Ahoj, mám dotaz ohledně ladící mechaniky na akustickou kytaru.
Zničila se mi osička na jedné z mechanik a tak ji potřebuji vyměnit, rozestup je ale 40 mm a na internetu většinou ten rozestup nepíší, a když píší, tak jsem našel pouze s rozestupem 35 mm.
A proto se ptám jestli je to atypické a nebo nemusím mít strach a budou to mít v každých hudebninách? Hudebniny nemám zrovna nejblíž, takže se nejdříve ptám tady.
Díky za reakce
Atypická ladící mechanika?
Pravidla fóra
Re: Atypická ladící mechanika?
Myslíte, že bych byl moc velká hyena, kdybych do hlavy vyvrtal novou díru nebo dvě aby mi šla vyměnit ta mechanika?
Myslíš na akustiku s hlavou španělského typu, s mechanikami na jednom plechu? To je nějaký čundrspeciál? Rozepiš se o tom, co je to za kytaru, třeba někdo bude vědět kde na to sehnat díly. A také se rozepiš, co přesně odešlo - uživatel "mrkendy" (bydlí na koleji tři patra pode mnou) ode mě třeba dostal od stromeček díly k mechanikám na Jolanu Tornado
Kdekdo má doma nějaké staré harampádí a jen díky tomu se ještě dají sehnat atypické díly na různé historické kousky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Ano, jde o špaňělku s těmito mechanikami. Kytara je stará 30-40 let, ale myslím, že to není žádný vzácný kousek. (možná historickýworo90 píše:Myslíš na akustiku s hlavou španělského typu, s mechanikami na jednom plechu? To je nějaký čundrspeciál? Rozepiš se o tom, co je to za kytaru, třeba někdo bude vědět kde na to sehnat díly. A také se rozepiš, co přesně odešlo - uživatel "mrkendy" (bydlí na koleji tři patra pode mnou) ode mě třeba dostal od stromeček díly k mechanikám na Jolanu TornadoKdekdo má doma nějaké staré harampádí a jen díky tomu se ještě dají sehnat atypické díly na různé historické kousky.
Problém je, že se mi zlomily dvě osičky (to, kolem čeho jsou struny na hlavě omotané kolem dokola).

Tak teoreticky můžeš koupit normální mechaniky a vzít si z nich jen ty osičky, snad by měly mít stejné uchycení, ale nejsem si jistý. Až potkám Kendyho, podívám se, dal jsem mu celou tu trojičku, a ta by měla být ze stejné doby - tak ji oměřím a pokud bude atypická tak se o ni podělíte
On bohužel není takový magor jako já, že by ve zkouškovém pořád kecal nesmysly na fóru.
Uchycení je jiné, ale myslím, že by to nějak šlo...woro90 píše:Tak teoreticky můžeš koupit normální mechaniky a vzít si z nich jen ty osičky, snad by měly mít stejné uchycení, ale nejsem si jistý. Až potkám Kendyho, podívám se, dal jsem mu celou tu trojičku, a ta by měla být ze stejné doby - tak ji oměřím a pokud bude atypická tak se o ni podělíteOn bohužel není takový magor jako já, že by ve zkouškovém pořád kecal nesmysly na fóru.
Jinak pořád hledám a nic.
Jaký máte názor na vyvrtání díry do hlavy? A nebo jinak, uškodí to nějak značně zvuku?
Zvuku ne, ale je to nevratná změna a prasárna.vajco píše:Uchycení je jiné, ale myslím, že by to nějak šlo...woro90 píše:Tak teoreticky můžeš koupit normální mechaniky a vzít si z nich jen ty osičky, snad by měly mít stejné uchycení, ale nejsem si jistý. Až potkám Kendyho, podívám se, dal jsem mu celou tu trojičku, a ta by měla být ze stejné doby - tak ji oměřím a pokud bude atypická tak se o ni podělíteOn bohužel není takový magor jako já, že by ve zkouškovém pořád kecal nesmysly na fóru.
Jinak pořád hledám a nic.
Jaký máte názor na vyvrtání díry do hlavy? A nebo jinak, uškodí to nějak značně zvuku?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nic nevrtej, to by byla prasárna. Odmotej struny a ten plech odšroubuj a i s těma kolíkama vyfoť - já se podívám (do svého kytarového koutu
), jestli to mám.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..