Trsátka Dunlop

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Joey01

Trsátka Dunlop

Příspěvek od Joey01 »

Zdravím :D, mám dotaz ohledně těchto trsátek, já hraju na Tortexy(želvy 1 mm) a uvažuju, že bych zkusil Ultexy, nebo nějaké jiné od Dunlopů. Na jaké hrajete vy od Dunlopů a bude 1 mm Tortex stejně tvrdý jako 1 mm Ultex? Děkuji
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Trsátka Dunlop

Příspěvek od Nero »

Nebude, Tortex a Ultex jsou (wow, ono už z názvu to je poznat) z jiného materiálu, takže jsou jinak tvrdé.

Strejda google napoví víc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Joey01 píše:Zdravím :D, mám dotaz ohledně těchto trsátek, já hraju na Tortexy(želvy 1 mm) a uvažuju, že bych zkusil Ultexy, nebo nějaké jiné od Dunlopů. Na jaké hrajete vy od Dunlopů a bude 1 mm Tortex stejně tvrdý jako 1 mm Ultex? Děkuji
Mám 0.73mm. Ultex mi připadá o trochu tvrdší než Tortex, ale hlavně je to geniální materiál. Povrchová úprava skoro neklouže, zatím jsem nepozoroval žádné známky toho, že s tím trsátkem někdo hraje. A zvukově je perfektní, krásný vyvážený zvuk a žádné skřípání či drhnutí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Aha chci si nějaké přes Ebay koupit, no nejlepší bude když půjdu music-city a budu hmatat bo tam mají největší výběr trsátek že v Čr? :D Ale to samé je i s Tortexama jo a co ty Gator grip? Nebo ty tortex Sharp s tou šílenou špičkou? :D Těch dunlopů je mrtě nó...

woro90

Příspěvek od woro90 »

Joey01 píše:Aha chci si nějaké přes Ebay koupit, no nejlepší bude když půjdu music-city a budu hmatat bo tam mají největší výběr trsátek že v Čr? :D
Mají je téměř všude, jen mě štve jedna věc - mezi 0.73 a 1mm není žádný jiný rozměr, 0.88 prostě nevyrábějí. Ta třiasedmdesátka je na mě občas moc měkká (dvanáctky na akustice když hraju blues) a jednička už je jak beton. Na Ebay kašli, prostě nahuč do nejbližších hudebnin a kup si tam tak dvě. Jenom tak je neohraješ, musíš je ztratit abys musel kupovat další.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Tak většiná mojich Tortexů skončila s obroušenou špičkou :D ale že těch trsátek dunlop a celkově trsátek mají nejvíc v music-city :D

NHK

Příspěvek od NHK »

Já hraju na Tortex 0,73mm a zatim spokojenost a držej :D
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já jsem za rok hraní žádnou jazz želvu (H3... tortex ekvivalent Jazz 3) neohrál na smrt, vždycky dřív ztratil :), míval jsem Jazz trojky, ty se ale ohrály ne pravidelně, občas se do hrany trsátka udělala díra a zasekávala se v tom struna (= pazvuk při každým tónu)

Rád bych zkusil tortexy sharp, ale v Brně je to dost utopie...
woro90

Příspěvek od woro90 »

mycountry píše:Já jsem za rok hraní žádnou jazz želvu (H3... tortex ekvivalent Jazz 3) neohrál na smrt, vždycky dřív ztratil :), míval jsem Jazz trojky, ty se ale ohrály ne pravidelně, občas se do hrany trsátka udělala díra a zasekávala se v tom struna (= pazvuk při každým tónu)

Rád bych zkusil tortexy sharp, ale v Brně je to dost utopie...
Tortex Sharp mi přijdou dost neohrabané a jako kdyby se zasekávaly - to rovné zkosení jim podle mě nesvědčí. Ale někomu třeba sedne. Já jsem si jednu obyčejnou želvu sestříhal a obrousil na trochu tupější tvar, ale s ostrou špičkou, trochu jako jolaňácká trsátka, a je perfektní, ten Tortex vydrží fakt hodně. Ale Ultex je ještě odolnější. Někdy bych chtěl sehnat Ultex Jazz 3, to musí být nářez.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kupovat trsátka z ebay? To pochybuju, že se to vyplatí, pošta musí stát víc jak samotný trsátko, navíc vzhledem k jeho ceně pochybuju, že bys na tom nějak výrazně ušetřil. Si je radši nech objednat do nějakých českých hudebnin, pokud nejsou skladem...

Jinak též hraju na Totrex Jazz H3 a ještě se mi nestalo, že bych je obrousil natolik, že by na ně nešlo hrát. A i kdyby, tak stačí vzít šmirgl a dorovnat si to podle sebe :D

Ultex Jazz 3 by mě taky docela na ozkoušení lákal. A nebo prostě přesedlám časem na úplně jiného výrobce, protože občas mám dojem, že bych potřeboval toho tortexe trochu silnějšího.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Já mám teda taky Tortexy a to .73, který mi přijde vcelku v pohodě, leč občas, -třeba při Stairway solu- mírně prokluzující (ono to asi nebude trsátkem, ale rukama, měkkejma strunama a vůbec) a fialový, tušim 1.5 a to už je docela špalík, ale i s tim se dá vcelku dobře hrát -podle mne, i kdy spíš bych nějaký o trochu tenčí - tak 1.15

edit: každopádně Ultexy určitě zkusim
Blackwell: Instrumental progressive rock
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

No z ebaye 10x Ultex 1 mm vyjde na nějakých 120 Kč 8)

...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ano, a v Music City na nejakych...tamtadadá 120 kč :roll:

EDIT: http://www.music-city.cz/dunlop-trsatko ... -3273.html
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Takže stejně a jelikož nejsem z Prahy tak + 100 Kč(nějak tak) za poštovné a balné, kdežto na íbej je to za 120 Kč ze všým všudy

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Joey01 píše:Takže stejně a jelikož nejsem z Prahy tak + 100 Kč(nějak tak) za poštovné a balné, kdežto na íbej je to za 120 Kč ze všým všudy
Tak si je nech objednat do lokálních hudebnin... Tohle je prostě jak s kanonem na komára, řešit běžně dostupnou věc, jako trsátka, přes ebay, je fakt ptákovina.

PetrPeter 1975 - 2008
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Hele nevím jestli by ta naše lokální hudebnina byla schopná to objednat. Oni jsou vůbec rádi když jednou za rok si tam jdu koupit kabel :D

wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

A co si udělat výlet z těch tvých kotěhůlek do větších hudebnin? Nejen, že si koupíš trsátka, ale poznáš jak vypadá civilizace ^^'
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já sem se s Music City dohodl tak, že sem zaplatil na účet a trsátka mi poslali v obálce...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

wreptile píše:A co si udělat výlet z těch tvých kotěhůlek do větších hudebnin? Nejen, že si koupíš trsátka, ale poznáš jak vypadá civilizace ^^'
Hele zas takové koťehůlky to nejsou :D Máme 30k obyvatelů a v kytarách.cz jsem tak 6x do roka 8), ale většinou když tam přijedu tak mě zahltí kytary a pak zapomenu na co jsem tam vůbec jel :D ÁNÉ bo tam jedu nic mi nechybí a pak za měsíc si vzpomenu, že něco nutně potřebuju no a jsme doma :D

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Joey01 píše:Hele nevím jestli by ta naše lokální hudebnina byla schopná to objednat. Oni jsou vůbec rádi když jednou za rok si tam jdu koupit kabel :D
Není nic jednoduššího než se dojít zeptat...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“