baskytara nehraje

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
martule21

baskytara nehraje

Příspěvek od martule21 »

Zdravím.. chtěla jsem se zeptat jestli s ema nejak baskytara nastavit aby hrala? mam zaple kombo.. i zesilene. kytaru zapojenou do komba a nic:( slysela jsem neco o nejakych zamcích ale vubec nevim co to je:-D kdyžtak dekuju za pomoc.
Tom350

Re: baskytara nehraje

Příspěvek od Tom350 »

Zámky jsou na řemen a nebo na struny. S vydáváním tónu/signálu z kytary to nemá nic společného.
- zkoušela jsi točit těma knoflíkama (knobama) na base? Min. jeden je na ovládání hlasitosti
- máš kabel, který funguje?
- je kabel ve správné zdířce na kombu (INPUT)?
- kombo funguje s jiným nástrojem?
- pokud máš aktivní elektorniku máš tam fungující baterku?

To mě napadlo jen tak v rychlosti. Může to být i něco polně jiného.
Pokud by sis nevěděla rady, tak se zkus zeptat nějakého kamaráda, který tomuhle rozumí, jistě rád pomůže 8)
martule21

Příspěvek od martule21 »

tak mozna to bude tím kabelem nebo tou baterkou, protoze kabel je zapojeny správně a tema knoflíkama na base i na kombu jsem zkousela otacet dost dlouho.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No základy jako přesvědčit sem jestli je kombo v elektrice, nebo jestli vubec funguje přejdu :-)

Jak píše Tom - dej všechny potenciometry na kombu na 12hodin a na baskytare naopak vsechny dej na maximum. Zkotrluj jestli jsi ve zdířce Input.

Pokud nic, zkus to s jiným kabelem.

Dále - basu máš s aktivní elektronikou? Nebo pasivní? V případě aktivní vyměnit baterku.

Pokud pořád nic, zkus basu na jiným kombu a na tomhle kombu zkus jinou basu. Může být klidně pokažený vstup a nebude tam holt fungovat nic.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
cihiman1

Příspěvek od cihiman1 »

No možná to je bezcenná rada, ale nenapsal si, jestli máš kombo v elektrický síti 8) K zapojení postačí napájecí kabel od PC myslim.
martule21

Příspěvek od martule21 »

psala jsem ze kombo je zapnute a vse zapojene :-) s jinym kablem jsem to uz zkousela,tak zitra si tu sadu necham vymenit:-) ale dekuju moc za rady:)
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Možná to vysvětluje to, že je to set 8)
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“