kytara pro lehce pokročilého?
Pravidla fóra
Re: kytara pro lehce pokročilého?
No vidíš. Tak ať je v pořádku.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
-
blackwhite81
Čus co se týká kytary tak na metal jedině aktivní snímače EMG ale do 6000Kč asi těžko tykovou kytaru seženeš já mam tuhle http://kytary.cz/squier-by-fender-tele-custom/HN082846/ a jde na ní zahrát uplně všechno i Metal a co se týká komba tak tranzistorová komba už jsou podle mě za zenitem na lampu asi nemáš takže trandak nekupuj stahni si pe´program GUITAR RIG Pro 4 to ti nahradí aparatury a efekty za statisíce Kč kup si nějaký interface nejlepe od m-audio za dvojku a maš zvuk jak víno pokud teda máš nějaké slušné bedny k počitači pokud ne ze začatku mužeš jet na sluchátka a pak si koupit nějaké aktivní monitory řikam v dnešní době je tranzistorové kombo mrtvé kdo ma comp nebo notebook tak s Guitar Rig 4 Pro vykouzlite takové zvuky kam se hrabe kombo samozřejmě že celolampový stack to nenahradí ale ten asi kupovat nebudeš takže stahni si ten Guitar rig 4 je na torentu ma nulovou latenci nemusiš mit ani ten interface stačí i normalní integrovaná zvukovka nainstalujsi ASIO univerzalní ASIO ALL a jedeš není co řešit tak at ti to šlape chlape čus
Slovo odborníka...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Takový repráčky v notebooku, to je simulace JCMka jako bejk. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
FUZZAtkins píše:Takový repráčky v notebooku, to je simulace JCMka jako bejk.
ja v podstate s typkem souhlasim v tom ze kdyz clovek nema prachy na kombo jsou simulace jasna volba
sam sem tak pomerne dlouho hral ale je to docela osizena moznost pokavad nemas nejakou zvukovku ktera jede bez latenci (da se sehnat kolem 2k) a nejaky normalni repracky (cenove podobne - treba nejaky levnejsi monitory behringer)
U kamose sme zkouseli takovy experiment - vzalo se kytarove repro co se mi tu vali, kuchnul se starej 20W zesik z rozbityho gramofonu a pichlo se to do nejaky levny zvukovky M-Audio - svete div se ten zvuk byl hodne slusnej kdyz vezmu investici (repro na bazaru 700, zesilovac zadarmo, a zvukovka 1500 na bazaru)
Mne ted na doma prijde od mmjuze fender style 4W celolampa (vcetne usmerneni) takze takovyhle ptakoviny uz vymejslet nemusim
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
No jo, ale podle mě se vyplatí - než vrážet tisíce do kompu, kvalitního softu (vím, dá se to stáhnout), bedýnek a té zvukovky - to vrazit + i něco třá přišetřit pro kombo. Stejně by ho to za chvíli přešlo nejspíš.
Hmmm, já mám Gibsona LP Standard, kombo Marshall Valvestate (původní sérii, skoro 20 let starýho) a 99% času hraju přes Guitar Rig s pedálem. Když jdu na nějakej malej Jam, nesu notebooka s pedálem a píchnu se do kdejakýho PAčka a mám s sebou furt těch svejch x zvuků. Navíc to perfektně splní úlohu domácího hraní a nahrávání. Myslim, že při dnešní kvalitě simulací to zas není žádný scifi...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Tak scifi to není,furt si myslím,ale že je lepší koupit si kombo a k tomu potom dýl soft a věci na počítač,furt si myslím,že je lepší zapnout kombo a cvičit,než neustále (když nevíš pořádně jak) naštelovat zvuky v PC,myslím že pak začátečník jen šteluje,ale nic kloudnýho z toho nevydoluje.Ale ať se každej zařídí jak chce.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Když celo tak samozřejmě, že i s usměrněním - ne ?MrB14ck píše: Mne ted na doma prijde od mmjuze fender style 4W celolampa (vcetne usmerneni) takze ,,
I´m wheels... movin´wheels
já sem to přes počítač zkoušel, s tou co mám teď a strašný zpoždění zvuku... s reprákama by problém nebyl, to mám sadu 5.1 ale jak řikám, s programem kterej sem stahnul nekde ze stahuj, sem brnknul do strun a az asi za 1 vterinu se to ozvalo z repraku... sice to mělo pěknej zvuk, ale to zpozdeni nesnesitelny...
edit: premyslim že si asi koupim nakonec ne roland 15x nebo crate, ale roland cube 20x nebo 30x, to má celkem slušný množství efektů, i v hudebninách mi to doporučili, a kámoš má to 20x a hraje to pěkně...
mimo to to má slušnej akustickej emulátor, a vzhledem k tomu že se chci naučit i klasický akordy na akustiku tak je to nejspíš jasná volba, je mi jasný že ten zvuk pravý akustiky je nenahraditelnej, ale tohle to celkem reálně připomíná, takže se to dá
edit: premyslim že si asi koupim nakonec ne roland 15x nebo crate, ale roland cube 20x nebo 30x, to má celkem slušný množství efektů, i v hudebninách mi to doporučili, a kámoš má to 20x a hraje to pěkně...
mimo to to má slušnej akustickej emulátor, a vzhledem k tomu že se chci naučit i klasický akordy na akustiku tak je to nejspíš jasná volba, je mi jasný že ten zvuk pravý akustiky je nenahraditelnej, ale tohle to celkem reálně připomíná, takže se to dá
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
ehm
tak na aukru se ty nabídky nějak množej na customa
http://aukro.cz/item876210374_epiphone.html
ale tak na tohle už kašlu...
ale tak na tohle už kašlu...
tak kytara došla a musím teda říct že je v velmi dobrym stavu, a hraje pekně i když sem zatim neměl možnost vyzkoušet jí na nějakym lepším kombu, tak ale i na tom co mam hraje pekně...
No vida, tak hodně štěstí, a ať to hraje 
diky a diky moc za všecky rady všem