JAKÝ 4x REPROBOX?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

JAKÝ 4x REPROBOX?

Příspěvek od Querian »

Zdravím všechny. Možná tady už o tom nějaký záznam je, ale já ho nenašel. Můj dotaz zní: budu mít hlavu DSL marshall a k ní potřebuju vybrat nějaký ten reprobox. Otázkou je poměr kvalita zvuku/cena. Bude to můj první stack tak moc nevím po čem se podívat. Budu rád za každý nápad. Jestli 1960ku nebo jinou značku/kousek.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: JAKÝ 4x REPROBOX?

Příspěvek od McKozias »

kolik na to mas?bez toho ti tu nikdo moc nepomuze...jinac 1960tkou se snad nic nezkazi
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

http://www.thomann.de/gb/engl_e412vg_bk_straight.htm

na blbou otázku blbá odpověď :wink:

jinak 1960...proč ne...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

tak kolem 12ti tisíc... jestli je nějaká lepší varianta než 1960tka?
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Nějak včera jsem zrovna narazil na bazaru na 4x12 Engla za 14 tis. Tím myslím taky nic nepokazíš :)
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zkus sehnat starsi 1960A nebo AV (zalezi co chces za repro - V30 a Tcka zneji oboje dobre ale kazde jinak) a trochu ji vytunit - pridat srouby, celkove zpevnit konstrukci boxu. zejmena novy marshall boxy jsou z tohohle ohledu uplne v haji a tu bednu je zahodno dodelat :) jinak ej to za ty prachy asi nejlepsi volba.

u englu pozor aby mel V30, V60 jsou o tridu horsi repra. jinak je ten box vynikajici.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Muzes poradit jak bys 1960 box vylepsil?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Kryšpín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kryšpín »

Nedávno jsem si "vylepšil" svýho levnýho Kustoma, a fakt hraje o dost líp. Dělal jsem to podle návodu, kterej byl původně psanej pro 1960.

komba-zesilovace-reproboxy/uprava-boxu-t16234.html
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

je dobry ho vyztuzit, pridat srouby a vymenit zadni desku (misto MDFky ktera nehraje nejakou poradnou preklizku). vytlumeni dle libosti, sezere to vejsky a zvuk se muze zdat nabasovanejsi ale ve skutecnosti to jen sezere ty vejsky ;)
Stratmaster

Příspěvek od Stratmaster »

Docela by mě zajímalo, jestli je mezi Marshally 1960 a 1960V nějaký jiný rozdíl kromě repra. Mně se zdá, že jde o stejnou bednu, jen s jinými repráky, ale pokud ne, opravte mě. Chci si jednu z nich pořídit a dostal jsem tip, že je zajímavé kombinovat Celestion V30 a G12 v jednom boxu. Takže je varianta buď koupit 1960V a časem do toho koupit dva G12 nebo pořídit 1960 a časem do toho koupit dva V30. Pokud by ty bedny byly stejné, výsledek by byl totožný s tím, že u druhé varianty by byla nižší primární investice...
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jsou to stejne bedny. Lisi se akorat osazenim repraku, jeste se dela napr. 1960AX a BX, ta se navic lisi tou latkou pred reproduktory. Kazdopadne vsechny 1960 bedny by mely byt stejne.
Osobne bych koupil spis Vcko, protoze T75ky podle me nepujdou tak dobre prodat jako V30 - a to nemluvim jen o cene, ale i o poctu zajemcu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

U 2xG12T-75 a 2xV30 do krize je problem trosku v tom, ze pri zvuceni, pokud chces presne zvuk co ti leze z boxu, musis zvucit dvema mikrofony, protoze kdyz das mikofon k jednomu z nich, tak ti to bude chytat hlavne ten jeden.
Jinak to zni celkem dobre a tak celkove plneji ten zvuk. Moc se mi to libi.
rene

Příspěvek od rene »

Hele a musí to bejt bezpodmíněčně 4x12?Ono se to nezdá,ale za ty peníze bys mohl mít nějakej ojetej 2x12 Orange nebo Engl a moc se to proti těm 4x12 neztrácí.Nebo spíš často to hraje i líp než velký boxy za stejnou cenu a líp se to přepravuje.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je to tak, ja mel 1960ku (ovsem s T75kama) a co se tyce hutnosti a pruraznosti, tak mi neprijde, ze by muj ENGL E212V nejak ztracel, naopak musim jeste basy krotit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
frytol

Příspěvek od frytol »

Zdary, vím že zde tento box není moc chválen, ale kámoš prodává Framuse 412 s V30 za 11K, kdybys měl zájem napiš mi SZ a pošlu ti jeho ICQ. :P
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Taky si myslim, že 212tka je schůdnější řešení... Míň se nadřeš, je to levnější...
Stratmaster

Příspěvek od Stratmaster »

Jo, borci, problém je, že momentálně ty prachy nejsou. Takže nemůžu reagovat na nabídky, byť sebevíc výhodné. Co se týče 2X12 či 4X12, naprosto vám věřím, že 4 repráky můžou být zbytečné. Ještě to zvážím. Ovšem vzhledem k tomu, že to bude můj první stack, chtěl jsem napřed pořídit něco univerzálnějšího (než časem najdu to, co je pro mě nejlepší), což dle mých informací 1960ka je. Taky je pravda, že částečně v tom hraje roli i ten pocit z velkého reproboxu - člověk si uvědomuje, že ten 2X12 může hrát líp, ale sáhne po velkém, prostě jen pro ten pocit. Myslím, že víte o čem mluvím :D Dřív než za půl roku těch 16k stejně mít nebudu, takže můžu popřemýšlet. Jinak, pokud byste měli nějaké tipy na box podle toho jaký zesák chci pořídit, pak to bude nejspíš buď Rockwell nebo Peavey 6505+ (z bazaru, pokud bude), další možnost je pak Marshall JCM 2000 TSL (opět přes bazar), ovšem tam si nejsem až tak jistý, jestli splní moje představy o zvuku. Zatím jsem měl možnost zkusit si DSL a moc nadšený jsem nebyl, bylo to takové nijaké, zkreslení příliš slabé a celé to nemělo šťávu. I když mohlo to být i boxem, byl to Laney, ale jakej, to nevím, a byl sice osazenej Celestionama, ale taky nevím jakejma, není Celestion jako Celestion...i když DSL a TSL jsou prý dost jiné, tak až bude příležitost, uvidím (uslyším), jak to bude hrát. No a pak je ještě jedna možnost, Bugera 333xl. Ale nevím, nakolik tomu věřit, bál bych se životnosti a budoucí prodejnosti, kdybych se toho chtěl časem zbavit. Jde mi o brutální hi-gainový zvuk, zároveň by však měl být zesilovač schopen zahrát i jemněji, po britsku. Pokud vás k takovým zesilovačům napadá vhodnější reprobox v podobné cenové relaci jako 1960, doporučte, v tomhle nemám zkušenosti...
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Zesilovac bych bral bud Peave nebo ten Rockwell. A pokud se chces i priblizit obcas nejakym britskym zvukum, tak si nechat dat do Rockwellu EL34 misto 6L6. Zvuk bude tak jako tak brutalni. U toho Peavey totiz nevim jestli se prodava i ve verzi EL34. Ten Marshall sice bude britsky zvuk, ale nebude to ten pravy higan, ktery chces. Soudim tak podle toho, ze vybiras mezi Peavey a Rockwellem hlavne.

Co se tyce boxu, tak ja mam 1960AV a hraje moc pekne ve spojeni s Rockwellem. Mozna bych ale bral i box s trochu pevnejsimi spodky. Neco jako Mesa boxy, ale ty uz jsou trosku mimo limit... Priklanim se k 212 verzi. Bude za ty prachy kvalitnejsi. Ale pokud chces ten efekt, tak si kup 1960AV a je to. Nic lepsiho za ty prachy asi nesezenes a je to klasika, takovy zlaty stred...
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

No ja začínam riešiť podobný problém. Koncom týždňa si idem po Red Tripa 8) a samozrejme už by som chcel čím skôr nejak začať naporiadok hrať. To znamená, že nejaká bedňa by bola fajn :). Problém sú klasicky financie nemôžem si dovoliť niečo naozaj kvalitné ako Engl a podobne. Tak preto je jediné riešenie asi nejaká ,,slušnejšia,, 2 X 12. Na bazare som našiel Framus 212 s V30 za 6500 Kč Čo vy na to??
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Za ty prachy nic slusnejsiho nesezenes. Jdi do nej ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“