Sluchátka vs. Monitory

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
ownkiller1
Bandzone: http://www.bandzone.cz/desperatetimes/
Kontaktovat uživatele:

Sluchátka vs. Monitory

Příspěvek od ownkiller1 »

Hoj zařizuji si Home Studio koupil jsem si zvukovku Fast Track USB.Přemýšlím nad koupí předzesilovače Behringer MIC 800 kvůli fantomovému napájení.Zatím jsem mixoval a mástroval přes repro od hifiny ale stojí to za prd.A chtěl bych si koupit něco kvalitnějšího.A tak přemýšlím sluchátka nebo monitory?Nepotřebuji aby to slyšeli ostatní stačí to jenom pro můj poslech jak nahrávka zní.Co na to říkáte?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Sluchátka vs. Monitory

Příspěvek od Wohma »

Na sluchatkach je vyrazne tezsi udelat dobrej mix, pro amatera je to v podstate nemozne. Sluchatka jsou dobry jako kontrola nebo pro praci, kde je dulezita detailnost, ale vyvazeni (zvlaste treba basu) se dela velice tezko.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jednoznačně monitory, sluchátka kdyžtak jen na občasnou kontrolu něčeho co monitory třeba nezahrají dobře.... míchačka pouze na sluchátka nebude na bednách nikdy hrát dobře.
ownkiller1
Bandzone: http://www.bandzone.cz/desperatetimes/
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ownkiller1 »

Takže jednoznačně monitory ale ted jaký.Mám k dispozici tak 2500.Tady je kdyžtak odkaz na moje nahrávky.Je to nahrávaný přes Fast Track USB a mikrofon Shure C606(Bloody Love) a PG58(Eggs go cheap now).Vím že je to hrozný :D

http://bandzone.cz/desperatetimes
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Za 2500 se neprodavaji zadne monitory. To ty penize radsi investujte do studia, v nekterych za tyhle penize bez problemu nahrajete demo nebo i kratsi promo. Kvalita bude neporovnatelne lepsi nez cokoli, co se svyma zkusenostma a vybavenim muzes vytvorit (no offence).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Souhlas s Wohmou :D škoda, že nemůžu napsat "jsem k službám": jste moc dislokovaní a tenhle styl mi moc neříká.....ale okolo Hlinska bude určo pár studií; fakt si to omrkněte, má to smysl!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

My s kapelou zrovna pojedeme do jednoho studia v Hlinsku...borec nám to udělá za zhruba 240,- za hodinu :wink: ale myslim, že to je jen z protekce od učitele hudebky, kterej nás má na starost a zrovna se s tim borcem zná :lol:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“