Struny na elektriku na akustické kytaře
Pravidla fóra
Struny na elektriku na akustické kytaře
Dneska mi prasklo Gčko na mojí akustice (cleartone za 400,- zhruba po měsíci - moc to nechápu) a vzhledem k tomu, že teď před vánoci nemam moc peněz, rozhodl jsem se zkusit dát tam jako provizorní řešení struny na elektriku, které mám asi troje. Vůbec jsem netušil co od toho očekávat a výsledek je poměrně zvláštní. Co se týče rytmické hry, tak 12ky cleartone by asi 11ky d´darrio strčily do kapsy, ale nezní to nijak zle, spíše jinak. Chybí mi tam basy. Ale asi ten hlavní rozdíl je v tom, že se na tu kytaru hraje o dost pohodlněji. Akustický sólíčka jsem nikdy moc neprovozoval, ale s těmahle strunama bych asi dával to samé jako na elektrice. Zajímalo by mě, jestli to třeba někdo takhle používá na akustické sóla. Máte s tim nějáké zkušenosti?
Re: Struny na elektriku na akustické kytaře
Jojo, zkoušel jsem to, na kytaře která byla akustickým ekvivalentem Telecastera, prostě nabroušený plecháč, který umí i pohladit, ale basy to nemá ani kdyby na to člověk natáhl bůhvíco. Struny na elektriku mají trochu jiný poměr jádra vůči omotávce a lépe se bendují, proto jsem je tam natáhl, a také proto, že jsem chtěl kytaru osadit elmag. snímačem. Mají pochopitelně tupější zvuk, ale hraje se na ně lépe a je to zase něco jiného. Doporučuji zkusit i ostatnímtele.kom píše:Dneska mi prasklo Gčko na mojí akustice (cleartone za 400,- zhruba po měsíci - moc to nechápu) a vzhledem k tomu, že teď před vánoci nemam moc peněz, rozhodl jsem se zkusit dát tam jako provizorní řešení struny na elektriku, které mám asi troje. Vůbec jsem netušil co od toho očekávat a výsledek je poměrně zvláštní. Co se týče rytmické hry, tak 12ky cleartone by asi 11ky d´darrio strčily do kapsy, ale nezní to nijak zle, spíše jinak. Chybí mi tam basy. Ale asi ten hlavní rozdíl je v tom, že se na tu kytaru hraje o dost pohodlněji. Akustický sólíčka jsem nikdy moc neprovozoval, ale s těmahle strunama bych asi dával to samé jako na elektrice. Zajímalo by mě, jestli to třeba někdo takhle používá na akustické sóla. Máte s tim nějáké zkušenosti?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
to znamená, že akustické struny mají tlustší jádro? Já si vždycky myslel, že to, že se špatně bendují dělá u akustickejch strun ten materiál bronzovej...woro90 píše: Jojo, zkoušel jsem to, na kytaře která byla akustickým ekvivalentem Telecastera, prostě nabroušený plecháč, který umí i pohladit, ale basy to nemá ani kdyby na to člověk natáhl bůhvíco. Struny na elektriku mají trochu jiný poměr jádra vůči omotávce a lépe se bendují, proto jsem je tam natáhl, a také proto, že jsem chtěl kytaru osadit elmag. snímačem. Mají pochopitelně tupější zvuk, ale hraje se na ně lépe a je to zase něco jiného. Doporučuji zkusit i ostatním
Bronzová je jen omotávka, jádo je z pružinové oceli.tele.kom píše:to znamená, že akustické struny mají tlustší jádro? Já si vždycky myslel, že to, že se špatně bendují dělá u akustickejch strun ten materiál bronzovej...woro90 píše: Jojo, zkoušel jsem to, na kytaře která byla akustickým ekvivalentem Telecastera, prostě nabroušený plecháč, který umí i pohladit, ale basy to nemá ani kdyby na to člověk natáhl bůhvíco. Struny na elektriku mají trochu jiný poměr jádra vůči omotávce a lépe se bendují, proto jsem je tam natáhl, a také proto, že jsem chtěl kytaru osadit elmag. snímačem. Mají pochopitelně tupější zvuk, ale hraje se na ně lépe a je to zase něco jiného. Doporučuji zkusit i ostatním
Můj kamarád Standa Kubeš (profík) na všechno natahuje elektrický gibsonky 10ky.Má na ně jako firemní hráč velkou slevu,tak je s**e na všechno na co brnká
A přál bych vám slyšet ho hrát na akustiku v hospodě. Mám z něj střídavě oblačno.Někdy mě to nakopne,že dřu jak blázen,a někdy po jeho produkci mám chut všechny kytary rozštípat a naházet do kamen

Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
-
Teorge
Na youtube jsem viděl i jak lidi cpou na akustiku snímač z elektriky do ozvučnice, nebo jak se ta díra jmenuje 
Jj to udělal i jeden můj kamarád,ale tam je vééééélikej problém se zpětnou vazbou.Vždycky musel stát metr za bednou
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
vlastne sem ani na akustice jiny nemel krom tovarnich.. proste se mi na to hraje dobre a zni to taky dobre tak proc ne;)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Masochisto!necr0 píše:vlastne sem ani na akustice jiny nemel krom tovarnich.. proste se mi na to hraje dobre a zni to taky dobre tak proc ne;)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ale to není tím, že by to byl snímač z elektriky, ale že je to jakýkoli snímač. Kdyby tam měl piezo, chytalo by mu to zpětnou vazbu úplně stejně. Jde o hlasitost aparatury a o to, kde stojíš. Elektromagnetický snímač v ozvučném otvoru je celkem běžní věc, používají to lidé, kteří hrají přes bedny jednou za uherský salám (či rok), případně ti, kteří dávají přednost takovému zvuku před uřvaným, ucinkaným podkobylkovým piezem. A dokonce někteří výrobci pro tento účel vyrábějí hybridní struny, které jsou motané dvěma dráty - jedním bronzovým a jedním niklovým.kenjiroo píše:Jj to udělal i jeden můj kamarád,ale tam je vééééélikej problém se zpětnou vazbou.Vždycky musel stát metr za bednou