Boxy Vlasa and Black jsou vysledkem dlouholetych zkusenosti jejich vyrobcu a to jak na poli muzikantskem tak i zkusenostmi se zpracovanim dreva. Boxy jsou to asi nejlepsi ktere jsem kdy live slysel a pokud by tady nejaky rozumbrada chtel vykladat neco o cene tak at se rovnou jde nakopat do choulostivych mist...protoze pokud by jste spocitali naklady na material tak tech 16tisic stacit nebude...
Pokusim se udelat strucny vycet:
4xV30 = 10000,-
Nevim za kolik se dnes prodava preklizka ale ja dal za masiv na 2x12 pres 6 tisic...
Dale tam mame uchyty ktere budou nejmene za 300,- kus, kozenka takovych 1000 kc, kolecka po 200,- nejaky ten drateny predni grill, lepidla, benzin a v neposledni rade prace...opravdu si myslite ze to jde udelat levneji ?
Ja se s klukama znam a rozhodne to jsou slusni lide kteri rozumi tomu co delaji a pokud me doporuceni nekoho presvedci budu jen rad jsou to skvele boxy za solidni cenu btw. sam o nem uvazuji
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
momentálně už delší dobu 4xv30= 7000 s dph takže si ještě něco odečti..
Srovnávat cenu překližky, s masivem....navíc je jeden z nich dělá s nábytkem, takže opět jiné ceny...
Udělat levněji to nejspíš jde taky ale určitě to jde dělat zájímavěji!! tím chci říct že ať ty boxy stojí klidně 20, ale kdyby byly alespoň trochu zajímavé!! kupovat box s tím že snad bude hrát...nevím...není těžké udělat nějaké srovnávací nahrávky-nic jiného jim asi nezbyde-čekat, že si to každý pojede poslechnout na jejich koncert....
Jinak to je sice fajn že jou pohodoví borci co znáš, ale bohužel na ty boxy nehraje nikdo jiný než oni..o to jde..
Navíc, třeba osvědčená a fungující záležitost jsou litry, co má mesa v recto bedně, navíc těmi skoro 8 cm na výšku, tak proč dělat box zase klasický 75*75*36? je to škoda, že tahle práce končí průměrem...protože hrát to může, ale zase, chybí tomu prezentace, kvalitní videa na YT, nějaké srovnávací nahrávky atd..kdyby to za 16 hrálo jako moje mesa tak nemám problém a beru to!! ale jak se do dozvím, když nemám čas lítat po všech čertech? o to mi jde....že to zase končí někde "my nepotřebujem nějakou prezentaci děláme to na zakázku pro známé" apod..
Tak to tady malinko oživíme. Jak jsem tady stihl vypozorovat, tak mnozí by bednu postavili za cenu repra, někdy očividně stačí jenom logo aby box hrál. Tento víkend jsem se byl za Vlasou a Blackem podívat a zkusit si 2x12 box s V30. Přivezl jsem si aparát, kytaru a testovací prostor byla zkušebna SDoS. Zahrál jsem si jak dlouho jsem potřeboval, pokecali jsme o všem možném a celkově se mi nesnažili box vnutit, ale nechali všechno na mě. Zvuk boxu byl srovnatelný s recto boxem, nevím jestli lepší nebo horší, ale hlavní je, že se mi líbil natolik, že jsem o 2 dny později volal a box jsem si objednal. Vizuální stránka boxu se mi velice líbí a ač jsem původně chtěl mít na novém 2x12 logo Mesa/Boogie, myslím, že sklamaný nebudu.
Jinak, masiv na bednu je špatnej. Nejvhodnější je březová překližka a tu hojně nalezneme u většiny výrobců. Pak je tu ještě dřevovláknitá deska a největší šunt je dřevotříska..
jinak prý tato firma vyrábí boxy pro Beymu(???) pro Georga Denise (...)
A když si připočteš 5000,- za V30 tak jsi skoro na 8 tisících a Vlasa za to chce 8,500 a jelikož to nejedou jako sériovku, tak na tom žádný extra vývar není. A co se týká toho odlišit se...no nevím, pokud si někdo myslí, že oranžová koženka hraje líp, tak prosím. Mesa třeba hraje líp, ale teď fakt nejsem v situaci, kdy rozdíl 12.000 ospravedlní rozdíl 5% ve zvuku.
bubucci píše:A když si připočteš 5000,- za V30 tak jsi skoro na 8 tisících a Vlasa za to chce 8,500 a jelikož to nejedou jako sériovku, tak na tom žádný extra vývar není. A co se týká toho odlišit se...no nevím, pokud si někdo myslí, že oranžová koženka hraje líp, tak prosím. Mesa třeba hraje líp, ale teď fakt nejsem v situaci, kdy rozdíl 12.000 ospravedlní rozdíl 5% ve zvuku.
Je to tak. Taky nejsem v situaci, kdy by mě nevadilo dát o 12tis víc za bednu, co by hrála o malinko líp... Berme v celku to, že oni mají nějaké dodavatlské ceny za repra, za koženku, desky, atd. Ale i tak tipuju, že jejich rabat na reprobedně bude někde kolem 40%, a né jak za některý značky, který v konečný fázi od výroby zaplatíš 3x...
hral jsem na nejakou starou bednu 2x12 (V30), ktera sice vypadala nic moc ale hrala dobre. predpokladam ze od te doby se to zlepsilo a mimo sileneho loga se mi to libi, asi do nich pujdu.
Já je mám ve 4x12 a tu prodávám, tak mi příjde, že to nemá smysl z ní vytahovat a pak shánět nějaké 2 nové nebo jiné. Bavil jsem se o tom i s Vlasou o říkal, že ten zvuk mají vychytaný na V30 a není smysl měnit něco, co funguje. A k rectu bo byl fakt dobrý zvuk. Přecházím hlavně z důvodu skladnosti 2x12. Ten 4x12 prodávám za 4.500 což je behringer cena, ale tak očividně moc lidí zájem nemá, když tam není napsané Celestion
V pátek jsem si byl pro svůj nový boxík. Je to 2x12 MetalMan, takže osazení je 2xVintage30/16ohm/. Design boxu je velice povedený. Působí na mě o dost profesionálněji než například marshall boxy nebo tak podobně, přirovnal bych ho k Engl boxu. Zpracování je též na dost vysoké úrovní, vše je dostatečně uchyceno, přilepeno atd. Zvláštnost těchto boxů je v tom, že zadní stěna není pouze přišroubována, ale je i lepena, což docela dost přispívá k celkové pevnosti boxu. A oproti většině “značkových“ boxů je i zadní stěna z 18mm překližky. Hodnocení zvukové stránky boxu může být poněkud subjektivní, ale já si myslím, že zní jak pořádný box 2x12 s V30. Při spodních frekvencích je cítit velice pevná konstrukce, kdy jsou basy až nečekaně čitelné /na 2x12/. Jinak zbytek frekvencí se nese v přesně v režii klasického zvuku Vintage 30. Rozdíly mezi např. M/B nebo Engl boxy by se dal vypozorovat pouze při přímém srovnání, zda-li vůbec. Zesilovač mám Mesa Boogie Single Rectifier, takže není problém dostat přesně ten jedněmi milovaný a druhými zatracovaný “recto“ sound. Jednání s Vlasou i Blackem naprosto v pohodě, dobrý pokec. Box mě vyšel na 9.000,- a za sebe ho můžu s naprosto klidným svědomím doporučit každému.
P.S. V pátek se pokusím ve studiu nahrát nějaké ukázky a u kámoše mám slíbené i kvalitní fotečky.
gondis píše:
Jinak, masiv na bednu je špatnej. Nejvhodnější je březová překližka a tu hojně nalezneme u většiny výrobců. Pak je tu ještě dřevovláknitá deska a největší šunt je dřevotříska..
Ahoj, tohle me zaujalo. V HiFi se odjakziva traduje ze nejlepsi na vyrobu beden je prave drevotriska z duvodu jeji homogenity. Samozrejme cim tlustsi tim lepsi a zadni vyko samozrejme prilepene. Naopak latovka a preklizka je v HiFi sh*t. (Jsem v tomtu oboru zacatecnik, tak se nedivte mym otazkam, diky.)
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32