whammy a volume pedal

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
deKolt

whammy a volume pedal

Příspěvek od deKolt »

kde v retezci mate whammy? digitech radi hned na zacatek, vzhledem k tomu, ze je to ale modulace, tak bych to dal spis az za kreslitka, ale abych mohl i dowhammyvavat delay dozvuky,musel bych ho dat uplne dozadu, ale to uz mi zas nezni moc dobre, a ted babo rad..

no a jeste neco lehciho-kde mate volume pedal?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: whammy a volume pedal

Příspěvek od Kinx »

ja bych whammy asi taky dal na zacatek. dobry je mit ho v TB liste nebo ho na TB predelat protoze hodne zere zvuk. kvuli prevodnikum s nizkym rozlisenim by uz zkresleny singnal z krabicek moh delat neplechu a uz takhle spatny detekovani tonu (to lofi digitalni skvrceni pro me osobne ale dela whammy tim cim je :)) by mohlo delat jeste vetsi bordel.

volume pedal bych dal na zacatek, ale ja ho vzdycky pouzival jen jako substituci knofliku na kytare (nez jsem se s nim naucil trosku pracovat)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Whamy je čistě tvoje volba, já bych se klonil k variantě na začátku. Na konci to bude dělat zvláštní věci ale proti gustu...

U volume záleží co s ním chceš provádět. Upravování zvuku samotné kytara (jako volume na kytaře) tak na začátek. A pokud chceš opravdové volume, tak upe na konec :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

oboje bych dal na začátek
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak u toho volume dost záleží na tom, co od něj chceš, že :wink: Hned za kytarou se ti bude chovat docela znatelně jinak, než v efektové smyčce, pokud používáš víc efektů, tak u některých může být taky rozdíl v tom, jak se budou chovat při snížení hlasitosti před / za nimi (znatelné např. u auto-wahu či jiných efektů, co reagují na dynamiku signálu). Nejčastější je ale zapojení hned na začátku řetězce.

K whammy - slyšel jsem na YT videa WH zapojené před i za zkreslením a oboje má něco do sebe. Přišlo mi, že lepší výkony ale podával před zkreslením.

A teď budu jen teoretizovat - ale on je rozdíl, jestli hodíš delay před whammy a budeš delayovat to, co leze z něj, nebo dáš delay za whammy a budeš delayovat už pozměněný signál? Pokud nepoužíváš paralelní efektovou smyčku, kde na delayi hodíš kill-dry, nebo nemáš delay s interní smyčkou pro upravení dozvuků, kam bys tu whammy zapojil, tak pochybuju, že tam bude nějaký rozdíl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me je volume pedal na konci retezce trochu nesmysl. proc bych chtel snizovat celkovou hlasitost? mozna do nejakyho fadeoutu ale jak to udela bubenik? :))

delay pred whammy je zajimava uchylarna, otazka je kolikrat se vyuzije v praxi :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Víš co, kinxi - využítí se meze nekladou :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak jasne :) proti gustu :)
zakkiss
Bandzone: http://bandzone.cz/zakkisssprojektxxx

Příspěvek od zakkiss »

Sice se tu dlouho nic nepsalo,ale přihodím svůj názor...

Takže: Whammy bych dal určitě na začátek=> před delay, aby ti delay opakoval zdvihnutý tony...

A volume pedal bych dal mezi zkreslení a delaye a modulace,abys mohl se stejným zkreslením dělat nájezdy na ton(ted si nemůžu vzpomenout jak je to anglicky,něco jako swell)...

Beru teda v potaz to,že jsem barbar a používam všechny krabičky před ampem :) a strašně mě to baví :D
TELECASTER
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

pro nekoho barba, pro me klasik :)
zakkiss
Bandzone: http://bandzone.cz/zakkisssprojektxxx

Příspěvek od zakkiss »

citizen.one píše:pro nekoho barba, pro me klasik :)
:D taky to tak beru ;) Dík
TELECASTER
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Kinx píše:podle me je volume pedal na konci retezce trochu nesmysl. proc bych chtel snizovat celkovou hlasitost? mozna do nejakyho fadeoutu ale jak to udela bubenik? :))

delay pred whammy je zajimava uchylarna, otazka je kolikrat se vyuzije v praxi :)
já ho mám uprostřed... za ním už sou jen dozvuky a phaser...
proč se ptáš a nezkusíš to?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pokud myslis ten volume pedal na konci tak to jsem pred casem zkousel a vyuziti to pro me melo nula.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“