Chtěl bych si koupit svou první el. kytaru. Hrál jsem chvilku na akustiku(samouk) a chtel bych zacit chodit do nejake hudebni skoly.
Prochazel jsem si spoustu debat, ruznych nazoru na ruzne znacky atd. a chtel bych se vas zeptat, ktera z uvedenych moznosti by byla nejidealnejsi. Kytara by se mela pohybovat okolo 8000. Hral bych hard&heavy
Po peclivem vybirani bych si koupil tohle kombo http://kytary.cz/crate-flex-wave-series-fw15r/HN096532/
Vim, ze je to trochu blbe tady nahazet linky a rvat - pomoc!!
ale kdyz ja fakt nevim co vybrat. Uz jsem z toho zoufaly. Precetl jsem nespocet prispevku a diskuzi a stejne nevim co.
Btw. Miluju vzhled LP, na kterou hral Jimmy Page, je to muj kytarovy buh.
NHK píše:taky jsem pro M600, kombo máme stejný, hraje to slušně viď
Jeste ho doma nemam - psal jsem "bych si koupil". Jinak kamos ma Roland Cube 15w - hraje uzasne. . Ale nechci se opicit tak si koupim tohle. Slysel jsem, jak na to hraje jeden borec v nejakem shopu a hralo naprosto uzasne. Kdyz jsem se zeptal prodavace na cenu malem mi to vyrazilo dech. Za takovou cenu takovy stroj.
A nemáte někdo fotku té kytary? Ať už té Cherry Sunburst nebo Antique violin dark. Chtěl bych vědět, jak vypadá hlavně ta violin.
A ty snímače, které na ní dali jsou OK?
Řekl bych, že se snímačema nebude problém( i když v této oblasti je vždy asi co zlepšovat) na druhou stranu když jsem byl nedávno u Standy Papeže, tak tam někdo u něj řikal, že si kytarista ze Škworu koupil Corta za 7500, chtěli ho nabušit lepšíma snímačema, ale bylo to horší, tak to zas vrátili do původního stavu a na kejtře za 7500 hraje po koncertech jak divej
Tu cherry sunburst (podle mě z nich nejhezčí) tu někdo na fóru měl a byla tu i fotka. Pohledám...
A verze AVD je tady:
Tak ta fotka z fóra už zmizela, ale tohle mi vyplivl Google.
Koukal jsem, že se někde dají tyhle kytary sehnat i s chromovanými kryty na snímače. Pak je to fakt krása. Trošku lituju toho, že když jsem si vybíral kytaru, tak jsem šel do EVL Z4. (Kdyby někdo měl a chtěl vyměnit, neváhejte a ozvěte se )
Bummer píše:Koukal jsem, že se někde dají tyhle kytary sehnat i s chromovanými kryty na snímače. Pak je to fakt krása. Trošku lituju toho, že když jsem si vybíral kytaru, tak jsem šel do EVL Z4. (Kdyby někdo měl a chtěl vyměnit, neváhejte a ozvěte se )
NHK píše:no právě, cena víc než příjemná a těch 30cm je znát
mno a jak hraje ten overdrive? Mně příjde, že si každý vychvaluje jen ten clean a k overdrivu nikdo nic. . .
Zkreslení je za ty prachy dost kvalitní, jako celkově to kombo a nějakej hard rock z toho ještě v pohodě vytáhneš, rozhodně ale ne něco jako death metal a podobně....píšu z vlastní zkušenosti mám ho
NHK píše:no právě, cena víc než příjemná a těch 30cm je znát
mno a jak hraje ten overdrive? Mně příjde, že si každý vychvaluje jen ten clean a k overdrivu nikdo nic. . .
Jak píše robo.n.x12, mně se ten overdrive taky zamlouvá na muziku typu Nirvana, AC-DC paráda
No a když je potřeba něco syrovějšího tak použiji základní multiefekt Digitech RP55 a už to tam leze
Zrovna Slayeři mají v písničkách spoustu PM nahoru a dolů a to chce buďto vychytanou techniku nebo mrtě gainu, aby to nějak znělo (vlastní zkušenost ).
Když jsem řekl Slayer, tak jsem myslel fakticky extrém. Spíš budu hrát tak ten hard rock(Zeppeliny, Yes, Purply, Sabbathy) a sem tam metal (Iron Maiden, Metallca, Megadeth). Občas to ohulím na něco tvrdšího no
Naposledy upravil(a) CallMeDude dne 29.12.2009 21:57, celkem upraveno 1 x.