Krk na akustickou kytaru- kde sehnat?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Janny

Krk na akustickou kytaru- kde sehnat?

Příspěvek od Janny »

Ahoj.

Včera večer mi spadla moje kytara, zlomila, nebo spíš ulomila se jí půlka hlavy. Předem říkám, že jsem nic nepila, nekouřila ani žádný podobný návykový látky - to jen tak pro ty co by si chtěli rýpnout :D

Jedná se o dreadnought Cort :) Je to řekla bych ve stavu, že lepení by nepomohlo :-) Spíš jsem se dívala že sehnat v ČR krk na akusickou kytaru se zdá být jako docela problém :( Dívala jsem se na http://www.bachmusik.com/c168/krk-neck- ... baskytara/ , ale tam jsou jen pro basskytary a el. kytary.

Případně jestli někdo nevíte kolik může stát výroba krku u kytařáře v té základní podobně (žádné vykládání diamanty atp. :-) )?

Asi Vás bude zajímat jak to vlastně vypadá, takže : http://img693.imageshack.us/img693/3397/kytara.jpg :roll:

Díky všem za radu ohledně shánění krku, rady tipu nová kytara vyjde líp mi nepomůžou, mám k tomu nástroji určitý vztah :) :D
Tom350

Re: Krk na akustickou kytaru- kde sehnat?

Příspěvek od Tom350 »

S novým krkem ti neporadím. Ale kamarádovi spadla (taky za podobných okolností, kdy nic nepil apod. :-) ) kytara a ulomila se jí celá hlava. Lom byl kolmo ke směru krku, takže to vypadalo s nějakým dalším používáním dost marně... Ale nevzdal se a zkusil to dát ke kytaráři, který hlavu přilepil. Struny může teďka používat jenom light 0.10 a kytara pořád hraje bez komplikované (a dražší) výměny krku. Takže bych se prvně zkusil poradit s kytarářem/lidmi kteří s tímhle mají zkušenosti a třebas to půjde i slepit a nebudeš muset shánět krk :idea:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Na nový krk se vybodni, ze tří důvodů:
1. Vyšel by dráž než nová kytara
2. Těžko najdeš někoho kdo by ti ten krk vyměnil
3., a nejlepší důvod: tohle se dá slepit úplně v pohodě :) NeJannči a vezmi to ke kytaráři, hlava bude skoro jako nová. Tohle je zrovna případ takového poškození, kdy bude lepený spoj pevnější než samotný materiál. Viděla jsi někdy jak to vypadá když praskne dřevěné pádlo? Je štíplé podélně jako tohle - a ačkoli je podstatně tenčí a dostává daleko víc zabrat, stejně ho stačí slepit a přelaminovat, a příště praskne jinde. A olaminování je potřeba jen proto, že dostává oproti kytarové hlavě podstatně větší záhul, a je podstatně tenčí. Nech to slepit - jediné následky, které kytaře zůstanou, budou nepatrné kosmetické. Prostě bude při bližším zkoumání poznat, že to bylo lepené, ale pevné to bude jako kdyby se tomu nikdy nic nestalo.
Naposledy upravil(a) woro90 dne 1.01.2010 19:41, celkem upraveno 1 x.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Janny

Příspěvek od Janny »

Tohle a v pohodě jo? :) No tak tím líp, samozdřejmě :-)

Až bude čes donesu to ke kytaráři :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Janny píše:Tohle a v pohodě jo? :) No tak tím líp, samozdřejmě :-)

Až bude čes donesu to ke kytaráři :)
Good (f)Luck :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Tohle půjde slepit.
Nový krk na Corta? Netuším, kdo z dobrých kytarářů by se patlal s asijskou kytarou.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

můzu tě ujistit, ze to půjde. Mé kytare tak pred 7mi lety taky zlomil krk. O mnohem hůr nez tobě. Dal jsem to k nějakému kytarári a on to za nedlouho měl. Dodnes s ní neni problém.

Obrázek

Lajna je to kde se to zlomilo a to kolečko je jakýsi vrut, který to drzí pohromadě. :wink:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To není vrut ale kolíček, Ty vrute :lol: Vruty do akustiky nepatří, s vyjímkou upevnění ladících mechanik.
Někdy se mu také (patrně ne zcela správně) říká "týbl".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Janny

Příspěvek od Janny »

Vím že to záleží na kytaráři, ale kolik to tak může stát? :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Janny píše:Vím že to záleží na kytaráři, ale kolik to tak může stát? :)
Tak tohle je hóóóódně individuální. Známý by si řekl o pivo, vydřiduch o tisícovku. Tohle je jednoduchá oprava která nevyžaduje žádnou zvláštní zručnost ani materiál, stačí to umět sesadit, stáhnout svěrkami a případně to pak na povrchu trochu zamaskovat. Kolik stojí jednoduchá oprava dřeva u kytaráře, ke kterému se chystáš jít. A zeptej se ho kolik za to bude chtít, u takovéto opravy se dá cena odhadnout předem poměrně přesně. Nebo prostě zajdi do nějakých hudebnin, kde dělají i opravy, a zaptej se kolik by taková sranda stála (třeba tam zajdi s fotkou), a podle toho se pak rozhodni ke komu s tím jít. Třeba to dopadne úplně jinak - tak dlouho jsem se vyptával na ceny broušení a výměny pražců až jsem se nakonec rozhodl pro přebroušení doma :D
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Janny

Příspěvek od Janny »

Tak já už vím celkem najisto za kterým kytarářem půjdu, měla jsem u něj už španělku :-) Tak díky všem za rady :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nějakou dobu zpět se to staré stalo mě s dvanáctistrunnou Yamahou. Kobrle a Stehno si ji vzali do parády, vše precizně spravili, jediný problém bylo lakování a protože už tou dobou byl doma Seagull S12, tak se řeklo, že do Yamahy se nebudou vrážet zbytečné peníze a nebude se řešit repasování laku, které by to jen prodražovalo. Takže se to prostě přestříklo černou barvou a bylo to.

Výsledkem - kytara hraje, natahuje se na ní dvanáct strun (desítky), vše je bez problémů. Cena byla někde okolo 1200. Nicméně ta bude dost individuální.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Janny

Příspěvek od Janny »

Jasný, díky za rady, pak se ozvu jak to dopadlo :-)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“