Kytraru pro doprovod
Pravidla fóra
Re: Kytraru pro doprovod
Jo aha, teď jsem si všim toho limitu ve druhym postu, tak sorry, no.. 
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Ahoj,
Taylor T5 je mistrovskej kousek. Pro mě jako perly sviním. Chci se vejít tak okolo deseti tisíc, se všim všudy.
Taky potřebuju něco, co bude spolupracovat s kombem od Marshala - AS50D. Hrozně nerad bych kupoval jiný kombo.
Je možný že mě to přejde a vrátím se k akustice.
Chci fakt něco na začátek. Ten variax mi zas rozmlouvá kámoš z kapely, že to není dost přírodní a že vyhulenej lampáč je prostě lampáč.
Fakt nevim, přijde mi pořád nelepší to tele. I když jsem prošel už hodně mulťáků a žádnej lacinej se mi moc nelíbí.
Něco staršího z bazoše, co už se třeba nedělá byste mi klidně mohli doporučit.
díkes
Taylor T5 je mistrovskej kousek. Pro mě jako perly sviním. Chci se vejít tak okolo deseti tisíc, se všim všudy.
Taky potřebuju něco, co bude spolupracovat s kombem od Marshala - AS50D. Hrozně nerad bych kupoval jiný kombo.
Je možný že mě to přejde a vrátím se k akustice.
Chci fakt něco na začátek. Ten variax mi zas rozmlouvá kámoš z kapely, že to není dost přírodní a že vyhulenej lampáč je prostě lampáč.
Fakt nevim, přijde mi pořád nelepší to tele. I když jsem prošel už hodně mulťáků a žádnej lacinej se mi moc nelíbí.
Něco staršího z bazoše, co už se třeba nedělá byste mi klidně mohli doporučit.
díkes
Schneider classic nylon (siroteček)
Ovation applause
Seagull 12str (táborákové provedení)
Squier strat + Ashton Tele
Solton 50 + DOD Tec4 (nová výbavička)
CASIO CTK 3000 (kafemlejnek na oslavy)
Heligonka Josef Hlaváček (úžasná když chcete zpívat celej večer v C, po dědovi)
Ovation applause
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Variax má ještě jednu nevýhodu - musí se krmit a s 9V baterkou vydrží hrát tak 2 hodiny. Dá se samozřejmě napájet i z phantoma apod.
Ale všechno to jsou subjektivní pocity, každý to vnímá trochu jinak - zajeď si do "kytar" a telátko i Variax si vyzkoušej.
Ale všechno to jsou subjektivní pocity, každý to vnímá trochu jinak - zajeď si do "kytar" a telátko i Variax si vyzkoušej.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
V tom případě si kup elektriku a na akustické věci si akustiku pujčuj ....Centurion píše:Ten variax mi zas rozmlouvá kámoš z kapely, že to není dost přírodní a že vyhulenej lampáč je prostě lampáč.
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem byl na Jungmaňáku - měl jsem v ruce jednoho Corta, byla to kombinace 2xMiniHB+Piezo, hrálo to překvapivě dobře, dost se mi to líbilo. Na sucho velmi akustické až překvapivě, s piezem taky dost příjemné, škoda že tam bylo moc lidí (ehm, skoro jako vždy) a nemohl jsem to zapojit do nějakého použitelnějšího komba byl tam jenom elektrickej Marshall a ten bohužel pieza moc neumí...A navíc jsem neměl moc času!
Bohužel je to nad Tvým limitem ale požadavky by to splňovalo. No a kdyby se ty HB nechaly rozpojit, byl by to hooodně univerzální kus.
http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Elektr ... -PWH2.html
Bohužel je to nad Tvým limitem ale požadavky by to splňovalo. No a kdyby se ty HB nechaly rozpojit, byl by to hooodně univerzální kus.
http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Elektr ... -PWH2.html
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nebo to jde krmit myslím 6 AA a pak to vydrží 12 hodin, aspoň co udává výrobce.Atkins píše:Variax má ještě jednu nevýhodu - musí se krmit a s 9V baterkou vydrží hrát tak 2 hodiny. Dá se samozřejmě napájet i z phantoma apod.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Má to několik možností jak Variax napájet, já s tím neměl nikdy problém...Nero píše:Nebo to jde krmit myslím 6 AA a pak to vydrží 12 hodin, aspoň co udává výrobce.
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Ahoj,
Ještě tu mám jednu nabídku. O dosti slevněné nové Danelectro Dano 59. Prý kvalitní kytara se singl snímačema. Je opravdu pěkná, skoro nová. Na zkreslení to asi určitě nebude ale zvuk je z ní docela pěknej (podle YT). Napiště mi pls jestli to není úplná hovadina?
Díkec
Ještě tu mám jednu nabídku. O dosti slevněné nové Danelectro Dano 59. Prý kvalitní kytara se singl snímačema. Je opravdu pěkná, skoro nová. Na zkreslení to asi určitě nebude ale zvuk je z ní docela pěknej (podle YT). Napiště mi pls jestli to není úplná hovadina?
Díkec
Ovation applause
Ovation applause
Nazdar,
v kapele teď řešíme ten samý problém. Kolega který hraje na 12-tku chce elektriku
a má na to taky málo peněz. Chtěl akustickej i čistej elektrickej zvuk, který by šel trochu zkreslit. Půjčoval jsem mu Variax, zvuk by mu seděl, ale nevyhovoval mu úzký krk a váha. Takže jsme zkoušeli nějaký pololubovky typu ES 335, ale z toho nejde dostat takový ten "piezo" akustický zvuk
. Takže jsme nakonec skončili na kytarách typu Taylor T5, Godin A6 Ultra atd. Prostě kombinace Piezo snímače a elektromagnetu. Vzhledem k ceně jsme vybrali Crafter SA je v tom plynulá regulace zvuku mezi elektrikou a piezem, je lehká a krk je podobný jako na akustice. Cena kolem 9000,- Na webu jsem ještě našel kytaru Ibanez Montage, která už v sobě má i nějaké efekty a dá se píchnout rovnou do PA, ale nezkoušel jsem ji osobně, takže nemůžu doporučit. Dojdi si někam vyzkoušet tu Crafter SA, já byl příjemně překvapenej zvukem i zpracováním(za ty prachy
). Podle mě vhodnej mezistupeň mezi akustickou a elektrickou kytarou. Má singl snímač typu lipstick, který má i to Danelectro a Telecaster.
v kapele teď řešíme ten samý problém. Kolega který hraje na 12-tku chce elektriku
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No ano ale to už může rovnou na svou akustiku přidělat klasický snímač (třeba lipstick)...
Možnosti jsou takřka neomezené.
Beru to od tebe jako vtip. Protože tohle snad nemůžeš myslet vážně.Atkins píše:No ano ale to už může rovnou na svou akustiku přidělat klasický snímač (třeba lipstick)...
Ty zase nemůžeš myslet vážně že Telecaster má běžně osazen nějaký lipstick
Krkový SC je sice krytý, ale i když odhlédneme od faktu, že lipstick se říká snímači v obalu od rtěnky, je telecí krkový snímač pořád moc silný na to, aby se dal k těmto snímačům počítat.
Danelectro jsou dost specifické kytary. Mají dost netypickou konstrukci a charakteristický zvuk, zkreslení tak do rock'n'rollu, víc ne, poněvadž právě lipstick snímače jsou jednak SC a jednak s dost slabým výstupem, takže při větším zkkreslení už by v tom zvuku byla spousta sajrajtu. Ale, jako všechno ostatní, chce to ozkoušet a pak teprve uvažovat jestli ano či ne.
Danelectro jsou dost specifické kytary. Mají dost netypickou konstrukci a charakteristický zvuk, zkreslení tak do rock'n'rollu, víc ne, poněvadž právě lipstick snímače jsou jednak SC a jednak s dost slabým výstupem, takže při větším zkkreslení už by v tom zvuku byla spousta sajrajtu. Ale, jako všechno ostatní, chce to ozkoušet a pak teprve uvažovat jestli ano či ne.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Takže mám domluvený Tele od Squiera a pro začátek starší multiefekt Korg G2 pro zkreslený zvuky a velmi levně jsem sehnal Micro POG od EH (to je vám věcička, umí to velmi podobnej zvuk jako 12 Rickenbacker na kterou hráli Byrds). Po vánocích pro to jedu. Se těšim jak malý děcko.
Ovation applause
Ovation applause
Když to vezmu doslova tak se snímači na tele neříká lipstick, i když některí prodejci ho pod tímhle názvem uvádějí. Ale nebudeme si hrát se slovíčkama. Ten snímač na Crafteru je Kent Armstrong s AlNiCo II a rozhodně nemá "dost slabý výstup" a dá se dost pěkně použít i na zkreslení. Metalovou pilu z toho sice nedostaneš, ale při středně silném zkreslení má pořád čitelný konkrétní zvuk.
Jesti ses rozhodl pro tele, tak je škoda, že si se nerozhoupal dřív. Na bazaru tady někdo prodával moc pěknej Fender Telecaster Thinline. Pak dej vědět jakej je ten octaver od EH. čau.Pěkný Vánoce všem 
Lidi, moc díky za rady. Přeju všem pořádně vyboosterovaný vánoce bez velkýho reverbu.
Ovation applause
Ovation applause
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Roger3d4
Koukal jsem na toho Craftera a je to nízkolubová akustika s přidaným snímačem typu lipstick. Ale nechci se hádat, nehrál jsem na to ale domnívám se, že do zvuku telete to bude mít hodně daleko - neříkám že horší ale rozhodně jiný.
Nezdá se mi, že bych tvrdil, že to má stejný zvuk jako tele.
Ahoj všem
Můj "upgrade" je hotov. Nakonec jsem pořídil místo jedné kytary rovnou dvě. Ta první je Squier strat, z druhé ruky, je patnáct let stará, vyrobená v Malaisii. Vzal jsem ji bo má humbucker u kobylky a dobře mi sedla a kamoš mě ukecal že je univerzálnější. Pak jsem pořídil snad nejlevnějšího telecastera co existuje. Je to značka Ashton, vyrobené v Korei. Ale není to vůbec špatné, musím ji akorát nechat seřídit porovnat a zabrousit pražce a časem přelakovat
. Jak jsem ji spatřil, byla má, světlej javor a světlej i hmatník. Kdybych jednou Ashtonu neměl asi bych to nekoupil ale kdysi jsem měl kousek (dvanáctka elektroakustika) a byl jsem s ní moc spokojenej (měla nachlup stejný nedostatky jako to tele - lak, pražce). To tele hraje perfektně - asi mám štěstí na dobrý kusy. Vo Ashtonu se píše, že to je dizajnovaný v austrálii ale podle mě to bude stejná linka co vyrábí takový ty Dimavery, Tensony, prostě ten, jak někdo píše, největší sh*t.
U kombíčka jsem dal plně na vaše rady a vybral Solton chorus 50. Jako efekt mám DOD Tec4, analogovej cca dvacet let starej efekt z ebay. Na ten EH octaver už mi nezbyly prašule.
mějte se
Můj "upgrade" je hotov. Nakonec jsem pořídil místo jedné kytary rovnou dvě. Ta první je Squier strat, z druhé ruky, je patnáct let stará, vyrobená v Malaisii. Vzal jsem ji bo má humbucker u kobylky a dobře mi sedla a kamoš mě ukecal že je univerzálnější. Pak jsem pořídil snad nejlevnějšího telecastera co existuje. Je to značka Ashton, vyrobené v Korei. Ale není to vůbec špatné, musím ji akorát nechat seřídit porovnat a zabrousit pražce a časem přelakovat
U kombíčka jsem dal plně na vaše rady a vybral Solton chorus 50. Jako efekt mám DOD Tec4, analogovej cca dvacet let starej efekt z ebay. Na ten EH octaver už mi nezbyly prašule.
mějte se
Ovation applause
Ovation applause
Ahoj,já bych ti doporučil určitě stratocastera.Je to velice univerzální kytara a od Fendera nebo Squiera neuděláš chybu.Doporučil bych ti starší kousek s bazaru to ještě bylo kvalidní dříví.Klidně se neboj nástroje z osmdesátých let.Já mám přes 40 let Jolanu Vikomta a za žádnou čínu-byť sebekrásnější bych ji nevyměnil.Telecaster je specifická kytara pro country a má zvuk,který je daný a nic s tím neuděláš.Na telecastera se nedá jen tak rytmicky břinkat.Stratocaster je opravdu vhodnější a univerzální na doprovod i sóla.A ještě jednu maličkost-pořiď si k němu akustické kombo.S ním docílíš cinkavějšího zvuku.Nebo svoje kombo osaď ještě twitrem-výškovým repráčkem.Uvidíš ten rozdíl.