Pull offy

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
ASmith

Pull offy

Příspěvek od ASmith »

Zdravím, na akustiku hraju 6 let a teď půl roku na eletriku a snažím se učit pull offy a pořád nevím jak na ně možná je to tím že mám struny moc vysoko od hmatníku..to nevím zdaj se mi moc tvrdý na smáčknutí a musim do troho dát hodně síly v prstech... ale třeba na hornim Ečku to de bez problemu ale když to skoušim na náký strune víc "vevnitř" třeba na G tak tim prstem prostěnejsem tak ohrabanej a "zakopávám" o jiný struny spíš o ty nad (př: hraju pull na G a trefuju H..) a nikdy to prostě neni tak hlasitý jako když to slyšim v těch solech nevim no :( , mam 3x Single C. nezvýraznilo by ten ton pridání Hamu? Spíš budu asi muset pilovat techniku co.. Dík všem
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Homerda

Re: Pull offy

Příspěvek od Homerda »

Nepletes si pull-off a hammer-on?
Zakladem je serizena kytara, jestli nestacis na ty struny, tak si vem potah s mensi tvrdosti.
hammer-on - příklep
Chytnete strunu na 2. pražci ukazováčkem, brnknete a prostředníčkem přiklepnete 3. pražec, tak že se ozve tón o půltón výše. Setkat se můžete také s kombinací dvou příklepů(hammer-onů) po sobě(--2h3h5--), cože není žádné kytarové kouzlo. Prostě po prvním příklepu, kdy zní 3. pražec, klepnete dalším prstem ještě do 5., takže uslyšíte tři po sobě plynule jdoucí tóny.

pull-off - odtáhnutí
Položíte ukazováček na 5. pražec a prostředníček na 6., brnknete a pustíte prostředníček, takže se rozezní tón na 5. pražci, který stále držíte ukazováčkem. Kombinace tří odtahů(pull-offů) je analogická ke kombinaci tří příklepů, akorát si ty tři pražce předchytíte každý jedním prstem a postupně odtahujete.
Stop dreaming, start playing!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Spíš budu asi muset pilovat techniku
Ano
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Půl roku se snažíš naučit pull offy? To je jedna z nejtěžších technik, to budeš 100% umět tak za 2 roky...
fekál.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Skořepný Šokátor píše:Půl roku se snažíš naučit pull offy? To je jedna z nejtěžších technik, to budeš 100% umět tak za 2 roky...
No, je to jedna ze zakladnich technik a v normalnim tempu by to mel dat bez premysleni a horecneho soustredeni...
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Skořepný Šokátor píše:Půl roku se snažíš naučit pull offy? To je jedna z nejtěžších technik, to budeš 100% umět tak za 2 roky...
Napřeháněj :D tak složitý to zase neni. :wink: ale je fakt že to chce hodně času cvičení...aby to teda vyznělo jak má
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Pojmy si nepletu myslim fakt Pull offy... no tak budu trénovat no :lol: , co jinýho mi zbude...trochu hejbnu těma hajzlíkama u kobyly jak štelujou výšku struny od hmatníku a spustim struny níž a pustim se do toho pomalu a přesně a pak to zrychlovat což... :twisted:
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Skořepný Šokátor

Říkám až to bude 100% umět tak to bude trvat tzak 2 roky - tím myslím bůhvíjaký šílenosti kde se pull offy používaj ale jinak souhlasím s Homerdou že v nějakým normálnějším tempu by to měl v poho dávat...
fekál.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

to asmith: mel jsi takovy zmatecny popis z ktereho jsem si nebyl jisty tak jsem tam radsi citoval aby se to vyjasnilo :D
cvicit, cvicit, cvicit :wink:
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Dá sa ale hammer a Pull naučiť tak, že bude tak silný ako je pri niektorých gitaristoch počuť, alebo je to aj vec efektu, alebo niečoho čo ten zvuk nakopne?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Skořepný Šokátor píše:Říkám až to bude 100% umět tak to bude trvat tzak 2 roky - tím myslím bůhvíjaký šílenosti kde se pull offy používaj ale jinak souhlasím s Homerdou že v nějakým normálnějším tempu by to měl v poho dávat...

:) na potřebu umět Pully jsem přišel včera když jsem se začal učit Te Number of the Beast od Maidnů a slyšel jsem to sólo :roll: ... Tak jestli jsou to ty šílenosti tak potěš pánbůh :shock:
sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sun »

ASmith píše:... ale třeba na hornim Ečku to de bez problemu
já to mám přesně naopak - na všech silnějších strunách mi to zní docela dobře, ale na E a H to není ono (chybí tomu ta síla tónu). Mám dost nízkej dohmat - myslíte, že by to mohlo být tím (nechci s tím zbytečně hejbat) ?
FENDER Telecaster American Standard
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X
Homerda

Příspěvek od Homerda »

to mirko: urcite pred tim maj hromadu pasticek a nemene gainu :lol:
to asmith: Zas tak se toho nelekej, cvic v pomalem tempu, bez kreci a po chvili bys to mel davat taky
Skořepný Šokátor

ASmith píše: :) na potřebu umět Pully jsem přišel včera když jsem se začal učit Te Number of the Beast od Maidnů a slyšel jsem to sólo :roll: ... Tak jestli jsou to ty šílenosti tak potěš pánbůh :shock:
No třeba tam i když tam to je skoro furt na tý stejný struně - někdy to je tak, že ty pull offy + hammery se rychle střídaj z jedný struny na druhou ale až budeš to sólo umět, tak už budeš na dost vysokým levelu :) Hlavně cvičit, trénovat, zrychlovat 8)
fekál.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

To jsem zapoměl zmínit no, právě ta kombinace hammer+pull je smrtící, protože ten hammer mi tu strunu nikdy tak nerozezní...skoro to neni slyšet když nemám hlavu přilepenou k repráku...třeba 2. prst (levačky samozřejmě) je na 15. poli, prsteníčkem udělám hamm do 17. a vůbec neni slyštet pak nasleduje pull ze 17. aby znelo 15. ....snad to chapete :? :)
Homerda

Příspěvek od Homerda »

ASmith píše:To jsem zapoměl zmínit no, právě ta kombinace hammer+pull je smrtící, protože ten hammer mi tu strunu nikdy tak nerozezní...skoro to neni slyšet když nemám hlavu přilepenou k repráku...třeba 2. prst (levačky samozřejmě) je na 15. poli, prsteníčkem udělám hamm do 17. a vůbec neni slyštet pak nasleduje pull ze 17. aby znelo 15. ....snad to chapete :? :)
Kurna, s tim nemuzes mit problem! Me to na spanele zni uplne v pohode :lol:
Vetsi razance do uderu, hlavne to ale nedelej krecovite a dej si zalezet abys to cvicil opravdu tak jak se ma...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Doporucuju projit nejaky instruktazni videa na youtube, chce to i spravnou techniku - zvlast u pull-offu nestaci ten prst jen sundat.

Mimochodem zajimalo by me, kolik z vas dava slusny priklepy a pull-offy pri drzeni struny prstenickem a priklepavanim malickem. Priklepavat treba prostrednickem je totiz vyrazne jednodussi. Proto je dobry cvicit vsechny kombinace prstu, nikdy nevite, kdy se to bude hodit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
ASmith

Příspěvek od ASmith »

For Homerda: Teď jsem to taky skoušel an španěle a překvapení se koná...tam mi to zní taky o dost líp :lol: :lol:
For Wohma : Na youtubku sem toho moc nepochytil to chce videt v realu, při pulloffu ho samozrejmě jen nesundavám ale stahuju ...s tim přiklepávánim malíčkem to je dobrej postřeh... :lol: :idea:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Minimalne Justin Sandercoe (justinguitar.com) ma o tomhle peknou lekci a ma tam nekde i vyborny cviceni jak na posilovani rukou, tak na protahovani prstu, to pouzivam pred kazdym hranim.

EDIT: Tady je to i s videem:
http://justinguitar.com/en/TE-001-FingerGym.php
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Homerda píše:to mirko: urcite pred tim maj hromadu pasticek a nemene gainu :lol:
Práve preto niektoré odpovede sú potom mätúce pre deti (aj mňa). Nebude to len v tréningu.
ASmith píše: :) na potřebu umět Pully jsem přišel včera když jsem se začal učit Te Number of the Beast od Maidnů a slyšel jsem to sólo :roll: ... Tak jestli jsou to ty šílenosti tak potěš pánbůh :shock:
Maideni sú ešte veľmi mierni. Neboj sú aj väčšie šialenosti :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“