Dunlop CryBaby GCB 95

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Joey01

Dunlop CryBaby GCB 95

Příspěvek od Joey01 »

Zdravím, chci se zeptat jaké je tohle kvákadlo http://kytary.cz/dunlop-crybaby-origina ... /HN004954/ ? Uvažuju, že bych ho v budoucnu koupil. Vím, že se tu tohle nedávno řešilo, ale to téma nedošlo tam, kam jsem chtěl. Popř. je nějaké lepší kvákadlo v této ceně? A trochu jsem nepochopil to rozdělení těch kvákadel, to s tím sepnutím, nebo, že se jen kváká. Díky moc.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Dunlop CryBaby GCB 95

Příspěvek od McKozias »

ten crybaby jde spise do vysek, muze az trosku rezat..je to myslim nejnizsi zte rady crybaby, ale je jeste plno kvakadel jinych znacek co stoji polovinu..todle ma takovy charakteristicky zvuk, je to dobre si ho vyzkouset..nema zadnou pruzinu co vraci pedal do puvodni polohy takze to musis secko odbehat ty..spina se tak ze silneji slapnes na spicku, tam je spinac..no a pak klasicky kvakas..kdyz slapnes na patu tak mas spodky a kdyz an spicku tak vysky. nemusis ktomu mit adapter, staci baterka, docela tam vydrzi..jo jeste, ze docela tezky a bytelny, takze o zivotnost bych s enebal...ja ho nedavno poridil a ikdyz jsem spokojeny tak ho asi dam pryc, ptz sem zjistil ze pottrebuju investovat do jinych veci

edit:todle je to zakladni kvakadlo, takze nema zadnou tu pruzinku, neni tam zadny knob na upravu zvuku a nevim co este vsecko co je u tech vyssich...ale myslim ze to ze tam neni pruzinka je i plus, nechas kvuli efektu treba patu dole a muzes od toho odejit, nemusis na tom furt stat..ale to uz je subjektivni
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Áha, a jaké kvákadlo ešte navrhuješ?

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

noo..takove aby ti vyhovovalo..kolik na to mas?
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Já nevím, já se zatím jenom tak ptám ať už jsem pak rozhodnutý, ale dejme tomu, že 2000 Kč a kupoval bych to přes ebay.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak to ti povedi jiny..je fakt ze na ebay se to houpe..ja se s jinym crybaby krom tady toho nesetkal tak nevim..wohma ted ma to 95Q ne?tak mu napis
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

JJ má, asi mu napíšu a v čem je lepší ten 95q než 95?

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslim ze ma prave tu pruzinu a jeste naky knob ke stelovani zvuku..myslim
fakal

Příspěvek od fakal »

Zdravím, nechtěl jsem zakládat nové téma, tak to dávám sem. Od vánoc mám doma kvákadlo gcb 95F (crybaby classic) a nejak se mi ten zvuk nezdá. Když hraju spíše basové struny, zvuk je OK (třeba intro k Burning the midnight lamp od Hendrixe), ale pokud se pohybuju ve středním pásmu, nejvíc kolem 12tého pražce struny G tak slyším hrozně rychlý přechod, není to plynulé, je to spíš takovej skok od zatlumení ař po hodně vejšek. Už jsem se díval na vnitřnosti a důvod mě nějak nenapadá, poťák je na svim místě, se správnejma parametrama atd. Napadla mě jenom jedna věc, že bych změnil nastavení potenciometru v základních polohách (nevim jak by to pomohlo, ale udělat se to dá v pohodě). Máte někdo podobný problém? Nebo je to normální?
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Je to normální, ty poťáky co se tam dávají mají takový průběh. Dá se to různě doladit a vylepšit: http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm pro začátek můžeš zkusit povolit ten bílý plast co přitlačuje ozubený hřeben na pastorek poťáku a poštelovat krajní polohy toho potu - třeba aby to nelezlo tak do výšek. Nicméně "uškřékaných" výšek se zas moc neboj - v kapele je to přesně to pravé, aby kwáákání bylo pěkně výrazné a ne jenom nějaké huhlání :-)
fakal

Příspěvek od fakal »

Super, dík moc.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Jinádž taky záleží na celým setupu, na aparátu, do kterýho to ženeš. Vymenil jsme teďka hlavu i bednu a mám pocit, že moje CryBaby tím zvukově úžasně "vyzrálo". Prostě s přechozím apecem to nekvákalo tak pekně, jak nyní :-)
fakal

Příspěvek od fakal »

Jo to jo, už mi to docela sedí, taky experimentuju se zapojením až za zkreslení a je to taky cool. Každopádně kvákadlo přišlo celkem dost zatuhlý takže budu muset trochu namazat.
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve Yzerman »

Toto kvákadlo jsem zkoušel a nastala jedna věc, která mi nepřijde uplně normální -> když mám pedál na patě a jedu směrem ke špičce, zhruba tak 40-50% pohybu se na zvuku vůbec neprojevuje. Až od té cca. poloviny se začne zvuk "zvedat" a jde do výšek... (tj. mi připadá, že polovinu "šlápnutí" je uplně zbytečné)
Je to normální? Nebo tam třeba měli špatnou baterii? Má někdo s tímhle wahem zkušenosti?

Chci si ho pořídit, tak nevm nevim... :(
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Toto kvákadlo jsem zkoušel a nastala jedna věc, která mi nepřijde uplně normální -> když mám pedál na patě a jedu směrem ke špičce, zhruba tak 40-50% pohybu se na zvuku vůbec neprojevuje. Až od té cca. poloviny se začne zvuk "zvedat" a jde do výšek... (tj. mi připadá, že polovinu "šlápnutí" je uplně zbytečné)
Je to normální? Nebo tam třeba měli špatnou baterii? Má někdo s tímhle wahem zkušenosti?

Chci si ho pořídit, tak nevm nevim...
já svojí GCB95ku skoušel v hudebninách a taky se mi zdálo že zabírá až někdy v půlce...nicméně sem si ho koupil,doma napích na adaptér a je to OK,takže problém byl asi že v těch hudebninách v tom měli starou baterku...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Asi budu kupovat 95 q a teď jsem narazil na 535q jaký je v tom rozdíl? Už jsem na to přišel :D 95q má pružinu a když se z něho sundá noha automaticky se vypne :D , 535q nemá pružinu a může fungovat jako volume pedal, takže asi ten 95q bude lepší líbí se mi aji ten zvuk více.

zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

535q nefunguje jako volume pedal :wink:

535q má 6 typů kvákání (většinou se liší rozsahem, od uvřeštěných výšek po stále rostoucí basy, tzn. čím víc je pot otočený dolů, tím ubývá výšek). Dále má tlačítko boost pro nakopnutí sóla (až 26db).
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Crybaby Mister funguje i jako volume pedál, navíc má nastavitelý boost. teĎ je na bazaru za 2000, měl jsem, stojí za ty peníze :-) jinak to má klasický GCB95 wah obvod, pokud vím
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Tak já vůbec nevím který :D který wah pedál má vše? :D Jaký je ten 95q? Ten 535 má vše kromě pružiny :evil: Takže buď Wah Range s 6 zvuky anebo pružinku :D

Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve Yzerman »

dfleischer píše:

Chci si ho pořídit, tak nevm nevim...
já svojí GCB95ku skoušel v hudebninách a taky se mi zdálo že zabírá až někdy v půlce...nicméně sem si ho koupil,doma napích na adaptér a je to OK,takže problém byl asi že v těch hudebninách v tom měli starou baterku...
Hmmm... Tak jsem zkusil i se zdrojem a pořád to samé :(
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“