Lexicon Alpha - problém
Pravidla fóra
Re: Lexicon Alpha - problém
Také jsem si pořídil Alphu, vše jsem nainstaloval, zvukovka ve win v poho, pak jsem zapl Sonar 8 a začalo to šumět a sonar se kousl, cubase ten šuměl také, ten se přenastavil a v poho, ale ten sonar furt nic, odinstaloval jsem ho a znovu instaloval a už to nešumíale buď to přehraje jen audio stopu nebo midi, ale když nastavím midi a pustím midi a audio dohromady tak to začne šumět a kousne se to, už nevim kde by se a jak mohlo něco nastavit aby to fungovalo, jestli teda má někdo zkušenost nebo ví tak budu rád za nějakou radu.
Snad někdo poradí,daf666 píše:Také jsem si pořídil Alphu, vše jsem nainstaloval, zvukovka ve win v poho, pak jsem zapl Sonar 8 a začalo to šumět a sonar se kousl, cubase ten šuměl také, ten se přenastavil a v poho, ale ten sonar furt nic, odinstaloval jsem ho a znovu instaloval a už to nešumíale buď to přehraje jen audio stopu nebo midi, ale když nastavím midi a pustím midi a audio dohromady tak to začne šumět a kousne se to, už nevim kde by se a jak mohlo něco nastavit aby to fungovalo, jestli teda má někdo zkušenost nebo ví tak budu rád za nějakou radu.
zvukovka nezvládá prostě přehrávat midi a audio stopy dohromady, včem bude problém, už si nevím rady, ovladač mám nejnovější, tak kde může být problém??? přehrávat oboje zvládá i integrovaná tak to by Alfa měla zvládat také nebo ne??
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hmm, a v čem pouštíš to MIDI? Pokud máš puštěný dva programy najednou (jeden na audio a jeden, co zpracovává MIDI), tak ti to přehrávat nebude, Alpha neumí multi-clienta nebo jak se tomu nadává.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jenom v jednom, mam sonar 8, tam mám třeba 1 stopu v midi a druhou stopu audio, pustím a začne šumět a sonar se sekne. když nastavím midi a pustím jen song kde jsou jen všechny midi tak to hraje ok, ale v momentě když je tam audio a může být i mute tak se to kousne, pokud v nastavení vypnu midi tak mohu pouštět audio v pohodě, tak nevim 
- Nero
- Rádce
Tak se Sonarem bohužel zkušenosti nemám, nicméně viděl bych to tak, že problém bude v něm (v jeho nastavení).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tam toho zas tolik nejde nastavit, zkoušel jsem cakewalk pro 9 a tam to nefunguje uplně stejně, jako kdyby to ta zvukovka nechtěla přehrávat dohromady, ale to by snad měla umět? každé solo funguje, zkoušel jsem audio ven přes alphu a midi přes integrovanou a tak to se to neseká, obojí přes integrovanou také běží, ale přes alphu to dohromady neběží tak si myslím že nastavením by to být nemělo, tak jedině ovladače, ty jsem stahnul i novější a stale nic, jedině zkusit jiný ovladač třeba lambdu, jinak asi vrátit už si nevím rady 
- Nero
- Rádce
Já si neumím představit, v čem by ta Alpha měla být vadná... Mám ji doma taky, znám kopu lidí, co ji vlastní a jediné problémy, co s ní jsou, je to, že si lidi myslí, te multiclientuje, což ale on neumí (stejně jako většina - no, snad všechny - zvukovek v téhle kategorii).
PetrPeter 1975 - 2008
v čem a jak ji používáš?
ja pouze cakewalk pro9 a teďkom sonar, mám stopu midi kde mám udělané bicí a dohrávám kytary do audio stopy a pak to přehrát dohromady nemůže být snad problém pro zvukovku, zvládala to i moje interni zvukovka ale tam zas byl problém samozřejmě s latencí (ještě tu midi stopu pak přehrávám a zároveň nahrávám do audio stopy(jen abych neměl na konci midi ale vsechny stopy v audiu)) to si myslím že musí ta karta v pohodě zvládat, nebo jsem si myslel
ja pouze cakewalk pro9 a teďkom sonar, mám stopu midi kde mám udělané bicí a dohrávám kytary do audio stopy a pak to přehrát dohromady nemůže být snad problém pro zvukovku, zvládala to i moje interni zvukovka ale tam zas byl problém samozřejmě s latencí (ještě tu midi stopu pak přehrávám a zároveň nahrávám do audio stopy(jen abych neměl na konci midi ale vsechny stopy v audiu)) to si myslím že musí ta karta v pohodě zvládat, nebo jsem si myslel
- Nero
- Rádce
V Cubase (LE4) nebo primitivním Audacity funguje zcela v pohodě, stejně jako se SW typu Guitar Rig nebo Amplitube (sám je nemám, ale zapůjčoval jsem ji kamarádovi). Používám ji zcela standardně, nevím, co by tě zajímalo.
PetrPeter 1975 - 2008
jestli používáš midi nebo pracuješ jen s audio, používáš ji aj na výstup nebo na výstup máš jinou? a jaké používáš WIn?
Osobně nevim kde by mohl být problém, zkoušel jsem to i na stolním Pc kde je SBlive a tam to nepracuje taky, a SB to zvládá v pohodě, přeci ta ALpha nemůže pracovat jen v některých programech a v některých ne, a to si myslím že Cakewalk je celkem používaný program a softwarově jsou si myslím cubase a cakewalk dost podobné, tak nevím
Osobně nevim kde by mohl být problém, zkoušel jsem to i na stolním Pc kde je SBlive a tam to nepracuje taky, a SB to zvládá v pohodě, přeci ta ALpha nemůže pracovat jen v některých programech a v některých ne, a to si myslím že Cakewalk je celkem používaný program a softwarově jsou si myslím cubase a cakewalk dost podobné, tak nevím
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že problém bude v synchronisaci MIDI a audia (v nastavení je tam několik možností. Co, za MIDI používáš? Nějaké VST (DXi) nástroje, nebo externí MIDI modul?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
žádné složitosti, prach obyčejné normální midi, akorád tedkom jsem se dostal k Sonaru 8 a tam lze použít Session Drummer 2 na zvuk bicich, ale to vše v pohodě běželo na integrované, a nevím tedy kde a jak by to šlo zesynchronyzovat?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Dočasně - ve správci zařízení úplně vypni integrovanou zvukovku (příp. i další audiozařízení pokud je tam máš), aby jí Windows a tím pádem ani Sonar neviděly, tím pádem Ti patně nabídne ke konfiguraci jen toho Lexicona - vyzkoušej
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ostatní zařízení mám vypnuty, nějakým zpusobem se to již neseká, zpátky jsem instaloval ASCIOALL, ale problém přetrvává, mám výstupy a vstupy nastaveny, když vypnu v sonaru v midi device-Microsoft GS Wavetable SW Synth, tak přehrávám audio stopy , když to zapnu tak audio nejde do výstupu a i Asciu je out zařízení vypnuto.
Zkoušel jsem Cubase co je ke kartě, zřejmě jsem vemeno
ale tam nehraje vůbec nic
Zkoušel jsem Cubase co je ke kartě, zřejmě jsem vemeno
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OK. Zkus nepoužívat tu přiblblou Microsoft Wavetable SW Synth, nahraj si do projektu nějaký VSTi (virtuální nástroj), ten přiřaď MIDI stopě jako výstup a vyzkoušej. Chyba může být v tom, že se prostě celý konglomerát nesrovná s tímhle emulovaným synťákem...
P.
P.
Vyzkoušel bych, ale nějak nemůžu přijít na to jak to v sonaru udělat
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Verze 8.5 (nevím, jak nižší) má nejméně 12 virtuálních nástrojů integrovaných. Čili klasika - VIZ MANUÁL
P.
P.
VST používají waw, tak to funguje. Jen nevím proč při těch midi se mě vypne v ASCIU ten OUT výstup. Snad by to ta karta měla zvládnout když to přešrotuje integrovaná v pohodě.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale mohla, nicméně já prostě nevím, jak je ta MS syntéza udělaná - třeba to pořádně nepracuje s kartama, který nejsou multimediální
Stejně to k ničemu nepoužiješ, tak nepátrej, proč to blbne a prostě to nepoužívej - that`s easy
P.
Stejně to k ničemu nepoužiješ, tak nepátrej, proč to blbne a prostě to nepoužívej - that`s easy
P.
Ještě teďjsem narazil na další problém, když mám spuštěný sonar tak ve win. nepřehraji v přehrávači Mp3 apd. napíše mě to "Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code:88780032" když vypnu sonar tak to funguje, nebo stačí abych sonaru otevřel okno Ascia a pak to funguje a pak přepnu do sonaru a tam to začne zas hlásit " Unable to open audio playback device.Device may not support the current project´s audio format or may be in use." S ničím jsem nešteloval, nic nenastavoval jen otevřel okno ASCIA, pak musím vypnout sonar a zas to šlape, tak nevím co kde je špatně