vylepšení zvuku les paul
Pravidla fóra
vylepšení zvuku les paul
zdravičko...Jsem vlastníkem epiphone lp standard a už mě tak nějak omrzel její zvuk. A celkově takový ten typický zvuk les paulů. Na novou kytaru nemám (láká mě fender jaguar), tak mě napadlo, že by mohlo stačit vyměnit snímače(treba i jen jeden). Chtěl bych docílit něčeho netradičního a zároven ten zvuk trochu zfendrovat. Líbí se mi ten fendr zvonivý, cinkavý zvuk. Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů). Navíc se moc nevyznám v zapojení a možnostech snímačů. Děkuji za rady, budu rád za každou.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Re: vylepšení zvuku les paul
Nemyslím, že ti po výměně snímačů začne zvonit 3,5 kila mahagonu.fanfan píše:zdravičko...Jsem vlastníkem epiphone lp standard a už mě tak nějak omrzel její zvuk. A celkově takový ten typický zvuk les paulů. Na novou kytaru nemám (láká mě fender jaguar), tak mě napadlo, že by mohlo stačit vyměnit snímače(treba i jen jeden). Chtěl bych docílit něčeho netradičního a zároven ten zvuk trochu zfendrovat. Líbí se mi ten fendr zvonivý, cinkavý zvuk. Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů). Navíc se moc nevyznám v zapojení a možnostech snímačů. Děkuji za rady, budu rád za každou.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
LP ti nikdy zvonit nebude jako fenderfanfan píše:zdravičko...Jsem vlastníkem epiphone lp standard a už mě tak nějak omrzel její zvuk. A celkově takový ten typický zvuk les paulů. Na novou kytaru nemám (láká mě fender jaguar), tak mě napadlo, že by mohlo stačit vyměnit snímače(treba i jen jeden). Chtěl bych docílit něčeho netradičního a zároven ten zvuk trochu zfendrovat. Líbí se mi ten fendr zvonivý, cinkavý zvuk. Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů). Navíc se moc nevyznám v zapojení a možnostech snímačů. Děkuji za rady, budu rád za každou.
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
jestli mas puvodni snimace tak ti vymena urcite pomuze - ty puvodni jsou strasne tupy a celkove blby. zkus neco slabyho, treba SD alnico II pro.
- 60'Rock_N'_Roll
tak tak les paul nebude zvonit nikdy tak jako tele.
Nedávno ani né z toho, ze mne zvuk omrzel, neb z toho, ze sem chtel vyzkouset neco nového jsem si na les paula toho samého typu nechal nainstalovat push/pull
Je tu celé téma o tom: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/o ... ush%20pull
Nakonec jsem si tam nechal nainstalovat 4 push/pully:
1. a 2. rozepínají kazdý zvlast svuj humbucker na singlecoil. čili na prostredni pozici jde kombinace krk single a kobyla hum. i naopak
3. Obrací snímače mimo fázi pouze v prostrední pozcici...vééélmi zajímavý zvuk, zvítrazní stredy
4. obrací cívky ze sériového zapojení na paralelní.
Celkově je tam něco peres 17 kombinací, takze na vyblbnutí je to mooc fajn.
http://img39.imageshack.us/img39/5981/dsc02645men.jpg
takhle to ted vzádu vypadá
jinak snímače nebyly tovární. Jeden je nějaká stará PAFka a druhej je BB2
Nedávno ani né z toho, ze mne zvuk omrzel, neb z toho, ze sem chtel vyzkouset neco nového jsem si na les paula toho samého typu nechal nainstalovat push/pull
1. a 2. rozepínají kazdý zvlast svuj humbucker na singlecoil. čili na prostredni pozici jde kombinace krk single a kobyla hum. i naopak
3. Obrací snímače mimo fázi pouze v prostrední pozcici...vééélmi zajímavý zvuk, zvítrazní stredy
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ala Jimmy Page?60'Rock_N'_Roll píše:tak tak les paul nebude zvonit nikdy tak jako tele.
1. a 2. rozepínají kazdý zvlast svuj humbucker na singlecoil. čili na prostredni pozici jde kombinace krk single a kobyla hum. i naopak![]()
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
LP Specialy maji snimace P-90, coz je zvukove blizko "normalnim" singlum a la Fender (brumi - jedna civka, jeden magnet - tech sest je bez urazky kardinalni blbostfanfan píše:zdravičko...Jsem vlastníkem epiphone lp standard a už mě tak nějak omrzel její zvuk. A celkově takový ten typický zvuk les paulů. Na novou kytaru nemám (láká mě fender jaguar), tak mě napadlo, že by mohlo stačit vyměnit snímače(treba i jen jeden). Chtěl bych docílit něčeho netradičního a zároven ten zvuk trochu zfendrovat. Líbí se mi ten fendr zvonivý, cinkavý zvuk. Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů). Navíc se moc nevyznám v zapojení a možnostech snímačů. Děkuji za rady, budu rád za každou.
No Ale zvuku fendra se stejně nepřiblíží ani na dohled natož pak na doslech...Farrell píše:LP Specialy maji snimace P-90, coz je zvukove blizko "normalnim" singlum a la Fender (brumi - jedna civka, jeden magnet - tech sest je bez urazky kardinalni blbostfanfan píše:zdravičko...Jsem vlastníkem epiphone lp standard a už mě tak nějak omrzel její zvuk. A celkově takový ten typický zvuk les paulů. Na novou kytaru nemám (láká mě fender jaguar), tak mě napadlo, že by mohlo stačit vyměnit snímače(treba i jen jeden). Chtěl bych docílit něčeho netradičního a zároven ten zvuk trochu zfendrovat. Líbí se mi ten fendr zvonivý, cinkavý zvuk. Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů). Navíc se moc nevyznám v zapojení a možnostech snímačů. Děkuji za rady, budu rád za každou.sest je tam jen tech vrutu vedoucich skrz snimac), tzn. mozna by stalo za zkousku sehnat si nejakou variaci na P-90 o velikosti humbuckeru (aby ti to tam pasovalo), treba Phat Cat od Seymour Duncan nebo jinej totoznej
Tipuju ze zvuku toho Specialu se s tim Epi LP priblizis relativne dost...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Tak ale jestli se mu líbí i Special s P-90, není potřeba se hnát za Fenderem
Už proto, že LP je kytara stavěná tak, aby byla naprostým protikladem Fenderů.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
tak to je jasný...ale problém je, že jsem si nevšiml, že by autor napsal, že by se mu líbil zvuk P90 (mimochodem moje oblíbený snímačeworo90 píše:Tak ale jestli se mu líbí i Special s P-90, není potřeba se hnát za FenderemUž proto, že LP je kytara stavěná tak, aby byla naprostým protikladem Fenderů.
Jestli chceš poradit nejlevnější alternativu toho co hledáš ,kup si si Squier Stratocaster a bude ti to zvonit,nedělěj z LesPaula něco co nikdy bejt nemůže(kočkopes)fanfan píše:zdravičko...Jsem vlastníkem epiphone lp standard a už mě tak nějak omrzel její zvuk. A celkově takový ten typický zvuk les paulů. Na novou kytaru nemám (láká mě fender jaguar), tak mě napadlo, že by mohlo stačit vyměnit snímače(treba i jen jeden). Chtěl bych docílit něčeho netradičního a zároven ten zvuk trochu zfendrovat. Líbí se mi ten fendr zvonivý, cinkavý zvuk. Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů). Navíc se moc nevyznám v zapojení a možnostech snímačů. Děkuji za rady, budu rád za každou.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Prodej kytaru a kup Fendra, jinak to nevidim.fanfan píše:zdravičko...Jsem vlastníkem epiphone lp standard a už mě tak nějak omrzel její zvuk. A celkově takový ten typický zvuk les paulů. Na novou kytaru nemám (láká mě fender jaguar), tak mě napadlo, že by mohlo stačit vyměnit snímače(treba i jen jeden). Chtěl bych docílit něčeho netradičního a zároven ten zvuk trochu zfendrovat. Líbí se mi ten fendr zvonivý, cinkavý zvuk. Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů). Navíc se moc nevyznám v zapojení a možnostech snímačů. Děkuji za rady, budu rád za každou.
Dobře, tak ho zaujalloos píše:tak to je jasný...ale problém je, že jsem si nevšiml, že by autor napsal, že by se mu líbil zvuk P90 (mimochodem moje oblíbený snímačeworo90 píše:Tak ale jestli se mu líbí i Special s P-90, není potřeba se hnát za FenderemUž proto, že LP je kytara stavěná tak, aby byla naprostým protikladem Fenderů.
) , ale že chce ten zvuk "zFendrovat" a na to je podle mě jedinej lék...jiná kytara
LP Special má ploché tělo a 2x soapbar P-90, TV je jedna jeho barevná varianta (žlutá, aby byla dost světlá na černobílých obrazovkách, ale nesvítila moc).fanfan píše:Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Neleze mi do hlavy proc mu radite at koupi Squiera nebo Fendera nebo co vsechno, kdyz:
Jasne ze singly by bylo vhodny si vyzkouset a treba ho i zaujmou vic celkove, ale na jeho pozadavky jak je prezentoval to uprimne receno uplne nesedne...
fanfan píše:Chtěl bych docílit něčeho netradičního a zároven ten zvuk trochu zfendrovat
a jeste k tomu - (koupit Squiera za 2,5 nepovazuju za moc vitalni moznost)fanfan píše:Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special (= P-90tky) a přišlo mi to velice zajímavé
Prece jen ty P90 porad zneji trochu jinak... "Zfenderovat" neznamena totalne pofendritfanfan píše:Na novou kytaru nemám
sry... moje chybaworo90 píše: Dobře, tak ho zaujal
LP Special má ploché tělo a 2x soapbar P-90, TV je jedna jeho barevná varianta (žlutá, aby byla dost světlá na černobílých obrazovkách, ale nesvítila moc).fanfan píše:Slyšel jsem nahrávky s gibson tv special a přišlo mi to velice zajímavé (to dělá, typuji, tech 6 magnetů).
No jestli chceš do LP šoupnout P90 tak ti fandim! Má to boží zvuk (aspoň pro mě)
děkuji moc za opravdu velké množství informací, ale jsem z toho krapet jelen....Takže rozhodně vyměnit snímače(to jsem se rozhodl). A ted když se rozhodnu je rozpojit, tak mám asi koupit nějaké které to již umožnují. Nebo radši ty p90?....šlo by jeden rozpojit a pak tam namontovat jednu tu p 90tku?Mělo by to smysl? A tu p90 ke krku nebo kobylce? Taky moc nechápu jak se pak ovládá to rozpojení...jen jedním potakem? dekuji
rád bych si to urobil sám.....je to jen nějaké pájení
koupil jsem si orange dual terror tak aby to i s tim pěkně ladilo 
pár snímačů který by mohlz připadat v úvahu pro danej účel:
http://www.seymourduncan.com/products/e ... ils_shpr1/
http://www.seymourduncan.com/products/e ... _phat_cat/
http://www.seymourduncan.com/products/e ... _stag_mag/
http://www.musiccenter.cz/DiMarzio-Humb ... E/:3:26630
dimarzio má na stránkách o tom hum from hell víc info ale ty stránky jsou udělaný tak že se nedá dát link přímo na jeden konkrétní snímač bohužel
http://www.seymourduncan.com/products/e ... ils_shpr1/
http://www.seymourduncan.com/products/e ... _phat_cat/
http://www.seymourduncan.com/products/e ... _stag_mag/
http://www.musiccenter.cz/DiMarzio-Humb ... E/:3:26630
dimarzio má na stránkách o tom hum from hell víc info ale ty stránky jsou udělaný tak že se nedá dát link přímo na jeden konkrétní snímač bohužel
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- ...EDGE...
No ja nevi, podobny problem se snimacema ted resim, byt tebou tak zkusim nejakou P-94 (je velka jak humbcucker-nebudes muset resit misto) ke krku a ke kobylce si dam rozepinatelny snimac, ktery bych zapojil do push-pull potenciometru (na rozepinani), nebo naopak, ale videl bych to byt tebou asi takhle...