lampa do 5000, jednokanál

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Amid

lampa do 5000, jednokanál

Příspěvek od Amid »

Zdravím, chtěl bych si koupit konečně lampové kombo, ale jelikož s lampami nemám žádné zkušenosti, tak bych chtěl od Vás poradit jaké si mám vybrat :?: . K tomu bych si ještě dokoupil nějaké to zkreslovadlo na metal.

http://kytary.cz/bugera-v5/HN107130/ BUGERA V5 5W

http://kytary.cz/peavey-valve-king-royal-8/HN096116/ PEAVEY Valve King® Royal 8 5W / 8 Ohm

popř. jaké jiné kombo byste mi doporučili.
woro90

Re: lampa do 5000, jednokanál

Příspěvek od woro90 »

Neni zbytecne kupovat celolampu a zkreslovat krabkou? Kdyz uz, tak uz to krmit poradnym boosterem, navic s vyjimkou mnohostupnovych monster mi prijde na metal v teto kategorii vyhodnejsi polovodicove zkresleni.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pokud vybiras z tehle dvou, tak asi radsi toho behringera, co se tyce kvality, oba jsou made in china, takze peavey neznamena, ze bude lepe udelany. Behringer ma vice veci, vcetne moznosti menit vystupni vykon 5/1/0.1W, vystup na sluchatka coz se ti muze hodit na doma + ma reverb.

no a kdyz pred to hodis nejakej tube screamer, tak bys z toho mohl dostat i neco tvrdsiho nebo treba obycejnou boss ds-1.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

asi tak, šel bych do Bugery, co se týče výbavy, tak mi připadá mnohem nadupanější a cena je taky slušná :-)

u moc lampiček člověk výstu na sluchátka nevidí, tak proč toho nevyužít - občas se to hodí
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Po včerejší zkušenosti bych si přišetřil a koupil tu 6W potvoru od VHT. Jestli hraje aspoň způlky tak dobře, jako VHT Lead 20, tak to je nářez.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Nero píše:Po včerejší zkušenosti bych si přišetřil a koupil tu 6W potvoru od VHT. Jestli hraje aspoň způlky tak dobře, jako VHT Lead 20, tak to je nářez.
¨ted myslis cinske VHT? VHT totiz uz asi pul roku nebo rok neni klasicke VHT ale nejaka cinska vyroba ktera s originalem nema nic spolecneho, Fryette (konstrukter a zakladatel, pod jeho jmenem ted jsou ty "prave" VHT) prislo o znacku v ramci nejakeho soudniho rizeni, myslim ze tou znackou rucil v ramci nejake pujcky ci co.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Myslím VHT, co jsou teď VHT, a ne Fryette. Tedy VHT, co teď patří AXL Music Corp. nebo komu to :wink: Fryette dělá pořád ty svý monstra, tyhle jednoduchý lampičky s nimi nemají nic společného.

Nicméně nehledě na zem původu nebo vlastníka, tyhle lampičky hrají dost hezky - aspoň co můžu soudit dle Lead 20.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Souhlasím s Nerem, ty vht jsou opravdu nářez.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak to schvalne zkusim. jeste se mi tyhle "vht" nedostaly pod pracky ale jsem fakt zvedavy :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

woro90 píše:Neni zbytecne kupovat celolampu a zkreslovat krabkou? Kdyz uz, tak uz to krmit poradnym boosterem, navic s vyjimkou mnohostupnovych monster mi prijde na metal v teto kategorii vyhodnejsi polovodicove zkresleni.
to si nemyslim, porad bude mit lepsi dynamiku nez u nejakyho tranzistoru nebo tranzistoru se svitici ECC83 na okrasu.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Kinx píše:
woro90 píše:Neni zbytecne kupovat celolampu a zkreslovat krabkou? Kdyz uz, tak uz to krmit poradnym boosterem, navic s vyjimkou mnohostupnovych monster mi prijde na metal v teto kategorii vyhodnejsi polovodicove zkresleni.
to si nemyslim, porad bude mit lepsi dynamiku nez u nejakyho tranzistoru nebo tranzistoru se svitici ECC83 na okrasu.
Když dynamiku sežere krabka? V té je také tranzistorový zesilovač, a to často hned několik. Nevím jestli má lampový zesilovač této kategorie při tomto charakteru zkreslení až takový vliv, že by stálo za to do něj investovat. Kompresi za tou krabkou ti může místo lampáče udělat i klasický kompresor. Přijde mi že krmit malý lampáč zkreslovací krabkou je takový kočkopes na ozdobu. Buď přes booster strašně přehulit vstup lampáče (s doplňujícím zkreslením krabkou, třeba přidat trochu fuzzu) nebo kreslit krabkou a za ni posadit něco co už s tím zvukem nic neudělá, tj. tranďák. Ale ve zpětných vazbách v jednotlivých konstrukcích zesíků se moc nenvyznám, takže možná ta lampa bude o tolik lepší, i když pojede čistá.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

woro - blbosti, lampa si zachovává velkou část svého charakteru i za tranzistorovovým ovedrivem, problém je v tom, že spousta lidí neumí sladit zkreslení lampy a jemně přimíchat overdrive, aby získali vyšší zkreslení a přitom zachovali dynamiku. Čistou lampovou cestu zas tolik muzikantů nepoužívá, protože potřebují dostávat i jiné barvy zvuků - podmínkou, aby to k něčemu znělo je používat kvalitní efekty, ne Digitech atd.

Lampa do 5tis? - osobně bych investoval do HOCKE, protože 18W class A se dá používat později i ve zkušebně. Hocke používá jednoduché zapojení, bez dramat a výmyslů. Já sám Hocke hlavu měl a s efekty si rozumněla dobře.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pokud je ta krabicka dobra, cili to neni zadna "analog-chemie" od bosse apod., tak dynamika zustane... ja mam tolik dynamiky s krabickama, ze jsem naprosto spokojeny... ani s nekteryma celolampama jsem nemel tolik dynamiky jako s dobrou krabickou...chce to proste jeste investovat do dobre krabicky, to k tomu bohuzel patri...

a i mala lampicka plus dobra krabka je lepsi reseni nez kterykoli tranzistor nebo hybrid, co se mi kdy dostal do ruky... ty trandakova komba s x zvuky jsou super, pokud treba clovek zacina a chce proste zjistit, co ho bude brat, ale lampa je proste lampa... ikdyz prikraslena krabkou

trocha OT: vim, ze se starym VHT to nove cinskousa vht nema nic spolecneho, nicmene podle nera dobre hrajici dvoukanal za ty prachy - to by me zajimalo. cili pokud na to Nero a jini hrali, tak sem se zkusenostma. Ja jsem uz po techto kombickam parkrat patral po netu, lec naprosto neuspesne. kdyby se vam do ruky dostal i ten classic 6 a mohli byste to srovnat treba s VOX AC4TV, tak by to bylo uz uplne dokonale.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

VHT Lead 20 a 40 jsou teď fyzicky na kytarách.cz (suterén pod stackem "pravýho" VHT, dnes již Fryette:wink: ), Classis 6 tam teď bohužel není, takže jsem nemohl ozkoušet, ale až se tam objeví, tak se mi do ruky jistě dostane. Na AC4TV jsem taky hrál, takže případně můžu srovnávat.

Pokud toužíte po zkušenostech, tak se rozepíšu, ale založím na to speciální thread, ať tady nejsem OT...
Edit: komba-zesilovace-reproboxy/nove-vht-aparaty-t17009.html

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“