stavba 3/4 kejtry
stavba 3/4 kejtry
mám dotaz...po dnešný návštěvě u dědy,kterej začal stavět housle,jsem se rozhodl taky něco postavit......z finančních důvodů mě napadla právě 3/4 kytara,nebo jak to nazvat....prostě zmenšenina kytary.....chtěl jsem se zeptat,jestli s tím někdo má osobní zkušenosti,jestli se na to dá hrát......neměl bych to na stálý hraní,ale jen na takový to hraní pro srandu někde u někoho......nebo jestli to je kravina???
Re: stavba 3/4 kejtry
a takhle třeba napsat jakou kytaru? Jinak jelikož se 3/4 kytary vyrábějí, tak to určitě blbost nebude. Ale bude problém na to sehnat krk, pokud si ho nebudeš vyrábět.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
zmenšeninu expa......krk bych si dělal.....jen nevim,jak se to u těhlech kytar dělá s počtem strun,když je ta menší.......nemyslim pouze zkrácení ale celkové zmenšení......
ale zase ne tak malou,jako elektrickou mandolínu http://www.bgcz.net/view.php?nazevclank ... 2006090102 .....chtěl bych něco tak mezi tím..... 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli chceš dělat změnšeninu kytary, tak bych předpokládal, že tam budeš mít těch strun pořád 6...jaraban píše:zmenšeninu expa......krk bych si dělal.....jen nevim,jak se to u těhlech kytar dělá s počtem strun,když je ta menší.......nemyslim pouze zkrácení ale celkové zmenšení......
Jinak pochybuju, že na tom, že uděláš tříčtvrtku, nějak finančně ušetříš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ušetřil,protože na menší kytaru mám dřevo....na normánlí bych ho musel někde kupovat..... 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak oukej, v tom případě ano. Nicméně počítej s tím, že stěží seženeš 3/4 kobylku nebo 3/4 snímače, optimální by bylo na ní naroubovat stnadardní krk se standardními parametry.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, ale myslím že kobylku si stejně budeš muset nechat udělat u kytaráře nebo někde. Myslím že vlastní kobylku na zmenšeninu expa si nedokážu udělat ani uživatel Mastr 
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
snímače budou problém.......kobylku bych nějak moc neřešil......jak tak koukám na svojě véčko,tak si myslím,že v dílně,kde je soustruch,stojanová vrtačka,fréza a dalších x nástrojů by nebyl problém vyrobit kobilku na míru......jinak krk chci taky menší,když to má bejt zmenšenina.....jinak mi děda řekl jednu pozitivní myšlenku ke stavbě:"když se to nepovede,tak z nich (houslí) udělám hodiny"......tak když se to nepovede (nebude to moc dobře hrát) tak si z toho můžu udělat třeba věšák
ne...já chtěl vědět názor někoho,kdo na to někdy hrál...... 
jinak nevím jak se kobylky vyráběj,ale můžu si udělat zmenšenej model těla kobylky a nechat si ho odlejt......
Předem říkal že nemám žádné zkušenosti.
Tak mě napadlo že snímače by možná taky nebyly problém. Mohl bys použít singl/y a dát je šikmo. (pak na šířku tolik nezaberou a každé jádro cívky bude naproti své struny).
Ale možná je to kravina
Tak mě napadlo že snímače by možná taky nebyly problém. Mohl bys použít singl/y a dát je šikmo. (pak na šířku tolik nezaberou a každé jádro cívky bude naproti své struny).
Ale možná je to kravina
konstrukčně by to šlo,jen ten vzhled......navíc bych tam musel mít 2,místo hambáče....dík
Radovan Macho dela snimace na zakazku pokud vim, takze by ti to mozna udelal. www.rmpickups.cz
- 60'Rock_N'_Roll
vis co, kdyz si vsechno delas sam, tak si udelej i snimace sam..nastroje na to mas
osobne si myslim, ze je to kravina a nějak na tom neušetris, jen z toho duvodu, ze je vse atypické.
Pokud chces malou kytaru, kup si Dimavery
http://kytary.cz/dimavery-detska-kytara ... /HN006052/
Malá je dost a na blbnutí je taky fajn...
a kdyz by ses chtel hadat, ze na tom usetris, tak ok...v radech stovek? (200-300)
osobne si myslim, ze je to kravina a nějak na tom neušetris, jen z toho duvodu, ze je vse atypické.
Pokud chces malou kytaru, kup si Dimavery
http://kytary.cz/dimavery-detska-kytara ... /HN006052/
Malá je dost a na blbnutí je taky fajn...
a kdyz by ses chtel hadat, ze na tom usetris, tak ok...v radech stovek? (200-300)
- ...EDGE...
Tojono, tu bude mit pak jako velice solidni zalozni nastroj na koncerty.
- 60'Rock_N'_Roll
to snad nebylo podmínkou......EDGE... píše:Tojono, tu bude mit pak jako velice solidni zalozni nastroj na koncerty.
hahaha pánové jsou vtipní........

Vtipní, ale maj pravdu. Neušetříš protože IMHO hlavně proděláš na výslednym zvuku.
Když si koupíš tu Dimavery, tak zabiješ 2 mouchy jednou ranou (malá kytara + reprák v ní
). Ale určitě si uvědomuješ že zvuk nebude, nebo nebude aspoň nic moc.
Já bych být tebou chvilku šetřil (nebo pokud už na to máš) a postavil si 4/4 kytaru.
Když si koupíš tu Dimavery, tak zabiješ 2 mouchy jednou ranou (malá kytara + reprák v ní
Já bych být tebou chvilku šetřil (nebo pokud už na to máš) a postavil si 4/4 kytaru.
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Kravina. Pokud bys chtěl stavět 3/4 třeba jako cestovní, abys na ni mohl cvičit v autobusu, zkrať menzuru, ale rozteče strun nech stejné. Prostě ji stáhni v podélném směru a tělo nějak přizpůsob. Nechat si vyrábět kobylku není dobrý nápad. U většiny typů je potřeba docela velká přesnost, aby to bylo funkční a pohodlné. Snímače našikmo - pravda, je to zase jiný zvuk, a vešly by se. Nultý pražec by ale také musel být 3/4 speciál. A hrálo by se na to dost špatně, byl by to hrozný nezvyk. Prostě tam dej normální HW a nech to normálně široké, jenom zkrať menzuru.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...