Ze Single na Humbucker

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
FAxPR

Ze Single na Humbucker

Příspěvek od FAxPR »

Ahoj!
Chtěl bych u Squier standart strata (SSS) dát ke kobylce Humbucker. Díval jsem se na tenhle link snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... t7722.html a chtěl jsem se zeptat jak je to u těch standart Squierů řešeno s prostorem na kobylkový snímač? Jestli je tam už vyřezaná díra nebo ne? Tady u toho (viz ten link) je, ale nevim jestli je i u standartu S. Doma nástroje na ten výřez nemám tak jestli se do toho případně vůbec pouštět nebo to nechat na profíkovi :wink:
Díky moc!
PS: pokud to tady už někdo řešil, tak se omlouvám, klidně mě můžete odkázat na ono fórum.
Holajs

Re: Ze Single na Humbucker

Příspěvek od Holajs »

jeste jedna moznost je, humbucker ve velikosti singlu http://kytary.cz/seymour-duncan-humbuck ... /HN086371/ hrajou tak iron maiden a hraval tak kurt cobain. Jinak co jsem poslal za odkaz toho snimacu tak ten bych aji doporucil. JInak z vlastni zkusenosti vim, ze squier standart ma diru presne takouvou jako je v odkazu tak ze se tam vleze HB samozrejmne s upravou piguardu
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pod PG je díra jak hrom, není problém tam HB nacpat, stačí upravit PG. Buď se to dá vyříznout (když máš čím), nebo se dá pořídit nový PG s dírami pro HSS.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Buď v klidu, mám Squier by Fender Stratocaster Standart Serie upravený z S-S-S na HB-HB. Místo je vyřezané na HB-HB-HB (není tam dlouhé díra ale 3 oddělené díry). A pickquardy se nevyrábí (jako jo, ale to nekupíš, za to máš "novou" kytaru :D). Já mám udělaný z nerezu (vyřezaný vodním paprskem) přesně na míru. Takže buď sehnat plný pickguard a vyžezat nebo si udělat plný pickguard a vyžezat :) Jiná cesta není....Teda jedině že bys to upravil jako Van Halen - bez pickguardu.

PS: sorry NERO, já to chtěl napsat z vlastní zkušenosti, jako že jsem to už dělal a vím co tam je :P ale to ty možná taky :oops:
Final Frontier
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Squiera mám a samozřejmě jsem mu rozborku dělal, takže to vím taky z vlastní zkušenosti :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bucenec

Příspěvek od bucenec »

jak psal holajs
narvi tam minihumbuckery (pokud mas prachy narvi tam tri):D
a ta kytara potom bude mit este vetsi silu nez treba Les Paul
a design ti zustane porad stejny a nemusis rezat zadne diry
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Je to vcelku jedno jestli HB velikosti singlu nebo budeš řezat. Ve výsledku to asi moc poznat nepůjde. Dřevo moc nebude hrát a ty snímače mají potom +- stejný zvuk (předpokládám že si nekoupíš nějaké mega drahé).
Final Frontier
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

bucenec píše:jak psal holajs
narvi tam minihumbuckery (pokud mas prachy narvi tam tri):D
a ta kytara potom bude mit este vetsi silu nez treba Les Paul
a design ti zustane porad stejny a nemusis rezat zadne diry
strat s tremi minihumbuckery... mm ..zajímavá kombinace :roll: :roll:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Dave Murray z Iron Maiden na to hrál a nevadilo mu to...
Jinak tomuhle chlápkovi to třeba nevadí...
http://www.youtube.com/watch?v=dcMo0JW7 ... re=related
Akorát by bylo lepší, kdyby nehrál přes POD- a kdyby hrál přes nějakou lampičku (nejlépe)...
60'Rock_N'_Roll

Minuhumbucker je naprosto jiný snímač s jiným pouzitím, na stratu nevídaném!
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Z příspěvku před tebou (ne přímo z něho- z příspěvku, na který jsi odpovídal) vyplývá to, že myslel HB ve velikosti singlu, ne mini-HB...
Resp. neznám rozměry mini-HB... Tak nevím, jestli by se muselo ve stratu blbnout s PG, nebo ne.

Edit: Jinak o tom, co je mini HB mne poučovat nemusíš.
60'Rock_N'_Roll

Tak se to naučte správně nazývat a nebude tu potreba opravovat nic.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jaguar master píše:Je to vcelku jedno jestli HB velikosti singlu nebo budeš řezat. Ve výsledku to asi moc poznat nepůjde. Dřevo moc nebude hrát a ty snímače mají potom +- stejný zvuk (předpokládám že si nekoupíš nějaké mega drahé).
Cože? :shock: Tak proč Jaguar a Jazzmaster zní naprosto odlišně? Dřevo mají naprosto stejné a liší se jen typem snímačů (a obojí jsou singly)... Když nevíš o čem mluvíš, radši mlč.

60's: Nestačilo by popsat slovy? Nebo hodit obrázky? :wink: Minihumbucker je prostě zúžený HB, asi na polovinu šířky, používá se na lubovkách, pololubovkách a některých LP, pro svůj měkký zvuk, oproti normálnímu humbuckeru středovější, se slabším signálem. HB velikosti SC je ještě užší a jeho účelem je právě zlikvidovat brum u stratů a dát jim zvuk vhodnější pro větší zkreslení, mají pochopitelně méně výšek než singly, ale ne tak málo jako velké HB, zvuk je jakoby tenčí a ostřejší.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Prejdák píše:Z příspěvku před tebou (ne přímo z něho- z příspěvku, na který jsi odpovídal) vyplývá to, že myslel HB ve velikosti singlu, ne mini-HB...
Resp. neznám rozměry mini-HB... Tak nevím, jestli by se muselo ve stratu blbnout s PG, nebo ne.

Edit: Jinak o tom, co je mini HB mne poučovat nemusíš.
V onom známém pořekadle je dosti přesně vysvětleno, co to znamená "myslet"... Opravdu to chce být v terminologii přesný, jinak to může vést k ošklivým komplikacím. byť zde jde jen o to, že u miniHB bude muset řezat PG, u HB velikosti SC ne.

A jestli neznáš rozměry miniHB, tak je právě třeba tě poučit o tom, co to je. Protože pak bys věděl, že vzhledem k svým rozměrům ho do stratovského pickguardu nenacpe a musel by řezat. A to tu jaksi jde.

PetrPeter 1975 - 2008
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

Jaguar master píše:Je to vcelku jedno jestli HB velikosti singlu nebo budeš řezat. Ve výsledku to asi moc poznat nepůjde. Dřevo moc nebude hrát a ty snímače mají potom +- stejný zvuk (předpokládám že si nekoupíš nějaké mega drahé).
je mezi těma dvěma nějaký velký rozdíl? krom toho že každý má jinší velikost?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Překvapivě ve zvuku :wink:
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

woro90-1 píše:Překvapivě ve zvuku :wink:
Opravdu? Tak to jsem vážně nečekal.. :) ne tak teď vážně, čekal jsem, že tam bude třeba rozdíl v cívkách nebo něčem takovém, ale když už jsme se dostali ke zvuku, tak mohl by jsi nějak ho popsat jak konkrétně? (jestli to jde) třeba že HB ve velikosti SC má třeba ostřejší zvuk, apod.?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

23.12.2009 17:41
Firewall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firewall »

Paris píše:23.12.2009 17:41
aha sry toho jsem si nevšiml.

Mám ještě jeden dotaz? přemýšlím, že si dám ke kobylce HB. Klidně bych řezal PG, ale nechce se mi vrtat další díru, aby tam ten HB byl vodorovně s ostatníma snímačema, ale aby byl našikmo (taky vypadá to líp :D ). Moje otázka zní jestli je u DELUXE stratu dost místa aby se tam ten HB vlezl i našikmo?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zkus zapřemýšlet nad tím, jestli je opravdu dobrý nápad dávat humbucker našikmo. Hlavně by mě zajímalo, jak bys to tam chtěl umístit, aby si měl struny nad polovými nástavci...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“