Rock
Pravidla fóra
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to hraje Jack Black a Kyle Gass osobnecenda píše:tak to je úžasná muzika fakt sem se do toho zbláznil... kde simůžu stáhnout jejich alba??? a co to je za klipy to je z ňákýho filmu (muzikálu)??? a ty týpci to určitě nejsou ty mistři co to hrajou v originále co???*Twisted.Brother* píše:¨Zkus Tenacious D ... hrajou na akustiku Rock a zni to skvele
http://youtube.com/watch?v=R70V1Yz-dZ4
Tak Tenacious D jsou super (mazec je Drive Thru nebo tak nějak se to jmenuje, sice to není písnička, ale je to teda mega
.... )
Já myslím, že rock zní na akustice, když se podaří, o hodně líp než na elektriku. Mi přijde, že elektrika dokáže ovládnout davy, ale akustika jde do hloubky...................
Pokud si stahuješ taby nebo noty, akordy, tak to mi taky skoro nikdy nesedí, obvykle mě to i dost vypeklí. Teď jsem si stáhnul Laid a to bylo dílo, seděl mi tam asi jen jeden akord. Podle mě je nejlepší tu písničku odposlouchat, jak zní akustika víš, a potom si ji představit a (já třeba v akordech zatím moc zběhlý nejsem) třeba zkoušet, až ti to sedne.
Já chodím na ultimate guitar, ale ještě nikdy se mi nepodařilo, aby mi ta hudba seděla. Nevím, jestli ti, kteří tam přispívají neslyší nebo tam dávají svoje verze těch písniček....
...............
A trsátko podle mě tu hru taky docela ovlivní (teď nemyslím, že kytara bude vypadat jak po zátahu bobrů). Když hraje někdo trsátkem, tak to má takový ten charakteristický úder- bych řekl, že to lupne
)
Já myslím, že rock zní na akustice, když se podaří, o hodně líp než na elektriku. Mi přijde, že elektrika dokáže ovládnout davy, ale akustika jde do hloubky...................
Pokud si stahuješ taby nebo noty, akordy, tak to mi taky skoro nikdy nesedí, obvykle mě to i dost vypeklí. Teď jsem si stáhnul Laid a to bylo dílo, seděl mi tam asi jen jeden akord. Podle mě je nejlepší tu písničku odposlouchat, jak zní akustika víš, a potom si ji představit a (já třeba v akordech zatím moc zběhlý nejsem) třeba zkoušet, až ti to sedne.
Já chodím na ultimate guitar, ale ještě nikdy se mi nepodařilo, aby mi ta hudba seděla. Nevím, jestli ti, kteří tam přispívají neslyší nebo tam dávají svoje verze těch písniček....
A trsátko podle mě tu hru taky docela ovlivní (teď nemyslím, že kytara bude vypadat jak po zátahu bobrů). Když hraje někdo trsátkem, tak to má takový ten charakteristický úder- bych řekl, že to lupne
The River
The RIver ("oficialni" akusticka verze)
Ja je obdivuju a povazuju za moje vzory
.
I Just Wanna Live
The River
The RIver ("oficialni" akusticka verze)
Ja je obdivuju a povazuju za moje vzory
Ibanez PF60SECE
no, tak to je nejlepší cesta k tomu, jak tu kytaru zničit.mata911 píše:Teda já si chci koupit elektriku, ale teď mám spíš chuť koupit si ještě jednu španělu a dát si na ni kovový struny. ...
pokud chceš kovový struny, kup si kytaru, která je na ně stavěná. protože když dáš kovový struny na španělu, tak se ti časem ohne krk, zkroutí přední deska a pak nejspíš urve kobylka, pokud se kytara rovnou nezhroutí celá. tah kovových strun je mnohem větší a španěla to nevydrží...

kytarová škola - pojeďte!
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Nevím, všichni co znám mají na kovový- teda, spíš neznám nikoho, kdo by měl nylonovýjana píše:no, tak to je nejlepší cesta k tomu, jak tu kytaru zničit.mata911 píše:Teda já si chci koupit elektriku, ale teď mám spíš chuť koupit si ještě jednu španělu a dát si na ni kovový struny. ...
pokud chceš kovový struny, kup si kytaru, která je na ně stavěná. protože když dáš kovový struny na španělu, tak se ti časem ohne krk, zkroutí přední deska a pak nejspíš urve kobylka, pokud se kytara rovnou nezhroutí celá. tah kovových strun je mnohem větší a španěla to nevydrží...
Taky si chci koupit nějakou starou z bazaru (takže asi španělku), protože se mi nechcou vrážet další tisíce do druhé kytary.
a mají ti "všichni" španělu?mata911 píše:Nevím, všichni co znám mají na kovový- teda, spíš neznám nikoho, kdo by měl nylonový. Teda krk se může ohnout, ale pochybuju, že každá kytara, na kterou bych hodil kovový struny by se rozletěla
(dřív určitě neznali plast, takže na nich museli mít kovový
).
Taky si chci koupit nějakou starou z bazaru (takže asi španělku), protože se mi nechcou vrážet další tisíce do druhé kytary.
dřív třeba neznali plast, ale to pak byla kytara dělaná na kovový struny. pokud si teď koupíš španělku, na které jsou nylonky, tak ta na kovový struny dělaná není.
pokud chceš kovový struny, kup si kytaru, která je na to dělaná (dreadnought/jumbo). španělka by se časem opravdu mohla rozpadnout - ne třeba hned, je to pomalej proces, zato ale pro kytaru docela definitivní.

týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Jj, všichni mají klasiku.
Ale asi se na elektriku vyprdnu (stejně by mi vyšly peníze jen tak tak
) a koupím si tu akustiku. Sem se díval na Ibanezy (černé) (http://eshop.kytary.cz/IBANEZ-Westernov ... Ibanez:1:0 nebo set- spíš kvůli obalu
, ale o té kytaře jsem nic nenašel
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... K-JAM-PACK). A bral bych to asi z netu, tak doufám, že na tom není co pokazit, jak na elektrice
Ne, hlavně by mě zajímalo, jestli mi to bude hrát takový zvuk (krátký), jak třeba ti GC http://www.youtube.com/watch?v=taB6ebQs3JI (supr kytara
) nebo Offsprinzi http://www.youtube.com/watch?v=trvL7b74 ... ed&search= nebo tohle http://www.youtube.com/watch?v=OsvoTkx1mQY (děsně se mi ten zvuk líbí po tom "Well expect me to be...")
Mě se totiž děsně líbí, když se hraje trsátkem
.
Mě na té španělce štve, že když tam mám ty nylonový struny, tak je ten zvuk hrozně dlouhý (jde to slyšet nějak kolem 8 sekund
) a potom když chci hrát akordy, tak hraju F a ještě je mi tam schopné doznívat C a G. A taky když hraju trsátkem, tak ty struny ten zvuk trsátka úplně přehluší (teda nejde tam slyšet tak výrazně)
.
Fakt nevím, ale čím jiným by to bylo než strunama? To je jediné, co mě napadlo, že ty nylonky jsou měkčí, tak víc vibrují a ten zvuk je dlouhý a zvonivý (podle toho, co si kdo představí pod "zvonivý"
).
Ale asi se na elektriku vyprdnu (stejně by mi vyšly peníze jen tak tak
Ne, hlavně by mě zajímalo, jestli mi to bude hrát takový zvuk (krátký), jak třeba ti GC http://www.youtube.com/watch?v=taB6ebQs3JI (supr kytara
Mě se totiž děsně líbí, když se hraje trsátkem
Mě na té španělce štve, že když tam mám ty nylonový struny, tak je ten zvuk hrozně dlouhý (jde to slyšet nějak kolem 8 sekund
Fakt nevím, ale čím jiným by to bylo než strunama? To je jediné, co mě napadlo, že ty nylonky jsou měkčí, tak víc vibrují a ten zvuk je dlouhý a zvonivý (podle toho, co si kdo představí pod "zvonivý"
no ale pořád mám dojem, že tu pleteš dvě věci dohromady - klasiku a akustiku. klasika je prostě na nylonky, pokud nechceš nylonky, nekupuj klasiku. ne?
akustika nerovná se jen klasika!
akustika nerovná se jen klasika!

Upřímně řečeno já mám na jedné španěly taky kovový a pousta mých známých taky
Ale už je dodělaná, takže je jí to docela jedno 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Asi jsem se moc rozepsal
Zkusím to nějak zestručnit. Na španělu můžu hodit jen nylonový struny (třeba refrén z Tribute mi taky zní jinak), takže co je lepší na rock? Podle toho, že všichni hrají na kovové tak jiná kytara.
Mno, akorát o akustiky jsem se vůbec nezajímal (doteď jsem měl rozpitvaný všechno až po tremolo
), takže by mě zajímalo, jestli se na ní dá něco pokazit, protože bych si chtěl vzít tu Ibanezu přes net. 
Mno, akorát o akustiky jsem se vůbec nezajímal (doteď jsem měl rozpitvaný všechno až po tremolo
OT
Kupovat kytaru pres internet... "jde to, ale dre to". Klidne ti muzou poslat nejakou kytaru s pokrivenym krkem. Nebo nejakym poskrabanym lakem. I kdyz se kytary vyrabeji seriove, tak je kazda svym zpusobem originalni a tak byt tebou zajdu do nejakych hudebnin a vyzkousim si tu kytaru na vlastni kuzi. Prohlidnu si ji z kazde strany, podivam se na krk. Zahraju si. Jestli vse splnuje, tak neni co resit a koupim ji.
Kdyby sis chtel nechat poradit, tak tady je moje rada. Nikdy nekupuj hudebni nastroje z internetu. Je to tzv zajic v pytli.
edit:
- pripada mi, ze michas spanelky a akusticke kytary dohromady. Akustickych kytar je vice druhu. Jmenovite : spanelka, westernovka, jumbo, ovation, ..... Spanelka se od ostatnich lisi nejvice, hlavne svym sirokym krkem a taky svoji "stavbou" ...nema tolik vyztuh, a takovou pevnost jako treba westernovka a tak se na ni hodi jen ty mekke struny. Nejcasteji nylonove, nebo treba devitky kovove.
Muj subjektivni nazor je takovy, ze na spanelku se rock hrat neda.
edit2:
westernovka

spanelka

Kupovat kytaru pres internet... "jde to, ale dre to". Klidne ti muzou poslat nejakou kytaru s pokrivenym krkem. Nebo nejakym poskrabanym lakem. I kdyz se kytary vyrabeji seriove, tak je kazda svym zpusobem originalni a tak byt tebou zajdu do nejakych hudebnin a vyzkousim si tu kytaru na vlastni kuzi. Prohlidnu si ji z kazde strany, podivam se na krk. Zahraju si. Jestli vse splnuje, tak neni co resit a koupim ji.
Kdyby sis chtel nechat poradit, tak tady je moje rada. Nikdy nekupuj hudebni nastroje z internetu. Je to tzv zajic v pytli.
edit:
- pripada mi, ze michas spanelky a akusticke kytary dohromady. Akustickych kytar je vice druhu. Jmenovite : spanelka, westernovka, jumbo, ovation, ..... Spanelka se od ostatnich lisi nejvice, hlavne svym sirokym krkem a taky svoji "stavbou" ...nema tolik vyztuh, a takovou pevnost jako treba westernovka a tak se na ni hodi jen ty mekke struny. Nejcasteji nylonove, nebo treba devitky kovove.
Muj subjektivni nazor je takovy, ze na spanelku se rock hrat neda.
edit2:
westernovka

spanelka

Naposledy upravil(a) Prince dne 23.07.2007 18:09, celkem upraveno 1 x.
Ibanez PF60SECE