VOX VT15 nebo ROLAND CUBE 20X???:)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
niking
Kontaktovat uživatele:

VOX VT15 nebo ROLAND CUBE 20X???:)

Příspěvek od niking »

dobrý den vybírám si mezi těmito dvěma...a nevím které...VOX je pololapma což je velká výhoda má 4 kanály a je i více vybavenej...ROLAND má prej 1 kanál a zajímalo by mě jak vypadá footswitch k němu ale slyšel jsem na něj hodně chvály...nehrál jste někdo na VOX VT15 nebo VT30 prostě z té řady?...díky za odpovědi:)
Kytara:Ibanez GRG 170 DX BKN,"Gibson" SG,akustička
Kombo:VOX VT15,Epiphone
Holajs

Re: VOX VT15 nebo ROLAND CUBE 20X???:)

Příspěvek od Holajs »

zeptej se na cokoliv co te zajima mam VT30 a jsem naprosto spokojenej
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

WoW!!!...tak to je super..:D...takze chcu se zeptat jak tam je simulace tech 22 aparátu co to všechno obsahuje?dáse s tím hrát na všechny styly?je to dost kvalitní na domací hraní a možná i do menšího prostoru?...je čtyřkanálové že takže na každej kanál si můžeš nastavit jinší zkreslení doufám...a efekty sou taky v pohodě?...vyměnil bys to za Rolanda cube 20X?myslíš si že je roland kvalitnější nebo VOX bude lepší volba?...vím že je tom otázek...:D...ale budu moc rád když na ně odpovíš:)
Holajs

Příspěvek od Holajs »

Takze :) Vox jako znacka patri k nejlepsimu co muze byt takze nevypusti nejakyho shita, kvalita zvuk perfektni, k tem aparatum nejvic pouzivam asi simulace marshallu 800,900 (UK´80,90, modern) fakt ty zvuky jsou perfektni!!! na cistej pouzivam tweed (fender), je tam toho hodne kazdej si najde svuj a zatim mi ty zvuky prisli dobry vsechny, kazdej se hodi na neco jinyho. K tem kanalum je jich celkem 8. K tomu to kombu doporucuji koupit original footswitch. Efekty moc nepouzivam az na nejakej chorus delay, ale delaji co maji. Jinak ta lampa v kombu je a je dokonce videt jak sviti, ale jakej celkovej vliv bude mit na zvuk nevim, to at napise nekdo moudrejsi.
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

aha aha to sou super informace moc díky...:D...takže asi se pustím do toho VOXE ten roland by taky nemusel bejt špatnej ale pololapma je prostě pololampa...:)...jo takže si mužeš uložit celkem 8 kanálů a u každého si uložíš jinší volume jinší výšky středy a bassy i efekty???a můžeš mít třeba nastavené na všech kanálech jedno stejné zkreslení akorát třeba u každého kanálu jinší efekt?ptám se protože to bude moje první kombo s tolika kanály a s footswitchem tak chcu o tom vědět co nejvíce:)...sorry že se zase tak rozepisuju ale sem z toho VOXE tak nadšenej že to píše za mě...:D...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Holajs píše:Takze :) Vox jako znacka patri k nejlepsimu co muze byt takze nevypusti nejakyho shita, kvalita zvuk perfektni, k tem aparatum nejvic pouzivam asi simulace marshallu 800,900 (UK´80,90, modern) fakt ty zvuky jsou perfektni!!! na cistej pouzivam tweed (fender), je tam toho hodne kazdej si najde svuj a zatim mi ty zvuky prisli dobry vsechny, kazdej se hodi na neco jinyho. K tem kanalum je jich celkem 8. K tomu to kombu doporucuji koupit original footswitch. Efekty moc nepouzivam az na nejakej chorus delay, ale delaji co maji. Jinak ta lampa v kombu je a je dokonce videt jak sviti, ale jakej celkovej vliv bude mit na zvuk nevim, to at napise nekdo moudrejsi.
Heheeee, a co treba takovy Marshall a jeho MG serie? :D Taky znacka znacek. Neverit znackam! Znacky nehrajou.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já ti nevím...
Mám AD60VT, a z těch simulací mi přišlo použitelných jen pár... (Třeba simulace Recta + Top boost, nebo Tweed + simulátor akustiky s chorusem)
Ten Roland by ti posloužil také dobře...

Edit: Toho Marshalla rozhodně ne.
Edit 2: Ten Vox je poruchovej... A hodně... Zní sice dobře, ale co se týče spolehlivosti, tak zaostává... Do zkušebny budu muset vzít Engla a Voxe se vzít domů.

Edit 3: Nemyslím, že tam ta lampa bude dělat tolik... Vyrábí Vox aji Valvetronix bez elektronky?
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

jak je jako poruchovej co na něm není v pohodě?
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

Fade píše:
Holajs píše:Takze :) Vox jako znacka patri k nejlepsimu co muze byt takze nevypusti nejakyho shita, kvalita zvuk perfektni, k tem aparatum nejvic pouzivam asi simulace marshallu 800,900 (UK´80,90, modern) fakt ty zvuky jsou perfektni!!! na cistej pouzivam tweed (fender), je tam toho hodne kazdej si najde svuj a zatim mi ty zvuky prisli dobry vsechny, kazdej se hodi na neco jinyho. K tem kanalum je jich celkem 8. K tomu to kombu doporucuji koupit original footswitch. Efekty moc nepouzivam az na nejakej chorus delay, ale delaji co maji. Jinak ta lampa v kombu je a je dokonce videt jak sviti, ale jakej celkovej vliv bude mit na zvuk nevim, to at napise nekdo moudrejsi.
Heheeee, a co treba takovy Marshall a jeho MG serie? :D Taky znacka znacek. Neverit znackam! Znacky nehrajou.
jo na ty MGéčka sem moc chvály neslyšel...a co si myslíš o VOX nebo o rolandu?co by si volil ty?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Výkyvy hlasitosti, chrčí.
Ale je dost možný, že tam mám někde špatný kontakt. Zkontroluji...
Jinak na funkčnost si stěžovalo víc lidí na internetu.
Já to koupil za méně, než půlku ceny nového, a v tu dobu, když jsem to kupoval mne nenapadlo, že to budu brát do zkušebny. Měl jsem to pouze nadoma, takže to nemělo jak dostat zabrat...
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

Prejdák píše:Výkyvy hlasitosti, chrčí.
Ale je dost možný, že tam mám někde špatný kontakt. Zkontroluji...
Jinak na funkčnost si stěžovalo víc lidí na internetu.
Já to koupil za méně, než půlku ceny nového, a v tu dobu, když jsem to kupoval mne nenapadlo, že to budu brát do zkušebny. Měl jsem to pouze nadoma, takže to nemělo jak dostat zabrat...
mno já ho budu kupovat komplet nový takže kdyby byl problém tak buď reklamace nebo vrácení peněz..:)...možné je že už si koupil trošku poroucháne a je třeba se mu podívat na zoubek...jinak měl bych to zatím jenom na doma...vzal by si radsi toho rolanda nebo VOXE?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Vzhledem k ceně spíš Rolanda... Ale rozdíl v ceně je malý.
Jestli se na to díváš tím pohledem, že to budeš moci reklamovat, tak jdi do toho Voxe.
Vox má celkem slušné zabudované efekty.
Běž spíš vyzkoušet...
Ale myslím, že kdybys šel na bazar, tak za tu cenu taky najdeš slušné věci

Jinak k tomu, že můj Vox byl poškozený...
Poškozený nebyl v tu dobu, fungoval bez problému, tichý, bez chrčení... Tam bude problém s kontaktem, až to vemu dom, tak to překontroluji.
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

já si za kvalitu rád připlatím...:D...budu to kupovat z ostravy z muzikanta a tam maj do 14 dnů vracení peněz což je pro mě velká výhoda kdyby mi neseděl VOX tak vezmu toho rolanda...jinak z toho bazaru no nevim nevim nic proti bazarům nemám ale když najdu nějaký dobrý inzerát tak ten dotyčný je většinou z daleka a kombo nemůžu vyzkoušet takže radši si našetřím a koupím nové origoš...:)...díky moc za radya snad se ti kombo spraví a bude hrát jako nové;)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0&region=
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0&region=

Ještě možnosti...
Ale ten první...
A) Je hlasitý jak prase... Nic na doma... Resp... Musíš mít cit v ruce, kterou budeš kroutit hlasitost
B) Čistý zvuk skvělý, jemně zkreslený taky dobrý... Více zkreslený nic moc... Metal sice jde vykroutit, ale zvukově není moc dobrý...

Pak ten druhý inzerát... To je to samé, jako hledáš, akorát o něco hlasitější... Jo, ta verze je starší, ale ty rozdíly asi budou malé... Jinak má větší reprák, což je plus.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Jak říkáš, že si za kvalitu rád připlatíš...
Tyhle dvě komba (Cube 20X a VT15) budou na hodně podobné úrovni.
Nejlépe si vyzkoušet obě.
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

jo ty inzeráty nevypadaj špatně ale jak říkám co si nevyzkouším to koupit nechci...já sem z karviné (u ostravy) a oni uplně od jinud a to je velká nevýhoda...jo jinak s tím abych vyzkoušel obojí tak v tom je taky docela problém...oni ty komba nemaj skladem jenom na dotaz takže když mi ho objednaj tak si ho už musím koupit...udělám to asi fikaně nejprv si objednám toho VOXE a když mi nebude sedět tak rolanda a bude to v pohodě...:)
Holajs

Příspěvek od Holajs »

Fade píše:
nevim na MG serii jsem nikdy nehral tak nemuzu porovnat, ale kdyz si na ni hral a slysel si, poznal, ze hraje spatne, tak jo.. ja na voxe hraji nerikam ze je to neco echt, ale za ty penize si stim jde zahrat pekne
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Měl jsem Voxe VT 30, úplně trapný nákup. Použitelné asi 3 simulace, šumělo to, čistý zvuk od střední hlasitosti ( která byla dost malá ) už nešel nastavit. Řvát to umělo, za soustavného brumu a šumu, ale to bylo všechno.

Řeči, že Vox nepustí ven nic nekvalitního jsou dost legrační. Znám 2 lidi, co mají novou celolampu, včetně kytaristy od Báry Basikové, a v podstatě to ihned nechávali předělávat, prootože se komba soustavně rozpadala za provozu.

Roland Cube je kvalitní výrobek. Pro dětský orchestr mám 30W a žák má 20W. Oba aparáty bez problémů, s příjemným zvukem. Death na to samozřejmě hrát nejde :twisted:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

aha díky za informace...:)...no že na tom nejde zahrát death to mi vůbec nevadí, ale jinak se na tom dá zahrát vše ne?např.rock,punkrock,metal
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Dá. Jestli se nepletu, tak to má simulace jak akustiky, tak třeba r-fier, což by měla být mesina.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“