fakal píše:
Přečti si to prosím od začátku aby ses dozvěděl že to asi moc jednozvratný nebude. Holt kytary cz to nemaj až tak přesný.
http://www.swing-guitars.com/English/pr ... /s100.html je tam docela detailní pohled na to samé tremolo, někde za půlkou stránky, tohle snad není dvojzvratý ne?? pokud ovšem jo tam mě oprav, ale tohle je podle mě jednozvrat...
Z té fotky vidíš prd. A pokud se chceš hádat se dvěma lidma, kteří mají stejnou kytaru se stejným tremolem a jediným tvým argumentem bude fotka zhora, na které absolutně nic nevidíš, jen do toho. Btw. mám pocit, že zrovna tremolo je nejkvalitnější část kytary, jestli se nepletu, tak tenhle wilkinson se dává i na mnohem dražší kytary.
fakal píše:Přečti si to prosím od začátku aby ses dozvěděl že to asi moc jednozvratný nebude. Holt kytary cz to nemaj až tak přesný.
http://www.swing-guitars.com/English/pr ... /s100.html je tam docela detailní pohled na to samé tremolo, někde za půlkou stránky, tohle snad není dvojzvratý ne?? pokud ovšem jo tam mě oprav, ale tohle je podle mě jednozvrat...
Tohle je dvojzvrat Wilkinsony jsou navržené a používají se jako dvojzvratné (vintage tremolo je také navržené jako dvojzvratné, ale podstatně častěji se používá jako jednozvratné), pokud ovšem nebereš jako dvojzvratné pouze to, co má zámky, poněvadž potom je jednozvratný i bigsby, se kterým můžeš klidně přervat struny, a ibanezácký SynchroniZR, což je trochu upravené ZR bez zámků. Pak ale piš "se zámky" a "bez zámků", a budou ti rozumět i ostatní.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
fakal píše:Přečti si to prosím od začátku aby ses dozvěděl že to asi moc jednozvratný nebude. Holt kytary cz to nemaj až tak přesný.
Tohle je dvojzvrat Wilkinsony jsou navržené a používají se jako dvojzvratné (vintage tremolo je také navržené jako dvojzvratné, ale podstatně častěji se používá jako jednozvratné), pokud ovšem nebereš jako dvojzvratné pouze to, co má zámky, poněvadž potom je jednozvratný i bigsby, se kterým můžeš klidně přervat struny, a ibanezácký SynchroniZR, což je trochu upravené ZR bez zámků. Pak ale piš "se zámky" a "bez zámků", a budou ti rozumět i ostatní.
Tak teď jsem zase o něco chytřejší... ....potom v tom mají ale kytary.cz vážně malinko nepořádek
Je rozdíl mezi tím, co tremolo umí, a jak je seřízené...
Kytary.cz jsou jen obchod a popisky nelze brát jako všemocnou autoritu, co se týče informací. Za prvé v nich můžou být chyby, jejichž počet se snaží oni, já i místní useři elimiovat, nebo obsahují poněkud nepřesné informace, které ale mají svůj smysl. Tremola na stratech se prostě (i když chybně) označují jako jednozvratná, protože tak jsou nejčastěji seřízena a nejčastěji se tak používají. Ibanez ZR tremolo taky můžu nastavit tak, aby bylo jednozvratné, ale mluví se o něm jako o dvojzvratu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."