním způsobem pouze jasnějším zvukem, chybějící výzdobou a fenderoidními barvami. I když véčko se jim ani tenkrát zas tolk nevyvedlo.
Jo ale ot V pořád vypadá podstatně elegantněji než to nové...A tyhle SG jsou slastný, dla byych si líbit...Ale z týhle nový série se mi teda nelíbí asi nic a není to kvůli tomu, že to má jeden snímač (třeba Esquiry nebo LP Juniory mě dostali a byl jsem i příjemně překvapenej, že se s tim zvukem pořád dá ještě docela slušně pracovat...) Prostě mi to přijde hnusný jak kdybch to slepoval naslepo :|
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

tak ty staré MM měli ještě alespoň podle fotek vyfrézované dutiny pro elektroniku vzadu a tím pádem mohly být potenciometry ve dřevě. Gibson teď evidentně šetřil kde mohl takže je díra jen zepředu a proto potenciometry v pickguardu. Kdyby to bylo vyřezané až dozadu jenom kvůli potenciometrům a přes to pg tak by to vypadalo asi dost blbě :mrgreen:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“