One-man bandy na Bandzone.cz?
Re: One-man bandy na Bandzone.cz?
Ja myslim, ze posledni slovo maji tvurci a vzhledem k tomu, ze jsem uz nekolikrat videl one-man band na predni strane jako promo, tak s tim ocividne nemaji problem, ba naopak.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak. Zjevně nebude one-man jako one-man
nevidím - autorsky ani hudebně - žádný průser v tom, když člověk skládá všechno sám, proč koneckonců ne. Případná prezentace !LIVE! pak může být ve stylu, že podklady jsou hrané odněkud (synthy, audio stopa) a konkrétní pasáže se hrají samozřejmě živě. Možná zajímavější modifikace (podstatně náročnější na všechno) je sezvat posléze několik chlapců a nacvičit a prezentovat to jako skupina.
Konec konců - studiová nahrávka je přeci o něčem jiném, než LIVE podání
obvykle se drobně liší aranžmá a hlavně: naživo se nedají aplikovat všechny vychytávky, které jsou součástí míchačky a postprodukce.
Z tohoto důvodu třeba já konkrétně one-man projekty nezavrhuji (ale nepočítám sem barové samohrajkáře, kteří využívají hotových rytmicko/melodických podkladů z PSR řady třebas
jestli mi rozumíte...).
P.
Konec konců - studiová nahrávka je přeci o něčem jiném, než LIVE podání
Z tohoto důvodu třeba já konkrétně one-man projekty nezavrhuji (ale nepočítám sem barové samohrajkáře, kteří využívají hotových rytmicko/melodických podkladů z PSR řady třebas
P.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Musím napsat, co si každý musí probrat sám. Dobré one man projekty zdaleka přesahují například i žebrákovi hrdiny z komiksů s kytarami v rukou. Mohu uvést jednoduchý příklad Mike Oldfield, Buckethead.
Oldfield například strčí v popularitě u lidí spoustu hrdinských kapel, co vystupují každý večer, do kapsy.
Takže proč ne one man projekt? Je to prostě projev kreativity jedince ve více stupních, ne jen v jednom nástroji. Pokud prostě někdo neumí uvažovat ve více nástrojích a ve složitějších kompozicích v jednu chvíli, tak nemůže dělat one man projekt.
Oldfield například strčí v popularitě u lidí spoustu hrdinských kapel, co vystupují každý večer, do kapsy.
Takže proč ne one man projekt? Je to prostě projev kreativity jedince ve více stupních, ne jen v jednom nástroji. Pokud prostě někdo neumí uvažovat ve více nástrojích a ve složitějších kompozicích v jednu chvíli, tak nemůže dělat one man projekt.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo asi tak.
P.
P.
Bavíme se o bz.Red Bull píše:Dobré one man projekty zdaleka přesahují například i žebrákovi hrdiny z komiksů s kytarami v rukou. Mohu uvést jednoduchý příklad Mike Oldfield, Buckethead.
No a?kdo řiká že na bandzone se nemuže objevit nekdo kdo je dobry a kdo má na to to nekdy nekam dotahnout (viz AAP a nektery lidi co tam třeba davaj svoje klasicke skladby)žebrák píše:Bavíme se o bz.Red Bull píše:Dobré one man projekty zdaleka přesahují například i žebrákovi hrdiny z komiksů s kytarami v rukou. Mohu uvést jednoduchý příklad Mike Oldfield, Buckethead.
mimo to styly jako klasika,ambient a experimentalni jsou mnohdy lepší když jsou one-man protože když skládáš třeba klasiku tak musís mít ucelenou myšlenku a myslet ve více rovinách najednou pac třeba v tej klasice muže každej part zvlást znít blbe,ale dohromady to je potom famozní
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
Já sem jen řek že se mi to nelíbí, tak mi hned všichni neserte na hlavu. To je celý.
no ono normalni clovek na muzice hodnoti kvalitu,připadne nejake myšlenky v textu a ne to jestli to hraje jeden nebo dvacet lidí.žebrák píše:Já sem jen řek že se mi to nelíbí, tak mi hned všichni neserte na hlavu. To je celý.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
Už vole nic neřikám!
- Giof
- Kontaktovat uživatele:
To bude nejlepší 
-
charliealpha
Kde je psáno, že oneman projekty nemůžou vystupovat naživo? Stačí aby tvorba byla natolik kvalitní, že ji kromě vícestopých nahrávek, lze s úspěchem prezentovat i na jedinou kytaru.