Laney LC 15
Pravidla fóra
Laney LC 15
Vlastní někdo tohoto mazlíčka ?
Rád bych znal názory a zkušenosti ohledně tohoto 15ti wattového lampáče
http://kytary.cz/laney-lc15/HN084963/
Rád bych znal názory a zkušenosti ohledně tohoto 15ti wattového lampáče
http://kytary.cz/laney-lc15/HN084963/
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Laney LC 15
Mazlíčka sice nevlastním, ale...
... je to dobře postavenej aparát, kterej má za ty prachy velmi slušnej zvuk. Jako nevýhodu bych viděl pouze 10 palcový reprák, ty dva palce mu občas docela chybí. Poměrně jednoduchý kombíčko, ale když člověk umí kroutit s poťáky a pracovat při hraní s pravou rukou, tak se z něj dá vydolovat ledasco.
... je to dobře postavenej aparát, kterej má za ty prachy velmi slušnej zvuk. Jako nevýhodu bych viděl pouze 10 palcový reprák, ty dva palce mu občas docela chybí. Poměrně jednoduchý kombíčko, ale když člověk umí kroutit s poťáky a pracovat při hraní s pravou rukou, tak se z něj dá vydolovat ledasco.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já už mám Laney LC15 třetí týden půjčený na vyzkoušení a dvakrát jsem s ním odehral Live v malých sálech (50-70 lidí). Zatím se mi jeví jako velmi slušný kamarád. Absenci 12" repro lze vyřešit externím připojením. LC15 má pro tuto potřebu zabudovaný výstup na zadním panelu, ale ještě jsem to nevyužil...
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
- 60'Rock_N'_Roll
mě se tam ten 10 reprák naopak strašně líbí...
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Mam presne tuhletu starsi verzi, bez reverbu. Uz dost dlouho, vic nez 10 let. Se spolehlivosti jsem zcela spokojen, ikdyz jsem ho zase nepouzival denne, spis jen na mensi akce, obcas ve zkusebne nebo jako zalohu.
Ohledne zvuku = destika a mala skatule je slyset, moc to nebasuje. Pouzitelny rozsah hlasitosti je taky mensi nez u 50ky, ale pokud nejsou spoluhraci prilis hlasiti, tak to jde. Moc hezky to hraje pri nakopnuti nejakym overdrivem nebo boosterem, to z toho pak leze krasnej sametovej solovej zkreslenej zvuk (lepsi nez kdyz se jen prida gain na kombu). Rozhodne se ho nebudu zbavovat... ikdyz kdyby melo reverb a 12" reprak, tak bych se nezlobil.
Ohledne zvuku = destika a mala skatule je slyset, moc to nebasuje. Pouzitelny rozsah hlasitosti je taky mensi nez u 50ky, ale pokud nejsou spoluhraci prilis hlasiti, tak to jde. Moc hezky to hraje pri nakopnuti nejakym overdrivem nebo boosterem, to z toho pak leze krasnej sametovej solovej zkreslenej zvuk (lepsi nez kdyz se jen prida gain na kombu). Rozhodne se ho nebudu zbavovat... ikdyz kdyby melo reverb a 12" reprak, tak bych se nezlobil.
Hraju výhradně na šrot.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak já neříkám, že je vyloženě špatný, má svoje kouzlo, ale přece jen občas se dvanáctka hodí60'Rock_N'_Roll píše:mě se tam ten 10 reprák naopak strašně líbí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Opět mockeré díky za příspěvky a praktické zkušenosti...
A vyzkoušel vůbec někdo ze zúčastněných připojit ten externí 12" repro ???
P.S.
Mimochodem mí spoluhráči hrají velmi decentně, navíc v kapele nejsou dvě kytary, tak se to zatím prosadilo vpoho (a krom vlastního výkonu komba to snímám mikrofonem a přimíchávam do P.A., takže ven to zatím leze celkem vyrovnaně s ostatními nástroji-bicí, klávesy, baskytara)
zkreslený nakopávám nejčastěji simulaci TS9 z POD X3 Live
reverby dodávám též ze zmíněného PODa
A vyzkoušel vůbec někdo ze zúčastněných připojit ten externí 12" repro ???
P.S.
Mimochodem mí spoluhráči hrají velmi decentně, navíc v kapele nejsou dvě kytary, tak se to zatím prosadilo vpoho (a krom vlastního výkonu komba to snímám mikrofonem a přimíchávam do P.A., takže ven to zatím leze celkem vyrovnaně s ostatními nástroji-bicí, klávesy, baskytara)
zkreslený nakopávám nejčastěji simulaci TS9 z POD X3 Live
reverby dodávám též ze zmíněného PODa
Měl jsem verzi s reverbem. S kvalitním kompresorem hrál moc dobře. Při výměně lamp a seřízení, po 2 letech, mi pan opravář řekl, že to měřil a kombo má 10W, místo inzerovaných 15. Když vedle toho postavíš 15W Fender nebo Black Heart, je slyšet znatelný rozdíl v hlasitosti a nedělá to zdaleka jen reprák. Čínský Vox AC 15 je slabý zhruba stejně. Celkově mám sérii LC raději než VC, má teplejší čistý zvuk.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
upřímně řečeno mi jde více právě o barvu zvuku, než o hlasitost...
naopak potřebuji pro momentální situaci spíše dosáhnout příjemný zvuk při
menších úrovních hlasitosti...
naopak potřebuji pro momentální situaci spíše dosáhnout příjemný zvuk při
menších úrovních hlasitosti...
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Hlasitost je podle me taky trochu slozitejsi problem. Zatim kazdy lampovy aparat co jsem mel / zkousel, tak mel urcity ne moc velky rozsah hlasitosti kdy hral opravdu dobre. Pri nizsich hlasitostech to bylo slabe a pri vyssich uz hral prilis zkreslene, popr se uplne zahltil a hralo to jak z pr... (stalo se mi jednou s LC-15 na vatsim podiu, kdyz se spoluhraci trochu rozvasnili).
Pokud potrebujes opravdu "tichy" zvuk, treba do nejakeho poloakustickeho projektu, tak to LC-15 je uz docela nahrane. Obcas s nim chodim jamovat s klukama do takove ne moc hlasite party (bez bici soupravy) a musim se opravdu hodne krotit abych moc nerval a na zvuku je to bohuzel znat. Tady by asi byla lepsi nejaka ta 3-5W zalezitost (Blackheart atd.), je toho ted na trhu vic. Ale osobni zkusenost s timhle nemam.
Pokud potrebujes opravdu "tichy" zvuk, treba do nejakeho poloakustickeho projektu, tak to LC-15 je uz docela nahrane. Obcas s nim chodim jamovat s klukama do takove ne moc hlasite party (bez bici soupravy) a musim se opravdu hodne krotit abych moc nerval a na zvuku je to bohuzel znat. Tady by asi byla lepsi nejaka ta 3-5W zalezitost (Blackheart atd.), je toho ted na trhu vic. Ale osobni zkusenost s timhle nemam.
Hraju výhradně na šrot.
to Abu
Taky jsem vypozoroval na svém Laney jen maly rozsah gainu a volume,
ve kterém je zvuk "tak akorát". Tyto hodnoty mám nastaveny pořád a
snímám Laney nástrojovým mikrofonem do mixu.
Laney mám vždy velmi blízko sebe, takže jsem ho slyšel
dobře na všech dosavadních hraních v sálečcích pro 50-120 posluchačů.
Vyrovnání poměrů mezi hlasitostmi jednotlivých nástrojů
v celkovém zvuku kapely řeším mixpultem do PA.
Kombem získávám především žádanou barvu zvuku.
Do odposlechu posílám to, co potřebuji
a do náročněji slyšitelných pasaží a skladeb ještě používám
sluchátka prohnané přes 4kanálový sluchátkový zesilovač
http://kytary.cz/behringer-ha4700/HN097913/
ve kterém je zvuk "tak akorát". Tyto hodnoty mám nastaveny pořád a
snímám Laney nástrojovým mikrofonem do mixu.
Laney mám vždy velmi blízko sebe, takže jsem ho slyšel
dobře na všech dosavadních hraních v sálečcích pro 50-120 posluchačů.
Vyrovnání poměrů mezi hlasitostmi jednotlivých nástrojů
v celkovém zvuku kapely řeším mixpultem do PA.
Kombem získávám především žádanou barvu zvuku.
Do odposlechu posílám to, co potřebuji
a do náročněji slyšitelných pasaží a skladeb ještě používám
sluchátka prohnané přes 4kanálový sluchátkový zesilovač
http://kytary.cz/behringer-ha4700/HN097913/
Je s tím kombem možné, mít v kapele čistý zvuk?
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi jak moc nahlas kapela hraje, hlavne bubenik. A taky jak velka podia a jaky zanr.
Klidnejsi muziku v malych prostorach jsem s tim hraval nekolik let, na doprovod byl zvuk jeste cisty, sola jsem hral zkreslene (drive jen volume na kytare, pozdeji linear booster).
Ted koukam, ze uz jsem to same psal pred dvema roky
Jak spravne psal Drobekivo - vzdy se da kytara (sejmuta mikrakem z komba) poslat jeste do odposlechu.
Klidnejsi muziku v malych prostorach jsem s tim hraval nekolik let, na doprovod byl zvuk jeste cisty, sola jsem hral zkreslene (drive jen volume na kytare, pozdeji linear booster).
Ted koukam, ze uz jsem to same psal pred dvema roky
Jak spravne psal Drobekivo - vzdy se da kytara (sejmuta mikrakem z komba) poslat jeste do odposlechu.
Hraju výhradně na šrot.
- jeleniste
Chci dosáhnout něčeho takovýho:
taky s magnetickym snímačem v díře akustický kytary.
Když bych jako kombo použil LANEY LC 15, bude to krok správnym směrem, nebo spíš krok stranou?
taky s magnetickym snímačem v díře akustický kytary.
Když bych jako kombo použil LANEY LC 15, bude to krok správnym směrem, nebo spíš krok stranou?
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
-
Prokop Repro
Ahoj, píšu vám sem poprvé, takže nejdřív všechny zdravím.
Mám čerstvě tohle kombo a vzbudilo ve mě pár otázek tak jen doufám, že se mi to podaří předat podle pravidel
Pořídil jsem Laney LC15R, starší typ, s reverbem, přes inzerát, za půlku ceny nového.
Dlouho jsem koupi plánoval, jako menšího zkreslenějšího bratra k mý VC30 (2x10"). Tu VC30 mám už léta a ve spojení se zkreslovací krabičkou mi dává všechno, co potřebuju. Jen je nepraktická na malý jamování - poměrně velká a těžká (do MHD příliš), moc silná a k dokonalosti protřebuje tu zkreslovací krabičku. Takže si určitě umíte představit mou radost ve chvíli převzetí vysněného LC15R od pošťáka.
Radost mi ale trochu kalí to, že mu nejde reverb (a nejspíš bude v nepořádku víc věcí).
Projevuje se to tak, že když přidávám reverb knoflíkem, jen se zesiluje bzučení a ani při poklepání na kombo se reverb (takový to hromobití) neozve. Zkusil jsem se podívat na reverbovou vaničku a ta vypadá naprosto v pořádku. Když jsem experimantálně zkusil přehodit její zapojení (místo původního "bílý cinch dovnitř, červený ven" obráceně), tak se pružinový hromobití ozvalo a šlo i knoflíkem zesílit
, ale nijak to nereagovalo na hraní. Footswitch nemám, takže sem neměl možnost zkusit vypnutí/zapnutí reverbu, ale mělo by to přece jít i bez zapojeného footswitche, že?
Tak jsem vrátil zapojení vaničky jak má být, a reverb už zas nejde vůbec. Prodávající mi psal, že jemu šlo všechno v pohodě..
Navíc jsem si všiml kolísání celkové hlasitosti komba a jedna z koncových lamp (sovtek EL84) je celá zašpiněná nějakou zaschlou hnědou hmotou - není to hmota z ní, ale nejspíš na ní odněkud vytekla - ale všechno kolem lampy vypadá čistě. Obě koncové lampy jsou trochu začouzené, takže jsem objednal nový pár (ten samý typ a značku). Nové lampy tam zastrčím a bias(?) nechám nastavit u odborníka.
A teď mé otázky:
Setkal se někdo s takovou vadou reverbu?
Je možné, že nefunkční reverb souvisí se stavem koncových lamp? Tedy, vyřeší se výmenou lamp i reverb - mám obavu, že asi ne? Nebo ještě trochu jinak: mohl jsem přehozením konektorů na reverbové vaničce nějak uškodit té jedné lampě?
Kombo přišlo poštou (i když jsem prodávajícho prosil, ať to pošle aspoň PPL
) ale poctivě zabalené.
Co by se muselo stát, aby se po cestě takhle zkazil reverb? (prodávající mi psal, že balík byl pojištěný, takže by to mohl na poště reklamovat, ale to podle mě nebude schůdné)
Je vůbec možné, aby se to stalo po cestě?
A jak to, že ten reverb "napůl šel", když jsem přehodil ty konektory?
Existuje teda něco, co zvládnu sám udělat s tím reverbem, nebo prostě své nové kombo vezmu a odnesu na opravu?
Díky za odpovědi, PR
ps. Až/jestli bude kombo v pořádku, napíšu vám sem třeba recenzi
Mám čerstvě tohle kombo a vzbudilo ve mě pár otázek tak jen doufám, že se mi to podaří předat podle pravidel
Pořídil jsem Laney LC15R, starší typ, s reverbem, přes inzerát, za půlku ceny nového.
Dlouho jsem koupi plánoval, jako menšího zkreslenějšího bratra k mý VC30 (2x10"). Tu VC30 mám už léta a ve spojení se zkreslovací krabičkou mi dává všechno, co potřebuju. Jen je nepraktická na malý jamování - poměrně velká a těžká (do MHD příliš), moc silná a k dokonalosti protřebuje tu zkreslovací krabičku. Takže si určitě umíte představit mou radost ve chvíli převzetí vysněného LC15R od pošťáka.
Radost mi ale trochu kalí to, že mu nejde reverb (a nejspíš bude v nepořádku víc věcí).
Projevuje se to tak, že když přidávám reverb knoflíkem, jen se zesiluje bzučení a ani při poklepání na kombo se reverb (takový to hromobití) neozve. Zkusil jsem se podívat na reverbovou vaničku a ta vypadá naprosto v pořádku. Když jsem experimantálně zkusil přehodit její zapojení (místo původního "bílý cinch dovnitř, červený ven" obráceně), tak se pružinový hromobití ozvalo a šlo i knoflíkem zesílit
Tak jsem vrátil zapojení vaničky jak má být, a reverb už zas nejde vůbec. Prodávající mi psal, že jemu šlo všechno v pohodě..
Navíc jsem si všiml kolísání celkové hlasitosti komba a jedna z koncových lamp (sovtek EL84) je celá zašpiněná nějakou zaschlou hnědou hmotou - není to hmota z ní, ale nejspíš na ní odněkud vytekla - ale všechno kolem lampy vypadá čistě. Obě koncové lampy jsou trochu začouzené, takže jsem objednal nový pár (ten samý typ a značku). Nové lampy tam zastrčím a bias(?) nechám nastavit u odborníka.
A teď mé otázky:
Setkal se někdo s takovou vadou reverbu?
Je možné, že nefunkční reverb souvisí se stavem koncových lamp? Tedy, vyřeší se výmenou lamp i reverb - mám obavu, že asi ne? Nebo ještě trochu jinak: mohl jsem přehozením konektorů na reverbové vaničce nějak uškodit té jedné lampě?
Kombo přišlo poštou (i když jsem prodávajícho prosil, ať to pošle aspoň PPL
Co by se muselo stát, aby se po cestě takhle zkazil reverb? (prodávající mi psal, že balík byl pojištěný, takže by to mohl na poště reklamovat, ale to podle mě nebude schůdné)
Je vůbec možné, aby se to stalo po cestě?
A jak to, že ten reverb "napůl šel", když jsem přehodil ty konektory?
Existuje teda něco, co zvládnu sám udělat s tím reverbem, nebo prostě své nové kombo vezmu a odnesu na opravu?
Díky za odpovědi, PR
ps. Až/jestli bude kombo v pořádku, napíšu vám sem třeba recenzi
- Alternátor
Kolísání hlasitosti jsem zažil u většího brášky LC30, občas kombo nehrálo vůbec. Základní problém byl v tom, že u silového kabelu nebyly vodiče připájený k jacku, ale pouze nalistovaný, vyřešil to novej silovej kabel. Akorát si teď nevybavuju, jak je to řešený u LC15, ale mám pocit, že tam jsou kabely rovnou přiletovaný ze zesilovače k repru. U komba se občas děly i jiný věci, též s volume a nepomohlo ani komplet přelampování. Osobně bych už bazarovýho Laneye nekoupil, ani technik nedokázal závadu odhalit a tady jsem ze sebe věčným šílením dělal blbce
. Když jsem kupoval novou LC15, vše bylo ok a navíc záruka.
Edit: koukám, že jsem napsal pěknou kravinu, myšleno bylo samozřejmě nalisovaný
Edit: koukám, že jsem napsal pěknou kravinu, myšleno bylo samozřejmě nalisovaný
Naposledy upravil(a) Alternátor dne 13.10.2013 14:18, celkem upraveno 1 x.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Prokop Repro: Ahoj. Je nepravděpodobné, že by reverb souvisel s koncovkami. Když už budeš aparát dávat do servisu kvůli biasu, tak ať se mrknou taky na ten reverb. Obávám se, že tady to jen tak nevymyslíme.
Vyteklá hmota mě napadá jen jako elektrolyt z nějakého kondenzátoru, což je taky průšvih.
Vyteklá hmota mě napadá jen jako elektrolyt z nějakého kondenzátoru, což je taky průšvih.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Zdar muzikanti, Prokope Repro závada reverbu určitě nesouvisí s koncovými elektronkami. Jestli kombo "hraje" tak ani ty EL84 zatím měnit nemusíš. Závadu tipuji na operační zesilovač TL072. Ještě můžeš vyzkoušet zapojit pružinovou dozvukovou linku do efektové smyčky, čímž bude fungovet jiný operák. Na takový návod krok za krokem, který by jistě vedl k úspěšnému odstranění závady tady není místo, ale snad ti pomůže alespoň schema patřičného obvodu pro lepší orientaci, které najdeš třeba tady: http://www.schematicsunlimited.com/l/la ... -schematic
Tím, že tam není písmenko R se nenech rozhodit, obvod pro reverb tam je. Přeji úspěšné odstranění závady.
Tím, že tam není písmenko R se nenech rozhodit, obvod pro reverb tam je. Přeji úspěšné odstranění závady.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
Hans118
- Bandzone: http://bandzone.cz/majkysmonkeys
Pořídil jsem na bazaru starsi LC 15 a predelal ji na hlavu, ponevadz desitka repro opravdu neni ono. Do bedny 2x12 hraje za ty prachy vic, nez slusne.
Gibson Les Paul Studio Faded 2016 T Satin Fireburst, Gibson Les Paul special faded yellow, Laney LC 15, H&K Tubemeister 36, ESH 2000 HG100/2, Marshall 1960AV, H&K TM 112, Boss PH 2, Boss CH 1, Boss TU 2, DUNLOP CryBaby Mini Wah CBM95