Ahoj, potřeboval bych pomoc při výběru komba... Mám Randall V2XNM a jak všude slyším, že to není dobrý kombo, tak už jsem si to uvědomil, když jsem hrál na kámošovo Laney TF200 a opravdu mě ta hra mnohem víc bavila než s mým Randallem...
Původně jsem chtěl lampu, ale došly peníze, tak bych rád něco levnějšího, nejspíš z bazaru... Měla by to být asi pololampa na doma a do zkušebny. Hraju převážně rock. Strop kolem 5000,- Hlavně abych poznal rozdíl
Budu rád za každou radu
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Za 5000 pololampa do zkušebny z bazaru? Tak to bude chtít fakt štěstí a doufat, že tam bude prodávat nějaký zoufalec nebo že se tam objeví něco aspoň ve stylu Laney LV. Kdybys vytáhl aspoň 7000, tak by se už dal sehnat starý Valvestate.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
OK, vím, že jsem nasadil laťku vysoko , tak otázku položím ještě trochu jinak... Sháním kombo, který je znatelně lepší než můj Randall a dá se sehnat kolem 5000,- A přeřve bicí v mým pokoji
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
Nöuld píše:OK, vím, že jsem nasadil laťku vysoko , tak otázku položím ještě trochu jinak... Sháním kombo, který je znatelně lepší než můj Randall a dá se sehnat kolem 5000,- A přeřve bicí v mým pokoji
Peavey Bandit
Kytary :Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal Kombo :Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX Krabičky :VHRelief AHD666 Kabely :Monster Rock 1,8m , Warwick 6m Foukací Hramonika :Sonhadora Struny :Elixir Hybrid 9/10 Trsátko :George Dennis 0.88 Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Nebo třeba Express nebo Studio od Peavey, náš kytarista to měl v kapele fakt dlouho, a to byl náš bubeník řezník jako prase :D ale 5000 je fakt o ničem rozpočet....
no to leda fakt ten stary valvestate jak pise nero... ja mel 8040 (40w s dvanactkou), kterou bys za tyhle penize sehnal v pohode (mozna i 65w), a bubenika to prervalo a i v uzavrenych stredne velkych prostorach (cca 20x10m) to taky docela stacilo i bez podpory PA... ale to jsou proste nouzovky a takove to hrani v mladi, kdy je cloveku jedno, co z toho vlastne leze. s 5t. se proste tezko neco dela "vazne". nevim, co je ted tvuj randall zac, ale docela bych se bal toho, ze s aparatem za 5t. bysis asi moc nepolepsil.
No a co si myslíte o tom Laney TF200? Já myslím, že je teda znatelně lepší než ten Randall a kámoš ho koupil za 5 a půl tisíce... Tak jsem si říkal, že by mi stačilo něco v tomhle duchu, ale nechtěl jsem, abysme měli oba stejný kombo... Proto se ptám tady
EDIT: S tím rozpočtem to je tak, že se mi prostě nechce čekat, až našetřím a chtěl bych mít zatím nějakej kvalitnější zvuk, než koupím něco pořádnýho...
Milerinho píše:ted se valí na bazaru třeba peavey express 65w za 3900kč . bude to o něco lepší ale obavam se že za půl roku budeš chtít stejně něco jinýho.
No ale o tohle mi právě jde, jsem hrozně nedočkavej a počítám s tím, že budu nejpozději do roka kupovat něco pořádnějšího... Teď mi opravdu jde jen o takovou (jak napsal Wohma) "přestupní stanici"...
Ano, uznávám, že se to může zdát trošku neefektivní, ale přesto bych to rád udělal... Přece jenom, až budu pořizovat nějaký lepší kombo, rád bych měl v záloze ještě jedno na cvičení, jehož zvuk pro mě bude alespoň trošku uspokojivý...
Ano, uznávám, že se to může zdát trošku neefektivní, ale přesto bych to rád udělal... Přece jenom, až budu pořizovat nějaký lepší kombo, rád bych měl v záloze ještě jedno na cvičení, jehož zvuk pro mě bude alespoň trošku uspokojivý...
Tak si kup toho Laneye no,já sem měl TF300 a měl sem ho 9 let než sem přestoupil na vyšší,pro mě nejvyšší level.To kombo mám dodnes a zvuk se mi furt líbí a dycky se mi líbil a to hlavně zkreslený.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300