Levoruká elektrika, poradíte?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Shadow angel

Levoruká elektrika, poradíte?

Příspěvek od Shadow angel »

Dobrý večer,

hraji již pár let na kytaru, měl jsem pár akustik, avšak chtěl bych si pořídit i elektrickou kytaru. Problém je, že se v elektrikách moc nevyznám a že hraju na levoruké nástroje, tudíž výběr je mnohem skromnější. Hraju hlavně folk ve stylu Plíhala, gipsy jazz, trochu blues. Nic hardcore :-), nějaký nápad? (strop 8 tisíc korun)

Díky moc.
Shadow.
xid00

Re: Levoruká elektrika, poradíte?

Příspěvek od xid00 »

tak rozhodne lubovku, teda pokud nechceš klasickou elektriku, pokud jo tak strata
http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... /HN082812/
tohle je zajímavá kytara, hrál sem na něco podobnýho pravorukýho, a má pěknej zvuk, ale ja sem spíš na tvrdší styl tak nevim, chce to ji vyzkoušet protože tobě by nemusela sedět

ale pokud ti lubovka nevadí tak rozhodne lubovku na ty styly co si psal... ale na levorukou si budeš muset připlatit proteže ty sou drahý celkem
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Otoč ši strata ako Hendrix :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Shadow angel

mirko píše:Otoč ši strata ako Hendrix :D
Dík, ale nejsem hendrix :D.. Takový malý detail :p. Někdo nějaké jiné typy? Zatím díky aspoň za jednu radu.
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

xid psal dobře. Na jazz se mrkni po levorukejch lubovkách. Ale kde je sehnat vážně nevím :|
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
xid00

Příspěvek od xid00 »

no ji tady na kytarskym eshopu sou, ale nejlevnější je stagg (asi 8500...) a ta je zcela jistě na 99% napytel, a pak už sou 15+
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

myslim že rozumné bude podívat se po levorukém SSS stratu
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Jo jak píše DL třeba tenhle: http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... /HN082813/ chybu neuděláš - ještě tu trošku specifikuj tělo, jaké by ti vyhovovalo
fekál.
Shadow angel

Mě bude vyhovovat jakýkoliv korpus, jsem nenáročný. Na tu lubovku od staggu jsem se koukal, ale moc mě nezaujala. Rozumně jsem prolezl spoustu eshopů, ale tápám, tápám.

jinak ten squier se mi zdá fajn, koukál jsem i na recenze na youtube, uvidí se jestli někdo nebude vědět ještě o nějaké alternativě.
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Na toho Stagga rychle zapomeň. Jak kolegové píšou, ten Squier je hodně univerzální, takže s Jazzem nebude mít problém. Časem by to možná chtělo vyměnit snímače.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
woro90

Příspěvek od woro90 »

Fokus má teď výprodej loňských modelů, je tam i nějaká lubovka, a je extrémně levná. A někde tady někdo psal, že nezní špatně.

Nicméně na výše psané styly bych lubovku nebral. Na běžný jazz ano, ale cikánský jazz je něco úplně jiného. Akusticky se to hraje na kopie Selmerů, tedy jde o dost průrazný zvuk.

Na blues je parádní ten Stratocaster, na folk se také hodí, a gipsy jazz na elektriku nezahraješ, jedině že bys měl u kobylky tlumítko, jenže to už se takových čtyřicet let moc nepoužívá, takže kytaru s tlumítkem neseženeš. Tlumítko má kupříkladu ´62 Jaguar, ale ten má na blues moc krátký sustain a tenký zvuk. Výhoda Strata je i v jeho rozšíření, má nebo měl ho každý druhý, a není problém sehnat dobrý levoruký kus.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Shadow angel

Woro90:

Diky za tipy, ten cikansky jazz hraji na akustiku a budu si porizovat i kopii selmera, uvedl jsem to proto, abych nic nezatajoval :D

Elektrika byla míněna hlavně na ten blues, folk a instrumentálek, takže si v nejbližší době udělám výlet do Prahy a mrknu na toho stratocastera.

Díky moc všem.
flendrs

Příspěvek od flendrs »

Zdravím,
jsem taky levák a absolutní začátečník na kytaru
chtěl jsme se zeptat co říkate na kytaru Cort X-2 LH ??
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN103334/
je to dobrá kytara do začátků? Chtěl bych hrát hlavně hard rock a metal.
Cenovej strop asi 5tis.

Díky
Naposledy upravil(a) flendrs dne 30.01.2010 18:20, celkem upraveno 1 x.
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

Shadow angel píše:Woro90:

Diky za tipy, ten cikansky jazz hraji na akustiku a budu si porizovat i kopii selmera, uvedl jsem to proto, abych nic nezatajoval :D

Elektrika byla míněna hlavně na ten blues, folk a instrumentálek, takže si v nejbližší době udělám výlet do Prahy a mrknu na toho stratocastera.

Díky moc všem.
na styly cos psal bych se osobně nebránil ani levorukýmu teleti má je třeba fokus,možná i squier a sou prej docela slušný
flendrs píše:Zdravím,
jsem taky levák a absolutní začátečník na kytaru
chtěl jsme se zeptat co říkate na kytaru Cort X-2 LH ??
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN103334/
je to dobrá kytara do začátků? Chtěl bych hrát hlavně hard rock a metal.
Cenovej strop asi 5tis.

Díky
esi seš začátečník tak bych ti radši doporučil třeba starta od squiera(vy¨ber si nějakou krutopřísnou barvu)a nebo třeba z vlastní moc dobrý zkušenosti ky taru značky axl typ badwater....za tu cenu nabízí dost je s HB-S-S (ty by sis časem vyměnil a bylo by)
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
flendrs

Příspěvek od flendrs »

díky za reakci
ale nikde sen nanašel tu axl badwater pro leváky mohl by si mi prosím poslat link?
u a utech stratu od squiera sou sami singly. Je vetší problém předelat singly na HB nebo udělat rozepínací HB ?
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

flendrs píše:díky za reakci
ale nikde sen nanašel tu axl badwater pro leváky mohl by si mi prosím poslat link?
u a utech stratu od squiera sou sami singly. Je vetší problém předelat singly na HB nebo udělat rozepínací HB ?
Sú aj verzie s HB. Alebo singel vymeniť za HB veľkosti singlu, ale do obyčajného squieru je to asi zbytočná investícia.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

flendrs píše:díky za reakci
ano omlouvám se ti nějak sem u toho AXLa zapoměl že neni pro leváky(škoda) no ale toho squiera bych vzal a pak kdyby ti hrál dobře a vyhovoval ti tak bys to vyměnil za HB(buď velikosti singlu nebo celej HB dá se to do picguardu říznout ale chce to trochu šikovnosti, já už sem to dělal ale nějakej čas sem tomu dal aby to vypadalo.Jo a eště Hambáč velikosti singlu ti nikdy neudělá pravověrnej zvuk HB bude to něco mít furt ze singlu)přeber di to a pošli nějaký dojmy a pocity potom.....kytaře zdar!!
flendrs

Příspěvek od flendrs »

v čem je lepší pro začátečníka ten strat od squiera (http://www.musiccenter.cz/Squier-Affini ... e/:3:35836)nez ta Corta x-2 ?
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

flendrs píše:v čem je lepší pro začátečníka ten strat od squiera (http://www.musiccenter.cz/Squier-Affini ... e/:3:35836)nez ta Corta x-2 ?
řeknu ti to jak to cítím....myslím že kdyý chceš hrát třeba plíhala tak ti typycky rockovo-metalová kombinace snímačů zabudovaná v ultrakrutopřísným těle tý cortky nebude sedět řekl bych že lepší službu vykoná pro tebe ten strat na kterýho až budeš mít nějaký děngy hodíš hambáč pro trošku univezálnost kdyby ses chtěl někam odbočit třeba do rock-bluess stylem třba krausberry......jinak můj učitl má strata a nikdy neříkal že by chtěl něco k tomu že mu to stačí zahraje na to vše od klasický lidovky přes tučnýho, presleyho, krausberry, kabát, guns n roses, lynyrd skynyrd až po třeba metalicu nebo lordi.
PATdevast

Příspěvek od PATdevast »

Tak na explorer můžeš taky zahrát cokoliv, když to postaviš takhle, ale zvukový rozdíly tam budou a dost znatelný. Co se týče univerzálnosti mi hodně seděj les pauly. Měl jsem i strata, ale nedostal jsem z nej takovej zvuk, jakej jsem chtel.
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“