"Nové" VHT aparáty
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Nové" VHT aparáty
Ve vedlejším threadu jsem byl požádán o předání několika zkušeností, takže zde jsou...
Jen úvodem: Od 1. 1. 2009 jsou aparáty se značkou VHT něčím zcela jiným, než bývali předtím. Starší aparáty se od této doby začaly vyrábět pod značkou Fryette, značka VHT byla prodána AXL Music Corporation, která nasadila zcela jinou produktovou řadu
Co dnes tedy lze pod značkou VHT koupit?
Série Standard (modely 12, 18, 36 - "handwired in USA")
Série Classic (modely 6 a 18 - má jít o boutique aparáty s "classic" vintage soundem)
Série Lead (modely 20 a 40 - má jít o hi-gain aparáty ze zvukem do 80. let, kombinace american čistého a british zkresleného zvuku)
U nás jsou, alespoň co vím, k dispozici aparáty Lead a na chvíli zde byl vidět i Classic.
A teď k samotné mé zkušenosti - měl jsem možnost zapojit kytaru (dobře, kytary, s Nukerem jsme ozkoušeli Washnurna s SD snímači a pak nějaký LP s EMG) do Lead 20. To je dvoukanálový zesilovač s 20W výkonu (2x EL84 v powerampu, 4x 12AX7 v preampu), osazený Celestion G12H30. Disponuje společným 3 pásmovým EQ, Clean Volume, OD Level (gain) a OD Volume + Master Volume, zabudovaný je reverb Accustronics.
Předesílám, že aparát mě velmi mile překvapil. Čistý zvuk je opravdu spíše do "american", hodně dynamický, skvěle jde za rukou. Pokud Volume hodíte nějak mezi 1/3 a 1/2 dráhy, začíná crunchovatět, velmi milým způsobem. Zkreslený zvuk mě doslova odboural, páč jsem nečekal, že bych z toho aparátu dostal takový hi-gain, který z toho opravdu leze. Zde je zvuk opravdu více do "brititsh", vcelku agresivně našláplý, dala by se tam hledat podobnost s marshallem (ale narozdíl od marshallu se mi zvuk VHT líbil). Rozsah gainu je docela značný, při extrémním nastevní zcela doprava je zvuk pořád čitelný a bez problémů uplatnitelný na snad jakoukoli metalovou hudbu. Hlasitost aparátu je na zkoušení s kapelou zcela dostatečná, slušně to hrálo i na nižší volume. Bez problémů se dá najít nastavení EQ tak, aby dobře zněly oba kanály. Díky Master Volume lze mít hlasitý i opravdu čistý zvuk.
Na aparátu jsem našel jedinou slabinu - reverb. Ten byl opravdu tragický a pro mě zcela nepoužitelný. Zněl jak kdyby vás s kombem zavřely do kovové koule průměru 3m, opravdu hnusný, kovový, nepříjemný.
Suma sumárum - za danou cenu (aktuálně 15 400, jestli se nepletu) to je velmi dobře znějící aparát, do kterého bych byl schopný investovat a který můžu s čistým svědomím doporučit.
Jen úvodem: Od 1. 1. 2009 jsou aparáty se značkou VHT něčím zcela jiným, než bývali předtím. Starší aparáty se od této doby začaly vyrábět pod značkou Fryette, značka VHT byla prodána AXL Music Corporation, která nasadila zcela jinou produktovou řadu
Co dnes tedy lze pod značkou VHT koupit?
Série Standard (modely 12, 18, 36 - "handwired in USA")
Série Classic (modely 6 a 18 - má jít o boutique aparáty s "classic" vintage soundem)
Série Lead (modely 20 a 40 - má jít o hi-gain aparáty ze zvukem do 80. let, kombinace american čistého a british zkresleného zvuku)
U nás jsou, alespoň co vím, k dispozici aparáty Lead a na chvíli zde byl vidět i Classic.
A teď k samotné mé zkušenosti - měl jsem možnost zapojit kytaru (dobře, kytary, s Nukerem jsme ozkoušeli Washnurna s SD snímači a pak nějaký LP s EMG) do Lead 20. To je dvoukanálový zesilovač s 20W výkonu (2x EL84 v powerampu, 4x 12AX7 v preampu), osazený Celestion G12H30. Disponuje společným 3 pásmovým EQ, Clean Volume, OD Level (gain) a OD Volume + Master Volume, zabudovaný je reverb Accustronics.
Předesílám, že aparát mě velmi mile překvapil. Čistý zvuk je opravdu spíše do "american", hodně dynamický, skvěle jde za rukou. Pokud Volume hodíte nějak mezi 1/3 a 1/2 dráhy, začíná crunchovatět, velmi milým způsobem. Zkreslený zvuk mě doslova odboural, páč jsem nečekal, že bych z toho aparátu dostal takový hi-gain, který z toho opravdu leze. Zde je zvuk opravdu více do "brititsh", vcelku agresivně našláplý, dala by se tam hledat podobnost s marshallem (ale narozdíl od marshallu se mi zvuk VHT líbil). Rozsah gainu je docela značný, při extrémním nastevní zcela doprava je zvuk pořád čitelný a bez problémů uplatnitelný na snad jakoukoli metalovou hudbu. Hlasitost aparátu je na zkoušení s kapelou zcela dostatečná, slušně to hrálo i na nižší volume. Bez problémů se dá najít nastavení EQ tak, aby dobře zněly oba kanály. Díky Master Volume lze mít hlasitý i opravdu čistý zvuk.
Na aparátu jsem našel jedinou slabinu - reverb. Ten byl opravdu tragický a pro mě zcela nepoužitelný. Zněl jak kdyby vás s kombem zavřely do kovové koule průměru 3m, opravdu hnusný, kovový, nepříjemný.
Suma sumárum - za danou cenu (aktuálně 15 400, jestli se nepletu) to je velmi dobře znějící aparát, do kterého bych byl schopný investovat a který můžu s čistým svědomím doporučit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: "Nové" VHT aparáty
Díky za recenzi, na kytarách ho tam propagujou ale aby tam k tomu napsali něco víc to je nenapadne... Docela rád bych si ten apec vyzkoušel, cena je přijatelná. Měl si třeba možnost porovnat s Blackstarem, HT5? Nebo srovnání s jinými komby v teto cenové relaci?
Nemám zkušenost s těmito novými komby, ale ta cena je nějak podezřele nízká na značku VHT. Obvyklá cena jejich komb (Pittbull) je 3 x větší. Na druhou stranu asi taky chtěli udělat nějaký ekonomický modely pro normální lidi
. Někde to ořezat a ušetřit museli, ale u této značky bych se toho asi nebál.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
Což takhle si přečíst aspoň první příspěvek tématu, kam píšeš?ponce píše:Nemám zkušenost s těmito novými komby, ale ta cena je nějak podezřele nízká na značku VHT. Obvyklá cena jejich komb (Pittbull) je 3 x větší. Na druhou stranu asi taky chtěli udělat nějaký ekonomický modely pro normální lidi. Někde to ořezat a ušetřit museli, ale u této značky bych se toho asi nebál.
Nero píše:úvodem: Od 1. 1. 2009 jsou aparáty se značkou VHT něčím zcela jiným, než bývali předtím. Starší aparáty se od této doby začaly vyrábět pod značkou Fryette, značka VHT byla prodána AXL Music Corporation, která nasadila zcela jinou produktovou řadu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Moleek píše:Což takhle si přečíst aspoň první příspěvek tématu, kam píšeš?ponce píše:Nemám zkušenost s těmito novými komby, ale ta cena je nějak podezřele nízká na značku VHT. Obvyklá cena jejich komb (Pittbull) je 3 x větší. Na druhou stranu asi taky chtěli udělat nějaký ekonomický modely pro normální lidi. Někde to ořezat a ušetřit museli, ale u této značky bych se toho asi nebál.
Nero píše:úvodem: Od 1. 1. 2009 jsou aparáty se značkou VHT něčím zcela jiným, než bývali předtím. Starší aparáty se od této doby začaly vyrábět pod značkou Fryette, značka VHT byla prodána AXL Music Corporation, která nasadila zcela jinou produktovou řadu
jj OK, už to chápu. Budu si muset dlouho zvykat, že VHT už není to co bývalo. Každopádně nechci odsuzovat novou produkci, jelikož jsem ji neslyšel, ale podle recenze víše by to mohlo být zajimavý.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
- Nero
- Rádce
Popisky by brzo měly být, teď mám ale trochu jiné zadání a VHT se ke mě dostanou až později, předpokládám...Klouda píše:Díky za recenzi, na kytarách ho tam propagujou ale aby tam k tomu napsali něco víc to je nenapadne... Docela rád bych si ten apec vyzkoušel, cena je přijatelná. Měl si třeba možnost porovnat s Blackstarem, HT5? Nebo srovnání s jinými komby v teto cenové relaci?
Takhle, pro porovnání s HT5 by bylo optimální zkoušet Classic 6, ale ta nebyla k dispozici, takže to moc porovnávat nelze. Pokud budu srovnávat s tou Lead 20, tak z hlediska zvuku jsou si určitě rovnocenné, VHT má výhodu, že má 12 palcový repro, takže víc tlačí. Charakter zvuku je poněkud jiný, ale to si musí každý sám poslechnout, aby věděl, co je lepší. Ohledně výbavy a její rozdílnosti - jsem ted línej hledat podrobnosti a srovnávat...
Ty Lead 20 a 40, co jsou teď dispozici, stojí asi 15, respektive 18 tisíc. Vzhledem k tomu, co se za tyhle prachy dá (nové v obchodech) sehnat, si myslím, že tohle patří k tomu nejlepšímu, co se nabízí. Fakt tomu aparátu těžko vytýkat (krom zmíněného reverbu) - a to zrovna já jsem docela náročný člověk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Série Standard ne. A navíc je jedno, kde to dělají - ten aparát mě přesvědčil, i když pochází z Číny.
PetrPeter 1975 - 2008
nero, ja len na margo tohto.ponce píše: Někde to ořezat a ušetřit museli, ale u této značky bych se toho asi nebál.
LP+VHT
- Nero
- Rádce
Jestli tu Classic 6 dostaneš pod ruku, tak hned sem s postřehama - dost mě ten aparátek zajímá.
PetrPeter 1975 - 2008
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Nero
- Rádce
Hmm, tak proč ne - nezní to špatně. 
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Kua, dobre to zni! Celkem cumim. To je konkretne z tech novych?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No a ještě jsem narazil na jednu zajímavou věc.
Special 6
http://www.vhtamp.com/avsp16.html
Co mě nejvíc udivuje, je že je to napájené na ježka a že přímo v popisu doporučují to překopat. Docela zajímavý koncept. Má to navíc ještě boost na FS.
Ohledně ceny jsem našel tohle.
Special 6
http://www.vhtamp.com/avsp16.html
Co mě nejvíc udivuje, je že je to napájené na ježka a že přímo v popisu doporučují to překopat. Docela zajímavý koncept. Má to navíc ještě boost na FS.
Ohledně ceny jsem našel tohle.
A zvukově to hraje takto.The VHT Special 6 combo has a MAP of $199.99; the Special 6 head has a MAP of $179.99 and the 1x12" Special 6 Cabinet starts at $149.99. All three are available now.
Hmm tak na ten Handwired teda čumím 
Jen si mohl u VHT najmout ne tak tragického tragéda na tu presentaci
Jen si mohl u VHT najmout ne tak tragického tragéda na tu presentaci
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak oni zjistili, že je po tom poptávka(vypadá to boutique
) a asi to není o moc dražší vyrobit to takhle.
Tady ještě kombo. Zkreslení ale zní celkem blbě díky kameře a ten reprák by to chtělo asi 12".
Tady ještě kombo. Zkreslení ale zní celkem blbě díky kameře a ten reprák by to chtělo asi 12".
hej tak ta special 6 je bozi uplne... prepinani mezi 3 a 6w a hlavne to ma boost funkci spinatelnou FS. tak to je super
a z te ukazky me to zni moc dobre
- Nero
- Rádce
Wow, tyhle potvory vypadají (a zní) velmi zajímavě. Snad se k nám nějak fyzicky dostanou, aby se daly ozkoušet.
PetrPeter 1975 - 2008
Ten Classic zní moc pěkně.
Přemýšlel jsem, že bych si vzal Engla do zkušebny (ale opravdu jen přemýšlel
) a domů si koupil nějakou malou lampičku. Tohle mne docela přesvědčilo
.
Přemýšlel jsem, že bych si vzal Engla do zkušebny (ale opravdu jen přemýšlel