Zkus se podívat na http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=1656, osobně jsem neslyšel.aivn86 píše:http://kytary.cz/alesis-m1-active-mk-ii ... /HN081359/
Nevíte o nic něco. Jsou na bazaru za 6000,-
levne studiove monitory
Pravidla fóra
Re: levne studiove monitory
Dost slusne bedny, za 6ku bych do toho asi sel. Na tomhle uz se nejaka hudba udelat da 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 5-5608.php
Slyšeli jste někdy něco o těchto monitorech? Dostal jsem na mail nabídku za 4tis. Ale nedaří se mi o nich nic moc relevantního najít. Tak jestli nemáte někdo zkušenosti.
Slyšeli jste někdy něco o těchto monitorech? Dostal jsem na mail nabídku za 4tis. Ale nedaří se mi o nich nic moc relevantního najít. Tak jestli nemáte někdo zkušenosti.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Na electrozone o tom neco psali. IMHO budou o neco malo horsi nez KRK RP5, potiz spis bude s likviditou, nEary nejsou moc popularni.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já už dlouhou dobu používám monitory Behringer Truth B2030A,z druhý ruky bych je viděl tak za 4 tisíce,není to nic extra,ale pro amatéra mýho typu celkem dostatečnej základ.Tohle téma je dostatečně probíraný na fóru Electrozone.Dnes bych šel asi do výše zmiňovanejch Krků nebo přišetřil na oblíbený Adam A7.Na multimédia používám Geniusy SP HF 1250X,což je možný nouzový řešení do tisícovky.
kytary : Epi lp,Variax 500,Godin Radiator,strat Hyundai,Jolana Akexandra
basa : Ibanez TR
bicí a činely : Pearl,Ludwig,Zildjian,Meinl,Istanbul,DM5,Cajon Sonor
aparát a efekty: BH5H,BH112,GDI21,BDI21,volume a wah GD,Rocktron Big Crush,RP100,Double MUFF,VD1
klávesy : master Roland PC 200 MKII,Doepfer Pocket control
příslušenství : asi patery různý sluchátka,15 mikrofonů /na kytary SM57,58 nebo nějakej kondík/,Mix Behringer,Delta 1010LT,
monitory B2030A,preamp VTB1 a MIC100,
http://bandzone.cz/fan/majitelkapely
basa : Ibanez TR
bicí a činely : Pearl,Ludwig,Zildjian,Meinl,Istanbul,DM5,Cajon Sonor
aparát a efekty: BH5H,BH112,GDI21,BDI21,volume a wah GD,Rocktron Big Crush,RP100,Double MUFF,VD1
klávesy : master Roland PC 200 MKII,Doepfer Pocket control
příslušenství : asi patery různý sluchátka,15 mikrofonů /na kytary SM57,58 nebo nějakej kondík/,Mix Behringer,Delta 1010LT,
monitory B2030A,preamp VTB1 a MIC100,
http://bandzone.cz/fan/majitelkapely
Ty Geniusy SP 1250x jsem měl taky. A řeknu, že teda nic moc. Jako opravdová nouzovka možná, ale mě to teda dost neoslovilo. Pro mě měly dost protivné výšky a hodně velkou vykuchanost na středech. Ale zase co by člověk chtěl za tisícovku. Na tu cenu to nebylo špatný.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Chtěl bych se tady zeptat, jestli je lepší mít "plnofrekvenční" repro, nebo něco končící na 60 Hz + basák....? Někde sem totiž čet, že na mastering je nejlepší systém 2.0 (podle mě je to ale s basákem lepší)
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Ach. V tvych cenovych relacich je to uplne jedno. Poslouzi jak 2.0 sestava s dostatecne velkyma wooferama (alespon 7-8"), anebo 2.1 (samozrejme s vhodnym subwooferem).
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Ehm, potřeboval bych vysvětlení a radu.
Hraju doma přes Pocket POD a počítačové repro 2.0, no a zvuk je strašný. Nedokážu nějak srovnat zvuk když hraju přes sluchátka, přes ty bedničky nebo dokonce přes kombo. Jde to nějak nastavit (nebo teda spíše optimalizovat koncový stupeň) aby to hrálo slušně? Jako třeba koupit nové bedny, nebo hrát jen přes nějaké malé kombo nebo tak něco....chtěl bych aby to mělo vcelku použitelný zvuk na domácí použití.
Hraju doma přes Pocket POD a počítačové repro 2.0, no a zvuk je strašný. Nedokážu nějak srovnat zvuk když hraju přes sluchátka, přes ty bedničky nebo dokonce přes kombo. Jde to nějak nastavit (nebo teda spíše optimalizovat koncový stupeň) aby to hrálo slušně? Jako třeba koupit nové bedny, nebo hrát jen přes nějaké malé kombo nebo tak něco....chtěl bych aby to mělo vcelku použitelný zvuk na domácí použití.
Final Frontier
- DJ Murano
nový bedny je každopádně nejlepší řešení...postačí klasický systém 2.1 k PC, není třeba studiových monitorů...
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ehm....
pod slovem "klasický" se může skrývat leccos a systém 2.1, aby "to" rozumně podal, rozhodne nebude patřit až tak mezi "klasické", jak to určitě myslíš ty....
Doporučuji sehnat třeba ty zmiňované Truthy z druhé ruky nebo KRKy nebo něco podobného, co bude stát do nějakých 5kKč třebas - udělá to výrazně víc práce než jakékoli "klasické" 2.1 (tím spíš, že to ".1" bude spíš na škodu).
K muzice je třeba opravdu přistupovat dost diametrálně jinak než k filmové audio stopě s efekty.
P.
Doporučuji sehnat třeba ty zmiňované Truthy z druhé ruky nebo KRKy nebo něco podobného, co bude stát do nějakých 5kKč třebas - udělá to výrazně víc práce než jakékoli "klasické" 2.1 (tím spíš, že to ".1" bude spíš na škodu).
K muzice je třeba opravdu přistupovat dost diametrálně jinak než k filmové audio stopě s efekty.
P.
- DJ Murano
Já mám třebas už asi 5 let Fujitsu Siemens (nevim přesně jakej typ ale je to běžný repro k PC 2.1) a hrajou stále dobře. Pořádný studiový monitory sem sice v akci neslyšel, ale já na těchto bednách dělám mixy bez problému. Já je nekupoval, teď sem je nikde neviděl, ale cenu odhaduju na 2,5k
Sladka nevedomost.DJ Murano píše:ale já na těchto bednách dělám mixy bez problému.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No tak to vidím že si asi raději pořídím nějaké menší kombo. Jedno mám u přítelkyně tak ho asi vemu domů 
Final Frontier
- LukyTukySpeky
Cuz kluci, obnovuju tohle tema neb jsem prodal kombo na doma a zachtelo si mi domu monitoru, kvalitni (v ramci moznosti) zvukovku snad mam a ted bych rad koupil ty monitory, koukam ze nejlepsi z ten levnejch budou asi ty KRK RP6 a M-audio KX5a deluxe (dle referenci na netu) a ted je otazka jaky mam vybrat, M-audio budou asi poslechove lepsi, ale zase KRKy maji o palec vetli woofer a ja mam sedmistrunku a bojim se aby se ty KX5a nezahlcovali, co mi doporucite? Samozrejme doporucujte i klidne jine, nez vyse uvedene modely a i klidne nejaky bazar.
PS: pri nejhorsim se taky muzu rozsoupnout a koupit KRK RP8, ale to je maximum
Diky
PS: pri nejhorsim se taky muzu rozsoupnout a koupit KRK RP8, ale to je maximum
Diky
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Pokud mas penize na KRK RP8, tak je budes mit i na Yamaha HS80M, ktery mi prijdou lepsi. Ale zrovna u monitoru je to fakt dost individualni, lepsi bude zajit si do nejakyho kseftu poslechnout nekolik favoritu a podle toho vybrat.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- LukyTukySpeky
heh, tak koukam ze jsem idiot a nevsiml jsem si, ze KRKy jsou prodávané po jednom, myslel jsem ze za tu cenu koupim dva
tak jinak, jeste ten jsem koukal na ebay a mam bud na vyber z M-audio BX8a http://global.ebay.com/M-AUDIOBX8A_DELU ... 77286/item nebo KRK RP6 http://global.ebay.com/KRK_ROKIT_RP6_RP ... 69200/item co bys doporucil ted?
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Jezisi kriste... Mas 4000 na postovny navic?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Počkat, to je třeba tohle fakt cena za jeden kus?
http://www.zbozi.cz/items?q=Yamaha%20HS ... hp&redir=1
http://www.zbozi.cz/items?q=Yamaha%20HS ... hp&redir=1
- LukyTukySpeky
Wohma: Tak sorry, ale mam na to koupit to i tady, takze mi prosim doporuc jen jaky vzit, ten cenovy strop je 10.000 dekuji.
dayslypper: Jo je, kdyz si na to kliknes tak tam mas napsano cena za kus, oni jsou monitory docela krapitek drahe, napriklad muj ucitel dal u sebe doma za zvukovku, mixak a 4 monitory 200.000
dayslypper: Jo je, kdyz si na to kliknes tak tam mas napsano cena za kus, oni jsou monitory docela krapitek drahe, napriklad muj ucitel dal u sebe doma za zvukovku, mixak a 4 monitory 200.000
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka