Cort M600 s Duncan Designed nebo EMG-HZ

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
crucho

Cort M600 s Duncan Designed nebo EMG-HZ

Příspěvek od crucho »

Cau, chtel bych se zeptat co by jste doporučovali (jaké jsou kvalitnější snímače z tehle dvou).Vím,že každý má asi svůj specifický zvuk a že zaleží na vkusu,ale jen by mě zajímaly vaše názory.
Kai

Re: Cort M600 s Duncan Designed nebo EMG-HZ

Příspěvek od Kai »

Rekl bych, ze je to uplne jedno, Hztka jsou zvlastni a kazdymu nesednou.. u duncan designed je spis ostuda, ze je to tak pojmenovany. Proste to nehraje... ideal je casem vymenit za true seymoury pripadne cokoliv kvalitnejsiho.

Pokud hrajes nejake tvrdsi veci, ja bych bral HZtka.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kai píše:ideal je casem vymenit za true seymoury pripadne cokoliv kvalitnejsiho.
Presne tak, mel jsem M600 s SH-1 + SH-4 a hralo to dost slusne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

já mam verzi s EMG-Hz a sem dost spokojený, hraju tvrdší rock/metal a zvuk parádní...někdy v blízké době pujdu testovat i tu verzi s Duncan Designed na mojí celolampě,tak pak můžu napsat konkrétní rozdíly :wink:
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jsou ty SD-Designed to samé, co strkají (strkali) na své kytary Ibanez, nevíte? (Nějak bych očekával, že ano...) Pak o nich můžu říct, že kobylkáč je na prd, krkový hraje docela slušně. HZ se mi líbily méně, ale nemůžu říct, že jsou méně kvalitní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xs4

Příspěvek od xs4 »

Taky ted koukám po M600 a řeším ty snímače. Na You tube je myslím rozdíl dobře slyšitelný. Víž že záleží na tom jak to tam nahrávají a z čeho tou pouštěj, ale v sestavení M600 s duncany bych to přirovnal k mé Cort X11, kde mám sice základní hrozné struny dAddagio a základní snímače EMG-HZ, a asi proto je ten čistý zvuk dost divný, syrový - a taky je zvuk strun takový nevyrovnaný. Mám sice již koupené lepší struny Elixir a jiné humbuckery 1 x SH8 nebo dva DiMarzio ale myslím, že to stejně nemá smysl překopávat. Oproti tomu když si poslechnu na you tube M600 se snímači HZ tak to je rajská hudba, a když porovnám to s kytarami přez 10tis (Epiphone, Gibson) tak mi to připadá dost porovnatelné. A taky mi tam ty chromové snímače duncan moc nesedí. U Cortky X11 je taky super, že má zámky a ladění drží i 3 měsíce to oproti mé první kytaře Cort G210D, kde jsem s vypětím nervů ladil každou půlhodinu, byla těžká pohoda a tak mě napadá jak drží ladění u Cortky M600 ? Jak vidím tak zámky nemá. Nevíte někdo ?
Cort M600 BCS
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

xs4 píše: Jak vidím tak zámky nemá. Nevíte někdo ?
Zámky nepotřebuje, anžto nemá dvouzvratné tremolo, které by je napínalo. Nebo?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jedna verze M600 tremolo má.

EDIT: A koukám, že tohle tremolo je tam z továrny seřízené jako jednozvrat, takže není nic divného, že tam nejsou zámky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Jojo... na nových modelech je i jednozvratná kobylka Wilkinson...
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

M600 mám jako další kytaru v merku, tu verzi s tím jednozvratným tremolem. 7k kytara, 2,5k DiMarzio Tone Zone, krkový snímač bych měl a nemám co řešit.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
RastaBender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RastaBender »

Máte někdo odkaz na toho Corta s tremolem za best price =) ? A máte ho někdo doma, drží ladění atd. ? díky...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Hrál jsem na oboje a EMG-HZ to u mě jasně vyhrály. Prostě tam byl ten břink co se mi líbí :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
xs4

Příspěvek od xs4 »

Koupil jsem konečně taky Cort M600 BCS a mám tam chromované Duncan Designed. Ale i kdyby byly horší jak EMG HZ, tak hrají s pololampovým VOXem velice velice dobře (basy jako kráva). Mám v záloze Seymour Duncany SH2 a SH8, ale nebudou potřeba. Pak mám tranzistor Roland MINI, ale taky s Cortkou super zvuk. Tak mů názor jak bylo již mnohokrát řečeno bych se vyloženě jakékoliv "vyzkoušené" Cortky M600 nebál :-).
Cort M600 BCS
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Upřímně řečeno - na tvém místě bych ty SH do té kytary narval. Hrajou diametrálně lépe než ty Duncan Designed. Aspoň pro většinu uší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xs4

Příspěvek od xs4 »

Nero píše:Upřímně řečeno - na tvém místě bych ty SH do té kytary narval. Hrajou diametrálně lépe než ty Duncan Designed. Aspoň pro většinu uší...
Díky za radu s těmi snímači. Něco mi říká, že celkově víš o čem mluvíš. Tak já je tam teda za nějaký čas vrazím.
Cort M600 BCS
Ibanez RG 270 R
VOX VT15 Valvetronix
Line 6 Pod XT
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V tomto případě si opravdu troufám tvrdit, že vím, o čem mluvím :wink: Už jen kvůli tomu, že jsem Duncan Designed měl na své kytaře. Výměnou za opravdové SD si razantně polepšíš...

PetrPeter 1975 - 2008
SpaceHans

Příspěvek od SpaceHans »

MLorenzo píše:Jojo... na nových modelech je i jednozvratná kobylka Wilkinson...
Tak to musím vyvrátit, říkam to každému pořád, to co myslíš, tedy Cort G250 není jednozvratné, ale normální dvojzvratné Wilkinson !!! Neznamená, když tam nejsou zámky, že je to automaticky jednozvratné!!!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je jednozvratné a dá se seřídit jako dvouzvratné se všemi nevýhodami s ním spojenými + pár zdarma jako bonus (třeba vyšší dohnat).
Podívej se třeba na "true-dvouzvratná" tremola vycházející z FR a najdi pět rozdílů. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Ten wilkinson je opravdu dělaný jako dvouzvrat. Na jednozvrat se seřídit dá, ale není to moc praktické. Jednozvrat by měl ležet na těle, zatímco tohle když utáhneš, tak se těla dotýká jenom zadní hrana.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Fakticky? Tak o tom si musím nejít něco víc...

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“