Ahoj,
chci si koupit basu a potřebuju poradit.
Hraju prstama a slapem a mám silnější ruce (tlustý prsty). Měl jsem možnost vyzkoušet Fender MM 5 a Stingraye 5, ale ne proti sobě a jenom orientačně. K Yamaze jsem se nikde nedostal.
U Stingraye mi přišly užší rozteče mezi strunama, takže jsem měl trochu problém se trefit..(možná je to jen otázka zvyku a cviku), Marcus Miller perfektně slapuje ale při hraní prsty mi přišel tón dost tenký a na korekcích na nástroji mi to nešlo líp vyladit. No a k Yamaze, která na obrázcích a videích vypadá slibně, co se týká roztečí mezi strunama, a taky co se týká hutnosti zvuku, jsem se vůbec nedostal.
Takže se ptám na zkušenosti zkušenějších, nebo alespoň těch, co měli možnost tyhle nástroje vyzkoušet, nebo aspoň vědí, kde by se daly vyzkoušet..
Díky Dan
Fender MM 5 vs. MM Stingray 5 vs. Yamaha BBNE2
Pravidla fóra
-
BUDAJ-31
Re: Fender MM 5 vs. MM Stingray 5 vs. Yamaha BBNE2
Mal som v rukach Stingraya a vela Jazz basov,rovno ti povem ze neda sa urcit ktora je lepsia basa ajked vsetky su velmy kvalitne.ale byt tebou tak by som si tu basu vyskusal aby si vedel do coho ides
Díky za odpověď, problém ze zkoušením je hlavně ten, že nikde nemají dvě, natož všechny tři basy zároveň a v různých obchodech zase na zkoušení mají rozdílný aparát, takže to srovnání může být zatížené dos velkou chybou. No a jak jsem psal, na Yamahu BBNE2 jsem nenarazil vůbec nikde...
pokial budes vyuzivat hodne H-cko strunu do Fendra by som nesiel, ak hras viac technicky odporucam ti radsej Yamahu... mal som moznost vyskusat viac takychto nastrojov pohromade, myslim ze Yamahou nepokazis nic a v neposlednom rade ma sirsie roztece a dvojoktavovu menzuru oproti Fendru alebo Musicmanu cize na techniku pohodlnejsia... ale ak sa bavime v takej cenovej kategorii, nechcel by si si uz za ty prachy dat nastroj spravit podla svojho gusta??? Napr.. Sivcak atd... 
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
Yamaha TRB6
Díky moc za Tvoje zkušenosti, tak trochu jsem spoléhal na to, že Yamaha by mohla být pro mě nej.
Co se týká těch stavěných bas, v jaké cenové relaci se pohybujou, protože Yamahu BBNE2 seženeš ve státech za 2400 USD. Já měl představu, že ty customy, i místní, se pohybují spíš k 80 - 100 tisícům...
Co se týká těch stavěných bas, v jaké cenové relaci se pohybujou, protože Yamahu BBNE2 seženeš ve státech za 2400 USD. Já měl představu, že ty customy, i místní, se pohybují spíš k 80 - 100 tisícům...
myslim, ze za 55 Czk.... Ti Sivcak postavi basu jak lusk....s vyberom hardweru a driev ti mozem pomoct, daval som si robit niekolko nastrojov a po tych rokoch uz viem co hovorim... ak mas zaujem tak blizsie na SS, nech niesme off topic...
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
Yamaha TRB6
Jen to pište sem, resp do nového topicu. Já se taky rád poučimCandymann píše:myslim, ze za 55 Czk.... Ti Sivcak postavi basu jak lusk....s vyberom hardweru a driev ti mozem pomoct, daval som si robit niekolko nastrojov a po tych rokoch uz viem co hovorim... ak mas zaujem tak blizsie na SS, nech niesme off topic...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
vlastnim jeden kus bbne2 , neda sa to porovnat s musicmanom ani s fendrom....je to uplne ina liga
odporucam ...