Rock

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

Prince píše:OTMuj subjektivni nazor je takovy, ze na spanelku se rock hrat neda. :roll:
tohle je s prominutím blbost :D proč by nešel? holt musí stačit 12 pražců, případně víc- podle toho kam se dostaneš, když máš vykouslý místo na těle tak tim líp, a v ničem jiným problém neni, jen to holt jinak zní...zkoukni si unplugged koncerty.
Prince

Příspěvek od Prince »

OK, posli mi odkaz treba na youtube.com, kde nekdo hraje rock na spanelku. Potom se muj subjektivni nazor treba zmeni.
Ibanez PF60SECE
mata911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mata911 »

Co pořád máte s tím, že od sebe nerozeznám kytary? :roll:
A jak nemám plantat dvě věci dohromady, když se ptám na dvě kytary? Nejdřív jsem se ptal, jestli můžu hodit na klasiku kovové struny, protože tu seženu za 500. Odpověď byla, že kovové na klasiku ne, ty že patří na akustiku. Tak jsem se podíval po akustikách. Co je na tom nesruzumitelného?
Krom toho mě zajímá rozdíl mezi zvukem nylonek a kovových strun. A celé mě to zajímá kvůli rocku, tak jaký OT?
Já nejsem mateřák!
Prince

Příspěvek od Prince »

To "OT" bylo pro me, protoze jsem ti psal o tom nakupovani kytary pres internet, to sem vubec nepatri...

A psal jsem ze si nejsem jisty jeslti tomu rozumis... protoze na muj vkus pises moc zmatene a tak se z toho da maloco vycist... a vypada to ze i zmatene ctes, protoze jinak bych tenhle post, kde te upozornuji na to, co jsem jiz napsal, nemusel vubec psat.
Ibanez PF60SECE
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

Prince: vyhledej si, jak říkám, jakýkoliv unplugged koncert. je fakt, že třeba Korn na španěly nezněj nic moc, ale taky je to rock. co bych vypíchnul je unplugged Nirvany a třeba Pearl Jam, Stone Temple Pilots, a tak. a hodně písniček je taky už původně nahranejch na akustickou kytaru, co já vim, třeba Daughter od Pearl Jam, třeba Polly od Nirvany, Walking After You od Foo Fighters, Mamma Said od Metallicy, toho je..a furt je to rock, a co třeba beatles? víš jak hezky na španělu zněj? :D a taky tu lidi zmiňovali Tenacious D- taky hezká muzika. jo a poslechni si něco od Everlast, moje srdcovky jsou Black Jesus, What it's Like a White Trash Beautiful, to je luxusní kytarová muzika. když vezmeš ty český, co takhle Mňága a Žďorp, to není rock? a tak dál a tak dál.. 8) a ve frontě mám taky ty Rudé Kostry, co tu někdo psal, na to jsem hodně zvědavej.
a ještě edit: víš co teď stahuju? Metallica- Golden Unplugged Album :wink:
a další edit: jsem si tak vzpomněl, nemůžu opomenout. znáš Helloween? tuším že na albu Chameleon je písnička Windmill. Michael Weikath tam má sólo na nějakou balalajku snad:-) a nemůžu nezmínit třeba takový R.E.M.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vlkodrak píše:Prince: vyhledej si, jak říkám, jakýkoliv unplugged koncert. je fakt, že třeba Korn na španěly nezněj nic moc, ale taky je to rock. co bych vypíchnul je unplugged Nirvany a třeba Pearl Jam, Stone Temple Pilots, a tak. a hodně písniček je taky už původně nahranejch na akustickou kytaru, co já vim, třeba Daughter od Pearl Jam, třeba Polly od Nirvany, Walking After You od Foo Fighters, Mamma Said od Metallicy, toho je..a furt je to rock, a co třeba beatles? víš jak hezky na španělu zněj? :D a taky tu lidi zmiňovali Tenacious D- taky hezká muzika. jo a poslechni si něco od Everlast, moje srdcovky jsou Black Jesus, What it's Like a White Trash Beautiful, to je luxusní kytarová muzika. když vezmeš ty český, co takhle Mňága a Žďorp, to není rock? a tak dál a tak dál.. 8) a ve frontě mám taky ty Rudé Kostry, co tu někdo psal, na to jsem hodně zvědavej.
a ještě edit: víš co teď stahuju? Metallica- Golden Unplugged Album :wink:
a další edit: jsem si tak vzpomněl, nemůžu opomenout. znáš Helloween? tuším že na albu Chameleon je písnička Windmill. Michael Weikath tam má sólo na nějakou balalajku snad:-) a nemůžu nezmínit třeba takový R.E.M.
boze...

pochopi tady konecne nekdo rozdil mezi klasikou (spanelkou) a akustickou kytarou? akusticka kytara = westernka, jumbo, klasika, velka p=lechovka od oleje s krkem a strunama atd...

na spanelku se rozhodne zadny rock hrat neda... opravdu bych chtel videt nejaky schopny zaznam nekoho, kdo se o to uspesne pokusil... a pokud neco takoveho najdes, tak se bude jednat asi o nejakeho hodne alternativniho umelce (nejake typky z youtube pokousejici se o nejaky revival ale neberu)

kurt pri umplugged hraje na western... vsichni hraji bud na western ( typl bych si tak 75%) a nebo na jumbo.. a nebo na ovation... ale nikdo nehraje na spanelu... teda rock urcite ne
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

dobře dobře..ale stejně si dovolím tvrdit že ten zvuk u westernovky, španěly atd je tak nějak stejnej, ne?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vlkodrak píše:dobře dobře..ale stejně si dovolím tvrdit že ten zvuk u westernovky, španěly atd je tak nějak stejnej, ne?
ee to tedy neni.. uz z toho duvodu, ze spanela je proste na nylon. je tam vsechno delane pro nylonky, nulty prazec, kobyla, koliky... nic z toho neni pro kovove struny zrovna adekvatni... navic ma spanela tvar vhodny pro nylonky a tak zni s kovovyma strunama docela desne... a navic trpi takovym samorozkladacim komplexem, pokud se na ni kovove struny daji, snese tak mozna nanejvys desitky, spis bych na ni asi narval osmicky a nebo devitky na elektriku... zvuk bude sice otresny, ale rozklad naprosto nehrozi.
Prince

Příspěvek od Prince »

qwer píše:...
Konecne me nekdo podrzel.

Je to presne tak jak rika qwer, na spanelu nehraje skoro nikdo. Z tech beatles mozna pisnicka yesterday... tomu bych veril. Ale opravdu drtiva vetsina hraje na western. A rozdil mezi zvukem spanelky a zvukem westernovky je OPRAVDU VELKY. Omila se to tu porad dokola, ale jeste to zopakuju. Zvuk nedela jen kytara, ale i struny. A krome ostatnich vlastnosti strun ma hlavni podil na sile jejich zvuku jejich "sila" (tvrdost). Spanelka je na struny hodne limitovana a muzou na ni jen mekke struny. Z toho je jasne, ze nebudou mit tak silny, a zvonivy zvuk jako westernovky, na ktere muzes dat treba 13ky struny a porad se kytare nic nestane. Tento silny zvuk je pri rocku potreba. Pro to se mu rika rock 8)
Ibanez PF60SECE
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

qwer, prince: dobře, uznávám svou chybu. já mám teda španělu (asi :D ) a nějak mi nevadilo na ní hrát rockový písničky...
tak dík, jsem zase o něco chytřejší.
mata911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mata911 »

Prince píše:
qwer píše:...
Konecne me nekdo podrzel.

Je to presne tak jak rika qwer, na spanelu nehraje skoro nikdo. Z tech beatles mozna pisnicka yesterday... tomu bych veril. Ale opravdu drtiva vetsina hraje na western. A rozdil mezi zvukem spanelky a zvukem westernovky je OPRAVDU VELKY. Omila se to tu porad dokola, ale jeste to zopakuju. Zvuk nedela jen kytara, ale i struny. A krome ostatnich vlastnosti strun ma hlavni podil na sile jejich zvuku jejich "sila" (tvrdost). Spanelka je na struny hodne limitovana a muzou na ni jen mekke struny. Z toho je jasne, ze nebudou mit tak silny, a zvonivy zvuk jako westernovky, na ktere muzes dat treba 13ky struny a porad se kytare nic nestane. Tento silny zvuk je pri rocku potreba. Pro to se mu rika rock 8)
No, konečně! To to trvalo, než někdo napsal, jaký je rozdíl v těch strunách :lol: .
Jak je to teda s těma kovovýma strunama? Které se na tohle hodí?
Já mám totiž doma jenom sadu, kterou jsem si kdysi kupoval, protože jsem potřeboval strunu do keramiky na řezání :lol: :lol: a ještě mám doma ten obal a zbytek strun a tam je psaný, že jsou vhodné na "folk a country", tak nevím, jaké jsou všechny druhy.......
Prince

Příspěvek od Prince »

Na rock se hodi v zasade kovove struny. Cim silnejsi tim nejspis lip zni, ale zaroven se hur drzi. Je potreba zvolit vhodny kompromis: "to co pekne zni a ja to dobre drzim" . Napriklad ja mam Martin bronzove 10ky. Zni moc pekne. A dobre je i "ovladam". Takze pokud si mel ted spanelku, tak by bylo nejlepsi zjistit si co tam bylo za struny a podle toho zauvazovat co mit na westernovce. Aby to nebyl pro tebe moc velky skok. Ja bych ti doporucil taky ty 10ky.
Ibanez PF60SECE
mata911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mata911 »

Na té španělce jsem tu střední sílu (nevím, jak se to tam dělí a ten parír od nich už jsem vyhodil). :lol:
Jo a ty kovové struny se víc napnou, než ty nolonky? Teda jestli jsou tvrdší, co se týče prohýbání.....(mám namysli, že u těch nylonových se klidně bez problémů dotknu Ačkem Dčka :wink: )

:idea: A jenom tak, jak je to teda s tím dělením, těch kovových strun? Prodávají se taky od různých stylů nebo jsou prostě jenom struny na akustiku a to je vše.
Prince

Příspěvek od Prince »

Struny na akustiku se deli ruzne, prvni deleni je podle materialu. Muzou byt ciste bronzove, nebo kombinace fosfor-bronz, urcite existuji jeste jine druhy.. ale ja jsem na bronz, tak se o ostatni moc nezajimam. Po materialu je deleni podle "tloustky" neboli sily struny napriklad takto: .010, .014, .023, .030, .039, .047 ...

edit:
Jeste k tomu prohybani.. ty moje bronzovy desitky struny jdou jedna k druhe az na nejakem ctvrtem prazci, na prvnim nemam sanci... takze urcite se daji min prohnout. A to mam hodne uzouckej krk oproti spanelce a tim padem i vzdalenost mezi strunami je mensi...
Ibanez PF60SECE
mata911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mata911 »

http://www.youtube.com/watch?v=Hj1L5jxl ... ed&search=
Tohle je supr písnička :D .

Teda já jen doufám, že se naučím plynule střídat ty akordy, protože se mi to pořád kouše.......... Než se rozmyslím, kam mám ty prsty vrazit :lol:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Já si občas zahraju nějaký rock na svojeho Sigma Martin westerna...struny martin bronze 011

S kámošem vpodstatě jen tak ze srandy nahráváme rock, punk, folk a tak...a nejradši to všechno hraju na akustiku
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
mata911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mata911 »

Mně se děsně líbí ty pecky hraný na akustiku. Ona má hrozně jednoduchý zvuk narozdíl od elektriky, ale fakt to zní super.
jenda

Příspěvek od jenda »

boze...

pochopi tady konecne nekdo rozdil mezi klasikou (spanelkou) a akustickou kytarou? akusticka kytara = westernka, jumbo, klasika, velka p=lechovka od oleje s krkem a strunama atd...

Sorry jen bych tě rád trochu poupravil, akustická kytara je jakákoli kytara která hraje bez pomoci el. Ostatně podívej se do zdejšího šopu. A teprve potom když se bavíš o akustice se bav jestli se jedná o vesternovou kytaru, španělku nebo jiné typy kytar.
Prince

Příspěvek od Prince »

jenda píše:boze...

Sorry jen bych tě rád trochu poupravil, akustická kytara je jakákoli kytara která hraje bez pomoci el. Ostatně podívej se do zdejšího šopu. A teprve potom když se bavíš o akustice se bav jestli se jedná o vesternovou kytaru, španělku nebo jiné typy kytar.
Spanelka je akusticky nastroj, ale akusticka kytara se spanelce nerika, to je prijmeni prave westernovek.
Kytary se deli na klasicke a akusticke...

edit: uz nebudu slovickarit :D
Naposledy upravil(a) Prince dne 26.07.2007 14:12, celkem upraveno 1 x.
Ibanez PF60SECE
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jenda píše:boze...

tak si ten muj text precti jeste jednou..... .... ... .. .
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“