Struny na basu
Pravidla fóra
Re: Struny na basu
Veď hej!
Jolany neodsuzuji, mohou to být dobré kytary. Já mít na výběr mezi Stagg a Jolanou, tak neváhám a volím Čechoslovenku, kdyby byla ve slušném stavu. Ale ta, kterou jsem měl v ruce, byla ve stavu horším než žalostném a na struny, které měla nataženy, mohl hrávat Antonín Novotný, kdyby uměl hrát na basovku. Jistě uznáš, že něco takového nemohu považovat za vypovídající o zvucích nějakého typu strun
.
Ernie Ball, hlazeny 45
drive EB superslinky... (nebo takneco) - proste 40.
drive EB superslinky... (nebo takneco) - proste 40.
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
http://bandzone.cz/sunday4
Nezkoušeli jste někdo struny Wellton. Bavil jsem se s jedním kytarářem a říkal, že na tu cenu jsou opravdu hodně dobrý. Tak by mě jenom zajímalo co je na tom pravdy.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
BUDAJ-31
tie som prave kupil (ale 45-100) a natahol na Jazz basse a hraju paradne.odskusane aj na Musicmanovy aj na jazz bae a zatal naj struny ktore som mal na baseheczis píše: drive EB superslinky... (nebo takneco) - proste 40.
Začátkem týdne mi konečně přišly struny, na které jsem se tu ptal - GHS Tapewound (http://www.ghsstrings.com/products/bass/tapewound.html ) . Jsou docela raritní, v ČR tento druh strun prý nikdo nekupuje a ani v MusicCenteru je nemají v nabídce (ale když si o ně řeknete, dovezou je). Zkusím sem něco napsat, kdyby měl někdo někdy podobný dotaz, jako já
.
Ty struny mají o dost kratší sustain než "klasické" roundwoundy, ale není do žádná katastrofa, většinou stačí. Zvuk je hluboký a čistý, pro ocelové roundwoundy typické pazvuky posazené ve vyšších frekvencích chybí, což může být někomu proti srsti. Nástup je velice rychlý, opravdu to připomíná hru na kontrabas. A díky rychlému a velmi slyšitelnému nástupu je dosti poznat, jestli se hraje přesně nebo "jak mi ruka narostla". Prostě ... zatímco zvuk basy s ocelovými strunami připomíná spíše zvuk kytary a ledacos odpustí, s nylon tapewound strunami zní jako kontrabas a slyšet je všechno.
Jediné, co se mi na těch strunách nelíbí, je cena - stály 1200 (cca 47€). Sice by měly vydržet déle než roundwoundy, ale i tak si říkám, jestli tak drahé struny potřebuju...
Ty struny mají o dost kratší sustain než "klasické" roundwoundy, ale není do žádná katastrofa, většinou stačí. Zvuk je hluboký a čistý, pro ocelové roundwoundy typické pazvuky posazené ve vyšších frekvencích chybí, což může být někomu proti srsti. Nástup je velice rychlý, opravdu to připomíná hru na kontrabas. A díky rychlému a velmi slyšitelnému nástupu je dosti poznat, jestli se hraje přesně nebo "jak mi ruka narostla". Prostě ... zatímco zvuk basy s ocelovými strunami připomíná spíše zvuk kytary a ledacos odpustí, s nylon tapewound strunami zní jako kontrabas a slyšet je všechno.
Jediné, co se mi na těch strunách nelíbí, je cena - stály 1200 (cca 47€). Sice by měly vydržet déle než roundwoundy, ale i tak si říkám, jestli tak drahé struny potřebuju...
.....už som to chcel napísať pri tomto príspevku, ale "eMko" ma k tomu vyprovokoval.....tiež si netlačím peniaze doma, ale pri strunách som skončil pri EBS Steels za 38 Eur a pri tom zvuku ma vôbec netrápi tá cena, som spokojný so zvukom, ladením aj výdržou, pri čistení Dunlopom vydržia o dva mesiace dlhšie ako normálne struny.....D´Addarká nikdy viac po 10 hodinách hrania som ich darmo čistil boli súce len do koša, to isté červené Warwicky po mesiaci som ten zvuk totálne nemohol.....teraz skúsim DR-ká nejaké oceláky čo tiež nie sú najlacnejšie, som zvedavý čo sú zač.....no a už slintám po GHS infinity steel.....len tá cena kuaaivn86 píše:Nezkoušeli jste někdo struny Wellton. Bavil jsem se s jedním kytarářem a říkal, že na tu cenu jsou opravdu hodně dobrý. Tak by mě jenom zajímalo co je na tom pravdy.
.....jasné že na strunách sa dá hrať hociako dlho.....otázka je či je ich zvuk ešte znesiteľný.....
[OT]Jo, cena 38€ Tě netrápí, ale máš 2.5x dražší basu (aparát podobně)
... sice to nemusí nutně znamenat 2.5x lepší, ale rozhodně to není pětistrunná cortka za 5 tisíc i s aktivní elektronikou (a Laney RB2), myslím, že kdybychom ty kytary a komba dali vedle sebe, že tam bude znát hodně velký rozdíl...[/OT]
....mám obyčajného ale nehorázne dobre hrajúceho Thunderbirda made in CZ, kúpil som ho za 5.500,- CZK.....
paráda a aparát som si tiež kupoval dvojfázovo......najprv kombo a potom bedňu.....aj to som mal len časť našetrenú a časť som úveroval.....ak máš perspektívu tak si to musíš vedieť z menežovať....
.....kapánek som niekde inde Ty si možno študent a ja pracujem, ale zase na druhej strane priateľka má len sezónne zamestnanie takže v skoro polovicu roka ťahám réžiu domácnosti sám.....nie je to žiadna výhra....
.....hudba má robiť každopádne radosť.....
.....hudba má robiť každopádne radosť.....
Budu na svoji 2. basu co mám doma natahovat nový struny ... chci M 0.45-0.105 ale nevím ... zda :
Warwick Red Label http://kytary.cz/warwick-red-label/HN002628/ ...
nebo
Carl Martin http://kytary.cz/carl-martin-struny-hot ... /HN094316/
Vím že ty Warwicky jsou chválený , ale nevím co ty Carl Martin , a taky mě docela láká zkusit něco "novýho"
Pročítal jsem to tady a myslím že zatím o Carl Martin nebyla řeč .... co vy na ty struny ? Co očekávám od nových strun , nevím teda esi Warwick , nebo Carl Martin , je určitě životnost , ikdyž to není tak moc zapotřebí , protože na tuhle moji druhou basu hraju tak půl hoďky denně v takovým klidným tempu ... jinak hraju prstama , a jednoduše bych chtěl pěkný dravý basy a zároveň takovej kovovej zvuk u toho .. Vím no sem ňouma , co se dá dělat

Warwick Red Label http://kytary.cz/warwick-red-label/HN002628/ ...
nebo
Carl Martin http://kytary.cz/carl-martin-struny-hot ... /HN094316/
Vím že ty Warwicky jsou chválený , ale nevím co ty Carl Martin , a taky mě docela láká zkusit něco "novýho"
Pročítal jsem to tady a myslím že zatím o Carl Martin nebyla řeč .... co vy na ty struny ? Co očekávám od nových strun , nevím teda esi Warwick , nebo Carl Martin , je určitě životnost , ikdyž to není tak moc zapotřebí , protože na tuhle moji druhou basu hraju tak půl hoďky denně v takovým klidným tempu ... jinak hraju prstama , a jednoduše bych chtěl pěkný dravý basy a zároveň takovej kovovej zvuk u toho .. Vím no sem ňouma , co se dá dělat
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
jestli chceš životnost a kovový zvuk tak na ty Warwy zapomeň... po natažení super kovový zvuk to jo.. ale do týdne je v čudu...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
....warwicky vydržia presne toľko koľko stoja.....tie Carl Martin no čo som zatiaľ mal na jumbo a elektriku boli veľmi kvalitné tak si myslím, že basové tiež nebudú len tak odfláknuté aj keď ich nepoznám......ale zásadná vec......prečo uvažuješ nad nicklovkami ak chceš kovový zvuk 
Tak už jsem natáhl ty Carl Martin a musím říct , že to hraje zatraceně skvěle .. natáhl jsem prvě A,E .. a G,D jsem měl ty starý a porovnával jsem jak to hraje , ty rozdíly .. a byly sakra velký ! Ty Carl Martin na sucho hrály samy a po zapojení do apecu to hraje úžasně. Krásněj sustain , a výbornej kovo-plechovej zvuk .. spíš pro trsátko ... a o to víc mě to překvapilo , když jsem na to hrál prstama. Vždyky ten tón při hraní prstama byl takovej kulatej , hutnej a jednotvárnej ... teďka s Carl Martinkama jde i při hraní prstama slyšet nabručenej kovovej, silnej zvuk... a nechápu Garde proč si psal "proč uvažuju na niklovkama když chcu kovovej zvuk" ... no ... co ti na to říct ... nikl ... teda aspoň tyhle Carl Martin hrajou sakra hodně kovově !!
Hrál jsem s tím už i před kamošama kytaristama a ti taky chválili kovovej zvuk .. takže jsem spokojen a C.Martin můžu doporučit !
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
spíš napiš za pár týdnů jak dlouho jim ten zvuk vydrží... to i ty červené Warwy mají "parádní" kovový zvuk ale jen na pár dní...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Zatím jsem vyzkoušel Warwick Red Label a Warwick Black Label. Struny to nejsou špatné, ale jak tu ostatní říkají tak kovový zvuk mají jen chvíli a kdo nemá rád kovový zvuk pak jsou to podle mě dobré struny. Nyní zkouším Daddadrio pro steels a ti mají opravdu vynikající kovový zvuk až mě to překvapilo. Ale nemám je zatím dlouho tak je teprve testuji 
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
....som rád, že sa Ti páčia.....Steel-ky majú obvykle ešte drásavejší zvuk ako nickláky.....nabudúce skús nejaké steel-ky.....Mirus píše:... teďka s Carl Martinkama jde i při hraní prstama slyšet nabručenej kovovej, silnej zvuk... a nechápu Garde proč si psal "proč uvažuju na niklovkama když chcu kovovej zvuk" ... no ... co ti na to říct ... nikl ... teda aspoň tyhle Carl Martin hrajou sakra hodně kovově !!Hrál jsem s tím už i před kamošama kytaristama a ti taky chválili kovovej zvuk .. takže jsem spokojen a C.Martin můžu doporučit !
....ach jaaaaaj včera bolo v na skúške dosť veselo.....aj kôli tomu sa mi podarilo drapnúť Ečko na nicklových 45-kách od EBS.....s EBS sa mi to ešte nestalo.....tie struny som mal hore už 4 mesiace ladili a stále mali pekný sound.....ale vzhľadom na dobu čo som ich používal ma to nejak veľmi nemrzelo....až kým som si nenatiahol Dunlop-y.... http://www.musiccenter.cz/Dunlop-DBS201 ... e/:3:26112 majú strašidelný klavírový zvuk, znejú čudne.....stlmene ako tranzistor spod vankúša....možno sa zabehajú a zvuk sa zlepší ale vidím to blede.... 
-
BUDAJ-31
viete mi niekto povedat ci tieto struny su LO RIDDER?
http://kytary.cz/dr-mh6-30-125/HN097544/
zhanam take struny ale prave tu si nemozem obrazok priblizit ani to neni v popise a este neviete ci su to prave nikove alebo poniklovane struny?
zhanam take struny ale prave tu si nemozem obrazok priblizit ani to neni v popise a este neviete ci su to prave nikove alebo poniklovane struny?
....to sú Lo Rider a sú ocelovky.....BUDAJ-31 píše:viete mi niekto povedat ci tieto struny su LO RIDDER?
-
BUDAJ-31
skoda,ale nevyrabaju sa aj nilove?apson to som pocul,prip aj poniklovane
...vyrábajú ale nicklové sú tieto vo fialovom balení http://www.thomann.de/de/dr_strings_tit ... nmh_45.htm .....na kytarách majú blbé popisy....BUDAJ-31 píše:skoda,ale nevyrabaju sa aj nilove?apson to som pocul,prip aj poniklovane