Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Kai

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Kai »

tele.kom píše:Comfortably Numb. To sólo neni uplně z nejlehčích a pár chyb by se tu asi našlo...
Dobry.

Co muzu skromne doporucit, tak kdyz hrajes velky bendy a nechavas znit, tak rozhodne je takova "slusnost" ;p dat po chvili vibrato, takhle to bylo strasne takove "sterilni". A trosku jeste zapracovat celkove na vibratu u prstenicku (hrat zapestim a pekne dlouhe pomalejsi pohyby). Ono sou to sice detaily, ale takhle ta podstata nevynikne... takove pekne tahle solo bez shredingu si zaslouzi i trosku osobitosti, feelingu atd. Napriklad u te posledni ctvrtiny kdy hrajes tony vysoko je to hodne znat, ze to tam chybi ;p a presne tohle te posune do skatulky "lepsich" kytaristu... nez jen prehravaci tonu a tabu.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak jasně že tyhle detaily hru posunou o úroveň výš...
Ale musíš uznat, že se to poslouchá dobře :)
Hodně dobrý cover...
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Kai píše: Co muzu skromne doporucit, tak kdyz hrajes velky bendy a nechavas znit, tak rozhodne je takova "slusnost" ;p dat po chvili vibrato, takhle to bylo strasne takove "sterilni". A trosku jeste zapracovat celkove na vibratu u prstenicku (hrat zapestim a pekne dlouhe pomalejsi pohyby). Ono sou to sice detaily, ale takhle ta podstata nevynikne... takove pekne tahle solo bez shredingu si zaslouzi i trosku osobitosti, feelingu atd. Napriklad u te posledni ctvrtiny kdy hrajes tony vysoko je to hodne znat, ze to tam chybi ;p a presne tohle te posune do skatulky "lepsich" kytaristu... nez jen prehravaci tonu a tabu.
joo já se snažim na svym vibratu pracovat, ale patrně je to běh na delší trať :D a je fakt že vibráto s bendem je asi zrovna u tohodle sóla poměrně důležitý. Díky za konstruktivní kritiku :)
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Hehe.. klasika, při které jsem snad pokaždé, když jsem ji hrál praskl nějakou strunu při těch bendech :D proto jsem to ještě zatím taky nenahrál.. no jinak zvuk fajn, s tím vibrátem má kai pravdu, ale mně tam spíš vadily ty nepřesné bendy.. vždycky kousek pod, nebo nad tónem..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

je to solidní, ale

to vibráto...

a taky mi místy přišlo, že to hraješ hrozně rozsekaně, ty tóny chtějí trochu více vázat, hrát to tak nějak uvolněji a líněji :-) u gilmoura je tohle základ

jinak super... a super výběr :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Giof píše: ale mně tam spíš vadily ty nepřesné bendy.. vždycky kousek pod, nebo nad tónem..
tak jsem to poslouchal teď pozorně několikrát, ale nepřesnýho bendu sem si všimnul jenom jednoho v tý poslední čtvrtině.. ale je možný že prostě nemam takovej hudební sluch :)

Dark Axel: já mam totiž u gilmoura hroznej problém s tím jeho frázováním, snažím se ho napodobit, ale pak to vypadá neprovázaně no... :?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

tele.kom píše:
Giof píše: ale mně tam spíš vadily ty nepřesné bendy.. vždycky kousek pod, nebo nad tónem..
tak jsem to poslouchal teď pozorně několikrát, ale nepřesnýho bendu sem si všimnul jenom jednoho v tý poslední čtvrtině.. ale je možný že prostě nemam takovej hudební sluch :)

Dark Axel: já mam totiž u gilmoura hroznej problém s tím jeho frázováním, snažím se ho napodobit, ale pak to vypadá neprovázaně no... :?
Poradim ti jednu vec... Nenapodobuj a zahrej si to svym stylem, pokud ti to napodobeni moc nevychazi. :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

tele.kom píše: tak jsem to poslouchal teď pozorně několikrát, ale nepřesnýho bendu sem si všimnul jenom jednoho v tý poslední čtvrtině.. ale je možný že prostě nemam takovej hudební sluch :)
0:17,0:49,1:06,1:33 at your service.. ale to chce právě to vibrato, kterým dostaneš ten kousíček, který ti do toho tónu chybí...
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Giof píše: 0:17,0:49,1:06,1:33 at your service.. ale to chce právě to vibrato, kterým dostaneš ten kousíček, který ti do toho tónu chybí...
díky 8)
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

[quote="tele.kom"]Comfortably Numb. To sólo neni uplně z nejlehčích a pár chyb by se tu asi našlo...

Tak za mě moc dobrý. Nejlepší a pro mě nejpříjemnější věc, co se tu poslední dobou objevila. Jak obsahem, tak stylem hry a hlavně zvukem. Jak jsem slyšel ten kvalitní zvuk, bylo mi jasný, že to musí bejt Guitar Rig, používám ho taky. K těm drobnejm nepřesnostem, s tim bych si tolik nelámal hlavu. Je dobrý o nich vědět a snažit se je zlikvidovat, na druhou stranu vim, že zmáčknout to červený tlačítko na kameře a v kompu a něco relevantního nahrát, aby u toho člověk neseděl celej den, není taky úplně zadarmo. A poslední věc, chválim použití YouTube. Jednak je dobrý to hraní i vidět, a pak mě s***u ty debilní letecký pošty ap., psát nějaký ověřovací kódy, čekat na stahování. Na to radši ani neklikám. Takže za mě - ještě jednou - hodně dobrý. :wink:
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

biker_xx píše:....Jak jsem slyšel ten kvalitní zvuk, bylo mi jasný, že to musí bejt Guitar Rig, používám ho taky....
Díky :) ta 4ka guitar rig je skvělá věc. Ve zvuku je to oproti trojce fakt obrovský zlepšení. Tady u toho videa sem si před zvukovku zkusil hodit ještě krabku (Double Muff) a když se to správně nakroutí, tak to ten zvuk posune zase o něco dál....
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Zkus Amplitube :) ten se mi zdá ještě lepší než Guitar Rig :wink:
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

tele.kom píše:Díky :) ta 4ka guitar rig je skvělá věc. Ve zvuku je to oproti trojce fakt obrovský zlepšení. Tady u toho videa sem si před zvukovku zkusil hodit ještě krabku (Double Muff) a když se to správně nakroutí, tak to ten zvuk posune zase o něco dál....
Taky už jedu se 4 kou, mám to i s tin jejich pedálem/zvukovkou a přiznávám, že Marshalla jsem už hodně dlouho nezapnul. Zrovna jsem tě chtěl poprosit, jestli bys mi neposlal banku, ale jestli jsi to krmil předsesikem, nemělo by to smysl..
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

alkaba píše:Zkus Amplitube :) ten se mi zdá ještě lepší než Guitar Rig :wink:
zkoušel sem tu Hendrix edition a ty presety jsou skvělý, ale zaboha sem nemohl přijít na to jak se přes to nahrává.. Jestli to vůbec jde...
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

biker_xx píše: Taky už jedu se 4 kou, mám to i s tin jejich pedálem/zvukovkou a přiznávám, že Marshalla jsem už hodně dlouho nezapnul. Zrovna jsem tě chtěl poprosit, jestli bys mi neposlal banku, ale jestli jsi to krmil předsesikem, nemělo by to smysl..
Noo myslim že na doma je tohle ideální a lepší než si kupovat nějakej chrchlák domu, taky už kombo doma moc nezapínám no :)
http://www.edisk.cz/stahni/73290/comfy.ksd_3.87KB.html
noo můžeš to zksuit stejně. Mam dojem, že když před to zkusíš dát nějakej overdrive, tak to splní účel taky...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

tele.kom píše:Noo myslim že na doma je tohle ideální a lepší než si kupovat nějakej chrchlák domu, taky už kombo doma moc nezapínám no :)
http://www.edisk.cz/stahni/73290/comfy.ksd_3.87KB.html
noo můžeš to zksuit stejně. Mam dojem, že když před to zkusíš dát nějakej overdrive, tak to splní účel taky...
Díky, večer na to mrknu, kdyžtak poladím a pošlu zpátky.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Hezké vánoce a svátky všem z fóra :) a hlavně, pohodu.. ;)

"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jako vždy velmi zdařilé, jeden akord bys měl nahradit správným, zdalipak víš který a kterým? Přirozeně mohou hádat i ostatní. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Atkins píše:Jako vždy velmi zdařilé, jeden akord bys měl nahradit správným, zdalipak víš který a kterým? Přirozeně mohou hádat i ostatní. :lol:

:DD asi mas na mysli mou lenost a zapometlivost kdy misto D7 jsem kolikrat dal predchozi Ami a mozna ze i ty Ami tam muzou bejt sedmičkový :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ne! Ale držím palce
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“