Cort M600
Pravidla fóra
Re: Cort M600
V pohode, sice asi jsem zkusenejsi, ale nerikam, ze me nazory jsou naprosto spravne. Mimo to jde casto o subjektivni zalezitosti. Ty tady ale rozebiras veci do detailu, ktery nejsou potreba... Pokud ti tady dva zkuseni lidi reknou, ze v tom rozdil je, tak myslim neni duvod to nejak rozpatlavat - pokud se ti to nezda, tak to zajdi vyzkouset a muzes poreferovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Mě to právě povrchně nezajímalo
a chtěl jsem názor i někoho jiného. Bohužel teď nemám na výměnu snímačů,... ale tato alchymie by mě velmi zajímala.

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
No, ten top je opravdu jen šlupička, byl jsem docela překvapený, když jsem to měl rozhozené, ani náhodou to není ten krásný silný top z PRS, nicméně vliv na zvuk to asi mít bude, přece jen tón z vrchu nástroje se přes ten top musí procedit. Pokud jde o kvalitu M600 a M200, nemohu srovnávat, tu druhou jsem nikdy nedržel v ruce.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ona i "šlupička" nebo dýha (na levných LP od epi) ten zvuk opravdu ovlivní.
Z vlastních zkušeností můžu říct, že tam roli opravdu hraje hodně ten poměr hmoty mahagonu a javoru. Mám doma dvě kytary, které mají tělo mahagon / javorový top, u Ibaneze jde o hodně silný mahagon a relativně tenký javor, u PRS jde o top mnohem vyšší k výšce mahagonového "základu". A už jen na sucho je hrozně poznat, že ten javor tam opravdu něco dělá - dokonce je slyšet, i "co".
Z vlastních zkušeností můžu říct, že tam roli opravdu hraje hodně ten poměr hmoty mahagonu a javoru. Mám doma dvě kytary, které mají tělo mahagon / javorový top, u Ibaneze jde o hodně silný mahagon a relativně tenký javor, u PRS jde o top mnohem vyšší k výšce mahagonového "základu". A už jen na sucho je hrozně poznat, že ten javor tam opravdu něco dělá - dokonce je slyšet, i "co".
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Cort M600
Zdar co říkáte na Cort M600 http://www.musiccenter.cz/Cort-M600-AVD ... e/:3:28658 ? A jaký je váš názor celkově na značku Cort ??? Říka se ,že jsou to celkem vpoho kytary 
Cort M 600 is good !
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Nejen, že se to říká, ona to skutečně dobrá kytara je, a za dobrou cenu. Velmi univerzální as well
Jinak zkus hledat, jsou tu o ní toho stohy.
Jinak zkus hledat, jsou tu o ní toho stohy.
Naposledy upravil(a) DL dne 15.12.2009 21:58, celkem upraveno 1 x.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Jsem čerstvej majitel Corta KX5 a spokojenost

Je asi skoro jako lp, ale je hezčí
už je obědnaná, bohužel sem neměl možnost si jí vyzkoušet 
Cort M 600 is good !
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
taky mam cortku, x6 a zatim zadny problem
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Je to PRS tvarmetaliks píše:Je asi skoro jako lp, ale je hezčí![]()
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
-
Jimm.ik
- last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
- Kontaktovat uživatele:
Máte někdo zkušenost i s Fokusem FRS? Zajímalo by mě přímé porovnání s Cortem
JJ... P= Paul; R= Reed; S= Smith... Paul Reed Smith...
Chtěl bych nějaké PRSíčko
Chtěl bych nějaké PRSíčko
taky mam Cort M600LH, ale jako zacatecnik vam teho moc nereknu, pac sem na nic jinyho nehral
ale ucitel rikal, ze to je dobra kytara... este to nak srovnaval, mysim s fenderem.. ale uz nevim co rikal.. mozna ze to ma "kulatejsi" zvuk.. ale nechcu kecat 
come on over - do a twist!
Cort M600LH, Crate V18-212
Cort M600LH, Crate V18-212
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Srovnání s "fendrem" o ničem moc nevypovídá, když všechny fendery, co jsou, jsou úplně o něčem jiném, než kytary typu M600...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to je asi pravda
sice sem začátečník ,ale myslím že mezi fenderem a PRS bude znatelnej rozdíl 
Cort M 600 is good !
Asi bych na tvým místě šel spíš do http://www.musiccenter.cz/Ibanez-SZR520 ... e/:3:31337 ale jestli jsi ji již objednal tak si to nech projít hlavou
si ji užij a pak napiš jak se ti hraje
hodně štěstí
si ji užij a pak napiš jak se ti hraje
Naposledy upravil(a) Denny1994 dne 26.12.2009 18:29, celkem upraveno 1 x.
Kytara: Ibanez RG 420EG
Kombo: Line6 Spider IV 15
Obal: Warwick RB 20516 B
Stojánek: Warwick RS20800 B
Skupina: NorphorX -funkce- kůl v plotě
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% co poslouchá normální hudbu, hoď si tohle do podpisu.
HIP HOP = hromada impotentních PIČ*SŮ hopsajících kolem pódia
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% co poslouchá normální hudbu, hoď si tohle do podpisu.
no te ibanez je taky pěkná ,ale už dlouho sem chtěl PRS a tohle mi příde celkem vpoho za tu cenu 
Cort M 600 is good !
to jo já jen že jsem si u zkoušel a mám celkově s ibanezkama kladnej vztah tak jsem poslal návrh určitě se ti bude hrát dobře 
Edit: k Ibanezkam
Edit: k Ibanezkam
Kytara: Ibanez RG 420EG