Více obrazovek

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Více obrazovek

Příspěvek od DJ Murano »

Pojďme se trochu přesunout do profi-studia
Fakt by mě zajímalo, jak je možný, že z jednoho počítače vede výstup do dvou nebo více monitorů, na kterych je zobrazeno uplně něco jinýho, nezávisle na těch ostatních? Nebo se to řeší více PC který sou nějak vzájemně propojený?

Obrázek
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Více obrazovek

Příspěvek od aivn86 »

I můj notebook má výstupy na dva monitory a na každém můžu mít něco jiného.(počítám monitor ntb a druhý je externí) Dneska to umí snad každá trochu normální grafická karta i na normálním stolním pc..
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
pehve

Příspěvek od pehve »

ano, a není to nezávisle na těch ostatních ale v rámci jednoho programu, roztáhneš bild přes 2 obrazovky. To je otázka grafické karty(karet), více výstupů(karet) = více monitorů.
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

aivn86 píše:I můj notebook má výstupy na dva monitory a na každém můžu mít něco jiného.
Na ntb to mám taky ale s tím, že mi ext monitor může ukazovat buď plochu, nebo fotky...A to mám vychytanej ntb od IBM
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

No tak to vypadá, že si brzo pořídím pořádnou grafárnu :D Co doporučujete? Rád bych co nejlevnější variantu :)

EDIT: Teď mám v PC ještě originální NVIDIA GeForce 5200 (je to komp asi z roku 99 a vše krom zvukovky v něm zůstalo neměnné :D ) Používám klasickej VGA (nebo jak se tomu řiká) výstup. U táty sem viděl, že to má připojený přes ten větší výstup. Lze použít oba najdnou?
Naposledy upravil(a) DJ Murano dne 29.12.2009 21:00, celkem upraveno 1 x.
pehve

Příspěvek od pehve »

nemužeme ti nic doporučit protože nevíme co máš za kompa a co si od výsledku slibuješ. Hledej grafárny s 2 DVI výstupy.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2DJM: a co takhle si kloučku přečíst aspoň pár čísel PC World, CHIP a podobných časopisů, pro získání obecného přehledu? :D já bych řekl, že to už několik let patří pomalu k základním znalostem ohledně funkcí běžného počítače, nic proti :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

já vim, ale v kromě zvukový karty, velikosti operační paměti a GHz procesoru se o PC nezajímám :D Nic jinýho totiž vědět nepotřebuju :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No jak je vidět, tak potřebuješ :lol:

Ale obecně - pokud pracuješ s PC, tak bys měl o něm vědět všechno podstatné - a tohle je třeba jedna z věcí....

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nic jinýho totiž vědět nepotřebuju
Mno, jestli takhle přistupuješ i k práci s DAW, tak bych si u Tebe nenahrál ani spláchnutí toalety... :lol:
P.S. Už sis koupil originální verzi Cubase? :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No podle mě pokud ti stačil výkon GF5200 a vyšší nepotřebuješ tak můžeš šáhnout po jakékoliv variantě s 2 výstupy od ATi nebo nVidia. Co bude spíš problém musíš si zjistit na jaký socketta tvoje 5200 je. Pokud si dobře pamatuju tak 5200 se vyráběli jak na PCI Express tak na AGP. Pokud máš AGP, doporučil bych se spíš mrknout někde po bazaru.
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

2Atkins: I ty jeden vtipálku :D Nemyslím si, že zájem jen o výkon počítače a zvukovou kartu znemožňuje přístup k profesionální práci v DAW :) (neřikám že moje práce JE profesionální)

2Teorge: To je jako kdybys na mě mluvil číncky :D Nejdřív bych musel vědět co je AGP a jakej je v tom rozdíl oproti PCI-E :lol:
wxzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wxzer »

Na základovce z 99 rozhodně PCI Express nebude a možná ani to AGP 8x. Na takhle starou základovku se ti bude hodně blbě hledat karta. Takový už nebudou ani v bazarech. Musel bys vyměnit základovku a do tý by ti zase nešel procesor, takže bych pouvažoval na novým PC.
Gibson, ESP
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Podle mě bude mít AGP4x nebo AGP8x nebo PCIE, 5200 se už na PCIE dělaly. Já bych to stejně viděl na bazarovku. Jestli nechce nic na hry tak koupit něco za pár set.

Vytáhni ji a podívej se na kontakty.
horní je AGP spodní je PCI-e
Obrázek
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jo ještě jsem si vzpoměl, že se dělaly ty 5200 i na obyč PCI, to by byla ta nejhorší možnost, která by tě mohla potkat.

Obrázek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No, nějak to neštymuje... komp z roku 99 - to rozhodně PCIE neexistovala a GeForce 5200tuplem ne...., takže pokud tam je ta 5200 tak bude na 99,9% do slotu AGP, páč v době jejího uvedení (tuším někdy 2003 - 2004) - rozhodně ještě nebyla PCIE běžným standartem... Nicméně celkem běžnou věcí byly dva výstupy - VGA a DVI, takže za pomocí redukce se dají vpohodě připojit dva monitory. To by ale uživatel musel sehnout hřbet a podívat se, co že to tam vlastně vzádu na kompu má a ne tady vést plané řeči typu "...a to mám vychytanej ntb od IBM....nic jinýho totiž vědět nepotřebuju..."
Protože si myslím, že když chce někdo pracovat s PC - tím nemyslím vyplňování formulářů v office..., tak by o tom měl něco vědět... Anebo za to "vědění" někoho zaplatit 8)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Aha sry, jsem si nikde nevšim, že to má z 1999. Ano většinou byli 2 výstupy, ale našli se i takový výrobci, kteří šetřili peníze na přidělání jednoho výstupu :-(

Njn, ale řešíme to zbytečně, můžeme akorát spekulovat. Jak jsi psal, tak by se tam měl podívat sám.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Ještě mě napadlo - při startu BIOSu je na obrazovce zabrazený mimo jiné model základní desky, z toho se dá pak zjistit co a jak, nebo ještě lépe použít nějaký diagnostický program - třeba AIDA32 - tam se dá vyčíst lautr všecko...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“