Změna profilu krku
Změna profilu krku
Čau rozhodl jsem se trochu dotvořit svou ibanezku k obrazu svému jak po vzhledové stránce tak po zvukové. Profil krku co mám je pěknej špalík a rád bych ho upravil něco na styl wizard od ibanezu nebo extra thin U od esp což je vlastně skoro to samé. Moje otázka je jestli tomu krku nemůžu uškodit když mu odeberu docela značnou část materiálu a jestli se mi třeba nepokroutí. Krk je javorovej. Podle mýho se s ním nic nestane protože třeba ten wizard je taky javor a je to teoreticky to samý jako v tomhle případě.
Zajímá mě jaký je váš názor.
Čau
Zajímá mě jaký je váš názor.
Čau
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Změna profilu krku
Jakákoli výraznější změna by mohl být značný problém. Obzvlášť, když netušíš, kde přesně (jak hluboko) je uložena výztuha. Na podobný šílenosti bych se vykašlal a když už, tak rovnou koupil nový krk.
... a není javor jako javor...
... a není javor jako javor...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, proto se ptám. Prostě mi ten krk moc ani ne nesedí ale byl bych radši za tenčí.
Pokud ten krk má dvoucestnou výztuhu, mělo by to jít, ale těžko říct co tam je.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
No nikde jsem se to nedočetl ale výztuha mi jde jak povolovat, tak utahovat takže to asi bude dvoucestná ale nevím
. Ty myslíš že by to šlo ? Podle mýhu je největší zádrhel v tom že uberu nějakej kousek toho dřeva takže nevím aby se to pak nekroutilo.
Edit: 1) Proč se ptáte na výztuhu ?
2) Díval jsem se a výztuha je dost nahoře, takže bych se k ní neměl propracovat
Edit: 1) Proč se ptáte na výztuhu ?
2) Díval jsem se a výztuha je dost nahoře, takže bych se k ní neměl propracovat
- Nero
- Rádce
Protože ta výztuha jaksi drží krk ve své poloze, respektive v prohnutí, reguluje jak moc se dřevo "poddá" tahu strun.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Takže jde jen o to abych se nedostal až na výztuhu 
- Nero
- Rádce
O to a o to, aby ta výztuha utáhla slabší krk - proto potřebuješ tu dvoucestnou, o které hovoří woro.
PetrPeter 1975 - 2008
Nevím co myslíš tím "aby utáhla slabší krk", myslíš aby to bylo schopné opravit backbow? Nebo nějaká další výhoda dvoucestné výztuhy?Nero píše:O to a o to, aby ta výztuha utáhla slabší krk - proto potřebuješ tu dvoucestnou, o které hovoří woro.
Jde také o to, že pokud změníš tuhost krku nerovnoměrně, bude průhyb s dvojcestnou výztuhou o trochu plynulejší. Ačkoli to by u výztuhy starého typu mohl řešit tužší hmatník takovýchto krků. Ale hlavní důvod, proč to s dvoucestnou výztuhou půjde a s prostým táhlem ne, je prostor, který táhlo potřebuje - musí mít totiž zakřivený kanál, zatímco dvoucestná má rovný kanál přímo pod hmatníkem. Ale počítám že u všech dnešních kytar jsou dvoucestné výztuhy, ono se to i lépe vyrábí. To znamená, že výztuha vede po celé délce krku přímo pod hmatníkem a dotýká se ho svým tlačným prutem. To, že není jisté,co tam je, jsem psal bez toho, abych se podíval do podpisu - GRX už téměř určitě má dvojcestnou výztuhu v kanálu bezprostředně pod hmatníkem.
Ale říkat krku GRX špalík?
- Nero
- Rádce
Myslel jsem to právě z těch důvodů, co jsi napsal...
- aby to bylo schopné opravit backbow
- pokud změníš tuhost krku nerovnoměrně, bude průhyb s dvojcestnou výztuhou o trochu plynulejší
V bližší konstrukci se tolik nevyznám, takže jsem se tvým posledním postem zase o kus chytřejší.
Jinak ta poznámka se stabilitou krku je vcelku namístě.
- aby to bylo schopné opravit backbow
- pokud změníš tuhost krku nerovnoměrně, bude průhyb s dvojcestnou výztuhou o trochu plynulejší
V bližší konstrukci se tolik nevyznám, takže jsem se tvým posledním postem zase o kus chytřejší.
Jinak ta poznámka se stabilitou krku je vcelku namístě.
PetrPeter 1975 - 2008
woro myslím to stejně jak píšeš, chci si pouze doupravit aby mi to bylo příjemné, samotného by mě nenapadlo ubrat tolik abych z toho měl něco tak tenkého jak wizard to je mi jasný a špalík jsem napsal protože ten krk má profil do C ( podle mého ) a tak to takový špalík je, ale nemyslel jsem že je to poleno jak na španělce
Už jsem objednal nový snímač a pár věciček, teď půjdu za lakýrníkama a jak to budu mít trochu oběhaný tak se do toho pustím.
Dík že jste mi poradili
Už jsem objednal nový snímač a pár věciček, teď půjdu za lakýrníkama a jak to budu mít trochu oběhaný tak se do toho pustím.
Dík že jste mi poradili
Na lakýrníky se vybodni, nakydají ti tam tlustou vrstvu nějakého svinstva a budeš se divit. Kup nitrolak, štětec a šmirglpapír a nalakuj si to pěkně postaruFlajtr píše:woro myslím to stejně jak píšeš, chci si pouze doupravit aby mi to bylo příjemné, samotného by mě nenapadlo ubrat tolik abych z toho měl něco tak tenkého jak wizard to je mi jasný a špalík jsem napsal protože ten krk má profil do C ( podle mého ) a tak to takový špalík je, ale nemyslel jsem že je to poleno jak na španělce![]()
Dík že jste mi poradili
Právě sem myslel že to dám učňům lakýrníkům, prdnu mistrovi trochu domácí pálenky a budu mít vystaráno
. A proč zrovna nitrem ? Nemám přehled čím se kytary lakujou. Jinak s natíráním mam dlouholetou skušenost a natírat umím dobře
Tak poraď jak by jsi to udělal ty.
Nevím jak tobě, ale mně je nitro do ruky nejpříjemnější, a sehnat se dá celkem snadno. Navíc hezky přebroušené dřevo s tenkým nitrem nebo polyuretanem je to, co někteří považují za holé dřevo a strašně si chválí jak je to příjemné do ruky. A hotové to máš za chvilku.Flajtr píše:Právě sem myslel že to dám učňům lakýrníkům, prdnu mistrovi trochu domácí pálenky a budu mít vystaráno. A proč zrovna nitrem ? Nemám přehled čím se kytary lakujou. Jinak s natíráním mam dlouholetou skušenost a natírat umím dobře
Tak poraď jak by jsi to udělal ty.
Takže nitro nebo polyuretan. Dík to se mi bude hodit
Ještě otázka, když to pak stříknu normálním bezbarvým lakem ve spreji tak to vadit nebude ne ? Nebo je ve spreji a normálním lakem jakým stříkají lakýrníci nějaký rozdíl ?
Ještě otázka, když to pak stříknu normálním bezbarvým lakem ve spreji tak to vadit nebude ne ? Nebo je ve spreji a normálním lakem jakým stříkají lakýrníci nějaký rozdíl ?
Zdaleka to nestačí nastříkat ... když to nastříkáš musíš to celé obrousit úplně do jemna nejlíp 1000 nebo 2000 smirkem a lak přeleštit
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Jasný, že to nestačí jen stříknout to já vím. Párkrát jsem používal Tempo pastu, tou by to snad šlo leštit. Spíš jsem myslel jestli je nějaký kvalitativní rozdíl mezi bezbarvým lakem ve spreji a tím, jaký používají lakýrnící.
To si teda piš že je... lakýrníci používají dvousložkové laky. Ten ve spreji je jen jednosložkový. Takové ty Duplicolor a podobné akryláty. Když s tím nalakuješ tělo tak se to ještě dá sice je to celkem měkký lak, ale při šetrném zacházení vydrží. Ovšem lakovat s tím krk... do toho bych fakt nešel. Po měsíci častého hraní by to bylo v hajzlu. Když si takovým lakem třeba zalakuješ odřeninu na autě stačí 2x zajet do myčky a odřenina je tam zas
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Toš chalani chcu se vás zeptat jaký mám použít barvy. Jak mi bylo řečeno tak použiju nitrolak jako vrch a teď se chci optat jaký mám použít základ našel jsem od colorlaku nitrocelulozový k broušení, je tam psaný, že je to k vyplnění pórů a že je to základ pod vrch. Tak se chci zeptat jestli stačí použít ten plnič pórů nebo mám na ten plnič použít ještě jiný základ a tím pádem jaký, syntetiku,nitro.... ? Budou mi to lakovat nakonec učni a mám z půlky domluvený airbrush ( taky jeden učeň ). Nic za to nechcou tak to využiju a pak jim dám nějakou domácí pálenku abych nebyl suchar
. Nikde jsem se to nedočetl, jestli to tady je tak to sorry. Prosím poraďte
Edit: vrch http://www.colorlak.cz/vyrobek.php?id=V ... _parent=11
základ http://www.colorlak.cz/vyrobek.php?id=V ... _parent=11
základ http://www.barvylaky.com/produkty/lak-c ... 75-l.html/
takže poraďte
Edit: vrch http://www.colorlak.cz/vyrobek.php?id=V ... _parent=11
základ http://www.colorlak.cz/vyrobek.php?id=V ... _parent=11
základ http://www.barvylaky.com/produkty/lak-c ... 75-l.html/
takže poraďte
Jde o to, jestli na to chceš dávat barvu nebo lak. Pokud chceš vidět dřevo, dáš dospod lak k broušení, přebrousíš, a na to rovnou nastříkáš vrchní lak. Pokud to bude přikryté barvou, použiješ stříkací tmel, který také přebrousíš až na na dřevo, přes to dáš barvu a přes tu teprve vrchní lak.