Problém - slabý signál ze snímače

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
BitterSweet
Kontaktovat uživatele:

Problém - slabý signál ze snímače

Příspěvek od BitterSweet »

Zdravim, nedavno jsem si koupil snímač Gibson 498T. Vyměnil jsem ho, zapojil podle schématu co jsem k tomu dostal, ale leze z toho takovej slabej signál....když přepnu na snímač u krku,tak je hodně znát ten rozdíl mezi oběma...už i pouhým poklepáním poznam, že nemá zdaleka takový signál jaký by měl mít....už si nevím rady, nevíte v čem by mohl být problém? Díky moooc :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Problém - slabý signál ze snímače

Příspěvek od Nero »

Prokontroluj všechna místa, kde se pájelo, jestli je to provedeno dobře, zkontroluj kablíky, jestli jsou v pořádku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Obdobná zkušenost: dal jsem nový krkový i kobylkový snímač kopie Invader SH-8, což by měl být hodně silný výstup u kobylky a průměrný krkáč. A on ten kobylkáč byl slabounký jak PAF, nechápal jsem. Začal hrát až cca 2-3mm pod strunama. Když byl 5mm, byl výstup nezvykle malý. Měření prověřilo vše OK. Nejspíš to ale je tvarem pólových nástavců - imbus půlkulatá hlava, že to na vzdálenost od strun reaguje nezvykle nelineárně (nebo nekvadraticky?). Ale krkáč ve stejném provedení hraje i centimetr pod strunama, a to má míň než polovinu závitů.
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Nedávno jsem taky řešil podobný problém. Koupil jsem nový snímač, zapojil jsem ho a hrál v OK, ale po cca 3 týdnech se sám od sebe snížil signál z toho snímače zhruba na polovinu. Prolezl jsem celou kytaru, přepájel všechny spoje, které souvisely s tím snímačem, ale nic nepomohlo. Nakonec jsem snímač poslal na reklamaci a dali mi zapravdu - chyba byla ve snímači. Poslali mi ho opravený a vše je OK.
SX Stratocaster
BitterSweet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BitterSweet »

Tak jsem všechny spoje ještě jednou přepájel a najednou je signál jak má být....Nechápu to, páč jsem to předělával tak 5x a pokaždé přeměřil vodivost spojů...Ale ono asi jenom prozvonit si drátky mezi sebou nestačí, ale je zapotřebí udělat opravdu kvalitní spoj, nebo to nemá vliv na sílu signálu?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Každej kus kovu, kterým prochází signál, má vliv, protože signál ze snímačů je opravdu slabý a náchylný k tomu, aby se nějak zmršil. Takže každý drátek a každý spoj musí být zcela perfektní.

kmensik: tvarem nástavců to fakt nebude, to je ptákovina, spíš bych fakt řešil tu signálovou cestu
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“