Bude to fungovat?

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
jayjay1987

Bude to fungovat?

Příspěvek od jayjay1987 »

Zdravím všechny...

Chci se zeptat jestli tohle bude fungovat:

Chci zpívat a u toho hrát na kytaru...dále chci aby mě bylo slyšet tak jsem si koupil mikrák( AKG D) se kterým jsem spokojenej, a potřebuju sehnat něco k tomu...

Myslíte, že by to šlo zapojit takhle?-- Mikrák--předzesilovač--mix--pasivní bedna. Konkrétně...

AKG D5--SM PRO AUDIO TC02--BEHRINGER XENYX1002FX--BEHRINGER VS 1220...

Bude kam zapojit kytaru? Do toho předzesilovače? A nebudu litovat toho, že na bedně není SPEAKON vstup? Mezi náma ani nevím na co je:)

Vyjde to cenově líp než Powermix a bedna tak jsem se chtěl zeptat jestli v tom není nějakej zádrhel...

A poslední dotaz, půjde s touto variantou nahrávat v pohodě do komplu? Mic---preamp---mix---pc?

Děkuju moc...kdo by měl nějakej jinej návrh budu rád...Mám k dispozici devět táců, což je dost málo, ale vážně nemám ambice hrát na stadionech:D
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Bude to fungovat?

Příspěvek od Monikad »

:)))

Dle toho co tu čtu soudím, že jsi naprostý laik... proto ten úsměv.

Pokusím se odpovídat věcně a postupně:
- ten akustický řetězec je blbě. Fungovalo by to, ale nebylo by nic slyšet. Zapomeň na nějaký předzesilovač!! Mixpult pochopitelně má vstupy s mikrofonní citlivostí a předzesílení signálu je jedna ze základních funkcí, kterou krom jiných každý MIXpult zastává. Naopak mi v tom celém chybí nějaký zesilovač. Výstup z pultu je sice předzesílený, ovšem zdaleka ne zesílený natolik, aby vybudil pasivní reprobox.
Nabízí se tedy 3 varianty řešení:
1) mic - mixpult -zesilovač - pasivní reprobox
2) mic - mixpult - aktivní reprobox
3) mic -powermixpult - pasivní reprobox

- z výše uvedeného nehodlám komentovat ty typy přístrojů. Žádný z nich není vysloveně špička nebo nějaké "terno" ale svoje si zastanou, nicméně jak píšu v předchozím odstavci, není to komplet funkční sestava...

- kytaru zapojíš stejně jako zpěvový mikrofon do některé ze šavlí mixpultu. (Sice ideální pro zvuk kytary je kytarový aparát sejmou mikrofonem a ten připojit do pultu, ale pokud jde o nějaké zkušebnové nebo domácí hraní, dá se hrát s kytaro přímo do pultu). Kolik šavlí (tedy vstupních kanálů) tamna mixu budeš mít záleží od typu pultu

- zádrhel v tvé "levné variantě" oproti verzi Powermix- bedna samořejmě je!! Chybí ti tam totiž koncový zesilovač!

- SPEAKON je druh masivního konektoru, který se používá na propojení koncových zesilovačů a reproboxů. je to takřka standard u vyšších výkonů a dnes už velmi rozšířený druh konektoru... má to kopec dobrých vlastností proč to tak je, nicméně absence SPEAKONu není až taková nevýhoda. ten spoj se pak vede iným konektorem který tam výrobce pro tyto účely dal..... a SPEAKON se tam v nejhorším dá doplnitsvépomocí. Tolik práce to zase nedá a náklady jsou pár stokorun. Pokud máš aktivní repropox, SPEAKON nikde nepotřebuješ.

- poslední věc je to stím nahráváním do PCčka. Mic - mixpult - PC jednoduše zapojíš výstup mixu do LINE vstupu zvukový karty a máš vše co z hlediska HW potřebuješ:))

Ufffff.....:)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“