Koupě starší bazarové kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
jiri.polasek

Koupě starší bazarové kytary

Příspěvek od jiri.polasek »

Ahoj,
v reakci na toto vlákno :
elektricke-kytary/vybral-jsem-si-spravne-t17065.html

jsem si dovolil trošku polemizovat na téma "koupě bazarových kytar"
http://www.superkytara.cz/59/mytus-kup- ... -z-bazaru/

No a zajímaly by mě praktické zkušenosti s koupí kytary z bazaru. Myslíte si, že je pro začátečníka reálné, vystihnout nějakou dobrou koupi ? V článku jsem nezmínil ještě jednu vlastní zkušenost která se mi vybavila - kdysi jsem si rovněž koupil jednu "náhradní" kytaru Delta. Tu jsem znal od kolegy, takže jsem věděl do čeho jdu. Nicméně pak se projevilo spousta problémů, které bych nečekal. Např. ychyběly některé součástky (podložky u mechanik, dolaďovací šroub v tremolu apod.), které jsem si myslel, že půjdou sehnat ... ale nešly :-(
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě starší bazarové kytary

Příspěvek od McKozias »

ten clanek je nejaky divny, o bazaru fender.cz jsem nikdy neslysel, myslim ze nejvetsi je asi hudebnibazar.cz a tech kytar tam je opravdu plno zvlast kolem tech 5000kc..jinac jo, je to trochu risk ze vetsinou uz nemas zaruku a nemuzes to vratit, ale pokud to ma predchozi majitel dva roky bezproblemu tka myslim ze je celkem mala sance ze to bude nejaky vadny kus..a kdyz si to muzes jeste vyzkouset treba u nej nebo tak tak se neni ceho bat..a jestli je to realne?myslim ze je dobre nejdrivre prolitnout eshopy kolik co zhruba stoji, pak se na to podivat na bazaru a jestli se to vyplati(byvaji tam plne funkcni veci treba i za polovinu, koupil jsem takhle snimac v hodnote temer 3000kc za 1000) tak proste napsat mejla a domluvit se s prodejcem...potom co kdyz ti posle neco jineho ze, myslim ze wohma tu nedavno nekde rikal ze mejlova domluva je taky domluva a muzes to dat normalne na policii
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

McKozias píše:o bazaru fender.cz jsem nikdy neslysel...
hudebnibazar.cz byl dříve na fender.cz, ale to se Fenderu nelíbilo, protože nechtěli, aby na doméně s jejich jménem byl bazar, tak se to přesunulo.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

aha, ttj
jiri.polasek

McKozias : no hodnotit článek podle toho, že neznám souvislosti ani nevyzkouším, co se nachází na dané doméně - klobouk dolů :-)

Ale nechme toho - můžeš mi tedy říct, kolik je tam elektrických kytar, které splňují dané specifikace (5000, žádný low-end)? Já jsem je prošel všechny a trvám na max. deseti kusech. Ty říkáš plno... Myslíš to vážně ? Nebo to je spíše odhad na první pohled ?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

neboj, hledal jsem fender.cz..ale nenasel

edit:bazar projizdim kazdy den, okej, budu se stim srat a hodim ti tu 10 odkazu jestli chces?
jiri.polasek

Našel jsem stejné kusy jako ty, víc jich tam není ...

v tvém seznamu figuruje ještě jedna lubovka - to je trošku něco jiného a dva Squiery...

Takže, nakonec ti opravdu zbude zhruba desítka kytar po celé republice ...

a to pointa toho článku - staší kytary mohou být super, ale výběr není tak velký jak se zdá

Bohužel ... pro mladé kytaristy nic moc .... na druhé straně dneska mají obrovské možnosti, co se týče low-endu
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

nevim rpoc povazujes squier za low end, myslim ze ibana za stejne penize je o x trid vyse?
edit:rikas pro mlade kytaristy nic moc...a vis kolik maji mladi kytaristi penez?casto ani nemaji tech 5 tisic na kytaru..(ja jsem taky mlady kytarista :) )
edit:jasne ze vyber nebude jak v kytarach.cz ,ale nemuzes takhle odsuzovat cely bazar, je to proste o lidech, nekdy tam neni nic, nekdy tam toho je docela dost
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Co presne zde povazujeme za low-end? Cokoliv co je od znacky Squier, Bach, Stagg? Cokoliv co je nove pod 5.000, nebo nejaka jina kriteria?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

...EDGE... píše:Co presne zde povazujeme za low-end? Cokoliv co je od znacky Squier, Bach, Stagg? Cokoliv co je nove pod 5.000, nebo nejaka jina kriteria?
no prave :roll:
jiri.polasek

Typicky low-end je třeba Squier - to už plyne z podstaty této značky.

A obecně - značky kytar, které nemají vlastní historii a vývoj. Tyto firmy se snaží prodávat velmi levné kusy masově - prostě low end.

A typicky - tyto firmy odebírají kytary z asijských produkcí (což by ještě nebylo nic zajímavého), ale naberou kontejner kytar, aniž by třeba znali specifikace kytar, nebo dokonce mohli ovlivnit co co v kontejneru bude...

Pro mně je označení low-end celkem jasné. Pak se ještě můžeme bavit o low-wndu u značek (třeba Ibanez má evidentně modely pro low end trh) - ale tam je princip vývoje a prodeje úplně jiný...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

...EDGE... píše:Co presne zde povazujeme za low-end? Cokoliv co je od znacky Squier, Bach, Stagg? Cokoliv co je nove pod 5.000, nebo nejaka jina kriteria?
:evil: Cože? :evil:
jiri.polasek

Nicméně ani tak to ale neznamená, že nějaká low-end kytara nebude lepší než Ibanez / Jackson apod...

Většinou se ale šetří na materiálu, součástkách - věci, které se projeví po dost dlouhé době ... (v tom lepším případě, nemluvím o tom, když se kytara rozpadne hned :-) )
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

znacky ktere nemaji historii jsou low end..hmhm,...a za asie je snad secko..a davat squier do skatule se staggem, taky dobry
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Co zkusit tohoto Godina?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... 00&region=
Bližší info vypáčit přes mail...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jj to sem daval i do tech odkazu
jinac ja beru jako tezky low end kytary typu tenson, dimavery, stagg...ale kolem tech 5k uz jsou docela hratelne kytary..zvlast kdyz se vymeni nekery HW..ale chapu ze jsou lidi kteri maji za low end to kd eneni nalepka fender nebo gibson
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

McKozias píše:jj to sem daval i do tech odkazu
jinac ja beru jako tezky low end kytary typu tenson, dimavery, stagg...ale kolem tech 5k uz jsou docela hratelne kytary..zvlast kdyz se vymeni nekery HW..ale chapu ze jsou lidi kteri maji za low end to kd eneni nalepka fender nebo gibson
To jo no... Přitom Gibson už taky není ,,nejlepší"...
Já si třeba myslím, že můj Squier hraje min. stejně jak Mexika od Fenderu.
jiri.polasek

Já myslím, že "low-end" je celkem jasný pojem, který ne vždy znamená, že je produkt nekvalitní a u kytar, že nehrají dobře ...
jiri.polasek

McKozias píše:znacky ktere nemaji historii jsou low end..hmhm,...a za asie je snad secko..a davat squier do skatule se staggem, taky dobry
Trošku se bojím, že přeformulováváš to, co bylo napsáno :-)

Nicméně dotaz do pranice : Znáte nějakou firmu, která nemá žádnou historii a dělá jiné než low-end kytary ? Historie pro znamená, že firma existuje minimálně 10 let na trhu a za tu dobu má několik mezníků. Nikoli, že číňani už 10 roků flákají na soustruzích kytary, které kopírují podle amerických firem ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“