Elektrofonické bicí - jak naladit

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
J.Necas26
Kontaktovat uživatele:

Elektrofonické bicí - jak naladit

Příspěvek od J.Necas26 »

Zdravím, chci si naladit elektronický bicí na soupravu podobnou beatles ( Ringo Star ) poradí mi někdo jaký jednotlivý pady by tam měli bejt ? díky moc
Jakub Nečas
mail: J.Necas26@email.cz
tel: 736 660 496
Praha

Nástroje: Rickenbacker 325V63, Hofner Bass V500/1
Kombo: VOX AC-30
pehve

Re: Elektrofonické bicí - jak naladit

Příspěvek od pehve »

Ringo a jeho Ludwigy mají většinou jen jednoho toma (T2 na pozici T1) jinak vše klasika.
Takže BD, SD, T2, FT, HH, ride, crash. Zvuky si musíš najít.
J.Necas26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Necas26 »

jj díky moc jsem začátečník můžeš prosím napsat co jsi tam psal ve zktratkách normálně díky moc
Jakub Nečas
Praha

dysharm

Příspěvek od dysharm »

BD-Bass drum(kopák),SD-Snare Drum(virbl-malý bubínek),T2-Tom 2(druhý přechod),FT-Floor tom(kotel),HH-Hi-hat(hajtka) a ride a crash sou činely,ride je větší průměr(např.18,19,20,21,22 ale i 24" v palcích)většinou umístěný nad kotlem,má hlubší zvuk,crash je druh čin. s menším průměrem(13,14 až po 20" tuším),zvuk je tříštivější ve srovnání s ride a jemnější.
J.Necas26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Necas26 »

Děkuju moc udělali jste mi radost. Ještě jedna prosba ten kotel FD to je jako tom 1 ten zvuk by měl být vyšší než T2 vidtě ? Díky
Jakub Nečas
Praha

J.Necas26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.Necas26 »

Děkuju moc udělali jste mi radost. Ještě jedna prosba ten kotel FD to je jako tom 1 ten zvuk by měl být vyšší než T2 vidtě ? Ta hajtka se používá jako druhej pedál ? Ještě jak poznám jestli hraju jako pravák nebo levák - asi to musím vyzkoušet co ? Kdyz tak mi muzete poradit nejaky tipy a rady na cviceni a treba nejaky schema , foto, jak vypadá foto Ringovejch Ludwigu. Díky
Jakub Nečas
Praha

Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

J.Necas26 píše:Děkuju moc udělali jste mi radost. Ještě jedna prosba ten kotel FD to je jako tom 1 ten zvuk by měl být vyšší než T2 vidtě ? Ta hajtka se používá jako druhej pedál ? Ještě jak poznám jestli hraju jako pravák nebo levák - asi to musím vyzkoušet co ? Kdyz tak mi muzete poradit nejaky tipy a rady na cviceni a treba nejaky schema , foto, jak vypadá foto Ringovejch Ludwigu. Díky

Příteli, je úžasné sledovat to nadšení a zápal do bbnů. Osobně si ale myslím, že pokud ještě ani nevíš, jestli si levák nebo pravák, pak nejspíš bude ještě na nějaký čas lepší opustit snahu kopčit kohokoliv a věnovat se hledání nějakého učitele, nebo zběhlejšího kamaráda-bubeníka, a domluvit si pár lekcí výuky od úplného začátku. To nemyslím nija zle, ale jen člověk který zná alspoň základy vládání svého nástroj, pak může zodpovědně kopírovat třeba toho Ringa... :idea:

Odpovědi na tvé poněkud zmatenější otázky:

- elektronické (ne elektrofonické) bubny se NELADÍ!!! V tomhle bodě je třeba vybírat zvuk z databanky v řídícím modulu bicích. To samozřejmě závisí, myslím možnosti výběru množství zvuků, na třídě toho nástroje (laciný - drahý). I tak ale nejde o ladění, ale o výběr charakteru zvuku.... mnhdy pro zjednodušení i celých sad bicích
- FD není kotel (vlastně ta zkratka neznačí nic), to si asi myslel spíš FT ("floor tom"- podlahový kotel) a ten bývá pochopitelně i díky rozměrům laděn hlouběji než TT ("tom-tom" )
- pravák/levák -bubeník "pravák" (nejčastější) se pozná podle toho, že hajtku má po své levé ruce a ovládá její pedál levou noho, zatímco kopák (bass drum) ovládá pravou noho (tedy hlavně pravo nhou, většinou máme dnes dvojšlapky). Záměrně zde nepíšu to, jak by se to poznalo podle hry rukou, nebo´t krom lasického "zkříženého" držení paliček se dost často vídá i "open hand" styl hraní... ale to jako začátečník rčitě vědět nemusíš.

Můžu jednu otázku já??? PROČ se snažíš na elektronické bubny napodobovat Ringa Starra, když zjevně o hraní ani o bubnech a zdá se že ani o Ringovi samotném moc nevíš?????
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“