Nenaladitelná?
Pravidla fóra
Nenaladitelná?
Ahoj,
dostal jsem k vánocům tuhle kytaru http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara-g250/HN102672/ a nevím si rady s jejím laděním. Používám standardní elektronickou ladičku, kytara ale jako by nešla naladit. Skoro okamžitě po naladění se rozladí. Má na to nějaký vliv tremolo, které kytara má? Jak ji správně naladit?
Děkuju za všechny rady...
Vojtěch B.
dostal jsem k vánocům tuhle kytaru http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara-g250/HN102672/ a nevím si rady s jejím laděním. Používám standardní elektronickou ladičku, kytara ale jako by nešla naladit. Skoro okamžitě po naladění se rozladí. Má na to nějaký vliv tremolo, které kytara má? Jak ji správně naladit?
Děkuju za všechny rady...
Vojtěch B.
Re: Nenaladitelná?
Vymenil jsi tovarni struny za nove?
- 60'Rock_N'_Roll
nekupovals jí v kytarách na vyšehradě? vim, ze tam jeden kus dělal takovýhle problémy. Naladil sem ho, a rozladil se. Vinu jsem dával starým strunám.
1. zkontroluj tremolo, jestli se ti nezvedá, když přitahuješ struny. Pokud ano, nenaladíš nikdy nic. Nevím, jestli jde zafixovat nebo utáhnout pružiny tak, aby bylo opřené o korpus?? Případně utáhnout pružiny, aby drželo rovnoběžně s korpusem.
2. struny mohou být problém, ale ladění by vydrželo aspoň chvíli.
3. pokud je sedlový pražec z umělé hmoty a ne umělé kosti, vezmi svíčku a navoskuj drážky pod strunami, aby nevázly.
4.Jestli saháš na tremolo, tak se nediv.
2. struny mohou být problém, ale ladění by vydrželo aspoň chvíli.
3. pokud je sedlový pražec z umělé hmoty a ne umělé kosti, vezmi svíčku a navoskuj drážky pod strunami, aby nevázly.
4.Jestli saháš na tremolo, tak se nediv.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Struny jsem neměnil...Tremolo se hýbe při jakémkoli pohybu s kytarou. Je to tak správně? Jinak kytaru jsem kupoval v kytarách na pražského povstání.
Zkus vyměnit struny. Když jsou na kytaře nějaký půl roku starý rezavý dráty, ladění zpravidla nedrží...
Co tremolo
Tyhle levný tremola většinou zloběj
Ok; tak ať nejdřív zkusí vyměnit tremolo a až potom struny.NHK píše:Co tremoloTyhle levný tremola většinou zloběj
Kamahl píše:Ok; tak ať nejdřív zkusí vyměnit tremolo a až potom struny.NHK píše:Co tremoloTyhle levný tremola většinou zloběj
No já jsem úplnej začátečník, takže nevim, jak vůbec funguje tremolo a jak se mění struny, ani, jestli se elektrická kytara ladí stejně jako akustická... nemohl jsem udělat chybu třeba v nasazení a manipulaci s tremolem?
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Jo, naladit tremolo... vrzni tam pět pružin a dotáhni šrouby, ať to nezlobí a s tremolem si hraj až budeš "větší"
Tak už víš, kde je problém. Jednozvratné tremolo se má pohnout jen když s ním hýbeš ty. Otoč kytaru, sundej kryt a přitáhni šrouby, které natahují pružiny. Na fotce nevidím detail, jesli má tremolo celou plochou ležet na korpusu nebo je rovnoběžně s ním.
bohous píše:Struny jsem neměnil...Tremolo se hýbe při jakémkoli pohybu s kytarou. Je to tak správně? Jinak kytaru jsem kupoval v kytarách na pražského povstání.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
No co to tak ctu... nebylo by prece jen lepsi, aby byla kytara (I. el. kytara) serizena nekym, kdo se v tom vyzna(kytarar, sikula v obchode ci zkusenejsi kamarad)? Revize by ji jiste vice prospela...
Tak či tak struny treba vymeniť. To je základ. A zriadiť gitaru je fajn dať odborníkovi, ale je dobré aby si to vedel aj sám. A nemáš zas tak drahú gitaru, takže skúšaj, ale predtým veľa čítaj. 
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Nevim jestli se to nově dělá s jednozvratným, každopádně moje rok stará g250 má dvojzvratné. Takže s utahovánim pružin bych se hned tak do křížku nepouštěl. Myslím že strunama to asi nebude, já tam měl taky už slušně staré struny a dalo se to v pohodě. Takže se budeš muset s tim dvojzvratnym tremolem nejak popasovat, ale moc bych se toho nebál.Taky jsem to jako uplný laik dokázal udělat.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Tak děkuju všem za odpovědi...Snad jsem toho trochu pochopil, sám se ale do ničeho radši pouštět nebudu...Ty struny vyměním...
To bude možná právě trochu ten problém s tim dvojzvratnym tremolem, protože musíš vyvážit tlak strun a těch pružin vzadu, což záhy určitě pochopíš. Ale hurá do toho neni to tak těžký jak se zdá.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
možná se taky holt prostě musíš smířit s tím, že kytara za 4 tisíce nebude držet ladění jak by sis mohl představovat
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
No tak lidi kdybyste si přečetli co má za kejtru tak víte že je to jednozvratý....a pokud napsal že se pohybuje při každým sebemenším pohybu tak prostě stačí utáhnou sřouby ( pod zadním krytem) co drží pružiny, tím by se to mělo vyřešit...když napne struny, táhne nejspíš tremolo sebou, myslím, že tady je ten problém... 
A teď ke komentu nademnou...já sám mám kytaru za 4k z druhé ruku s jednozvratým tremolem a ladění drží parádně a Cort dělá v týhle cenový relaci jedny z nej kytar na začátek..
A teď ke komentu nademnou...já sám mám kytaru za 4k z druhé ruku s jednozvratým tremolem a ladění drží parádně a Cort dělá v týhle cenový relaci jedny z nej kytar na začátek..
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
Jednozvratné není ani náhodou, ačkoli se tak seřídit dá. Tahle věc byla vymyšlena jako dvojzvratná (pravda, bez zámků, a podle oblíbeného mýtu je všechno, co nemá zámky, jednozvratné). Funguje v podstatě stejně jako vintage tremolo, jen sedí na dvou břitech místo na šesti šroubech a skryté hraně. Ladit to bude perfektně, stačí si to seřídit. Jsou tady o tom mraky. Kdyžtak pomůže fenderovský manuál, je to vlastně to samé co American Series tremolo. Link na seřízení strata. To, že je to kytara za 4k, s tím nemá nic společného - já mám upravenou setovou behringerku a šlape jako hodinky. A (jak píšu všude) zkontroluj si, jestli máš správně namotané struny. A vyplň si bydliště, třeba se najde poblíž někdo kdo by ti ukázal jak na to.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...