Atypická ladící mechanika?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
vajco

Atypická ladící mechanika?

Příspěvek od vajco »

Ahoj, mám dotaz ohledně ladící mechaniky na akustickou kytaru.
Zničila se mi osička na jedné z mechanik a tak ji potřebuji vyměnit, rozestup je ale 40 mm a na internetu většinou ten rozestup nepíší, a když píší, tak jsem našel pouze s rozestupem 35 mm.
A proto se ptám jestli je to atypické a nebo nemusím mít strach a budou to mít v každých hudebninách? Hudebniny nemám zrovna nejblíž, takže se nejdříve ptám tady.
Díky za reakce
vajco

Re: Atypická ladící mechanika?

Příspěvek od vajco »

Myslíte, že bych byl moc velká hyena, kdybych do hlavy vyvrtal novou díru nebo dvě aby mi šla vyměnit ta mechanika?
woro90

Příspěvek od woro90 »

Myslíš na akustiku s hlavou španělského typu, s mechanikami na jednom plechu? To je nějaký čundrspeciál? Rozepiš se o tom, co je to za kytaru, třeba někdo bude vědět kde na to sehnat díly. A také se rozepiš, co přesně odešlo - uživatel "mrkendy" (bydlí na koleji tři patra pode mnou) ode mě třeba dostal od stromeček díly k mechanikám na Jolanu Tornado :lol: Kdekdo má doma nějaké staré harampádí a jen díky tomu se ještě dají sehnat atypické díly na různé historické kousky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
vajco

Příspěvek od vajco »

woro90 píše:Myslíš na akustiku s hlavou španělského typu, s mechanikami na jednom plechu? To je nějaký čundrspeciál? Rozepiš se o tom, co je to za kytaru, třeba někdo bude vědět kde na to sehnat díly. A také se rozepiš, co přesně odešlo - uživatel "mrkendy" (bydlí na koleji tři patra pode mnou) ode mě třeba dostal od stromeček díly k mechanikám na Jolanu Tornado :lol: Kdekdo má doma nějaké staré harampádí a jen díky tomu se ještě dají sehnat atypické díly na různé historické kousky.
Ano, jde o špaňělku s těmito mechanikami. Kytara je stará 30-40 let, ale myslím, že to není žádný vzácný kousek. (možná historický :)) Je to takováta kytara, která se vám dostane jako první do ruky. Na kytaře není žádné logo ani značka.

Problém je, že se mi zlomily dvě osičky (to, kolem čeho jsou struny na hlavě omotané kolem dokola).
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tak teoreticky můžeš koupit normální mechaniky a vzít si z nich jen ty osičky, snad by měly mít stejné uchycení, ale nejsem si jistý. Až potkám Kendyho, podívám se, dal jsem mu celou tu trojičku, a ta by měla být ze stejné doby - tak ji oměřím a pokud bude atypická tak se o ni podělíte :lol: On bohužel není takový magor jako já, že by ve zkouškovém pořád kecal nesmysly na fóru.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
vajco

Příspěvek od vajco »

woro90 píše:Tak teoreticky můžeš koupit normální mechaniky a vzít si z nich jen ty osičky, snad by měly mít stejné uchycení, ale nejsem si jistý. Až potkám Kendyho, podívám se, dal jsem mu celou tu trojičku, a ta by měla být ze stejné doby - tak ji oměřím a pokud bude atypická tak se o ni podělíte :lol: On bohužel není takový magor jako já, že by ve zkouškovém pořád kecal nesmysly na fóru.
Uchycení je jiné, ale myslím, že by to nějak šlo...
Jinak pořád hledám a nic.

Jaký máte názor na vyvrtání díry do hlavy? A nebo jinak, uškodí to nějak značně zvuku?
woro90

Příspěvek od woro90 »

vajco píše:
woro90 píše:Tak teoreticky můžeš koupit normální mechaniky a vzít si z nich jen ty osičky, snad by měly mít stejné uchycení, ale nejsem si jistý. Až potkám Kendyho, podívám se, dal jsem mu celou tu trojičku, a ta by měla být ze stejné doby - tak ji oměřím a pokud bude atypická tak se o ni podělíte :lol: On bohužel není takový magor jako já, že by ve zkouškovém pořád kecal nesmysly na fóru.
Uchycení je jiné, ale myslím, že by to nějak šlo...
Jinak pořád hledám a nic.

Jaký máte názor na vyvrtání díry do hlavy? A nebo jinak, uškodí to nějak značně zvuku?
Zvuku ne, ale je to nevratná změna a prasárna.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nic nevrtej, to by byla prasárna. Odmotej struny a ten plech odšroubuj a i s těma kolíkama vyfoť - já se podívám (do svého kytarového koutu :D ), jestli to mám.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“