Mark Bass - Made in Italy - Little Mark II

Baskytarová aparatura ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nesst píše:
KIWI píše:
Nesst píše:Compressor a Gain je něco úplně jiného. Gain je úroveň vstupního signálu.
Jo akortá gain se někdy označuje síla komprese, viděl jsem to na nějakejch kombech a hlavách.
Promiň, ale to mi fakt nesedí, zajímalo by mě, kde si to viděl...
Někde to snad najdu, ale už dost OT.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

KIWI píše:
Nesst píše:Compressor a Gain je něco úplně jiného. Gain je úroveň vstupního signálu.
Jo akortá gain se někdy označuje síla komprese, viděl jsem to na nějakejch kombech a hlavách.

Ale jinak - dnes už sjem ho provětral ve zkušebně..jedním slovem mazec. Můžu říct v kombinaci s asi tři týdny starýma strunama jsem lepší slap ještě neslyšel...fakticky...parádní aparát za skvělou cenu....
Jinak Gain je prostě jak jste psali to co jde do koncového stupně a to co se zesílí, tak když bduete mín Gain málo ,tak si možete zesilovat volume jka chcete a stejěn nic neuslyšíte - není co zesílit. Takže Gain víc a pka zesílit...
Já musel trošku přehodnotit priority a své úspory nacpu do auta, Mark musí počkat. To věčný šachování s aparáty, doprošování se odvozu všude možně mě už unavuje. Připadám si jak vůl a už mě to nebaví, radši si svoje hračky budu vozit sám...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Re: Mark Bass - Made in Italy - Little Mark II

Příspěvek od Pepe »

Markbasáci, na co jsou na hlavách markbass ty potenciometry VLE a VPF ? Nějak jsem nepochytil jejich význam a co se jima šteluje.
Díky za osvětu.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

VLE (Vintage Loudspeaker Emulator) - je to taky filter ze ubere akoby vysky a zvuk je taky akoby kontrabasovy,basovejsi,taky aky sa vraj pouzival kedysi v 50-60 rokoch (najlepsie je to pocut ale nic moc)

VPF (Variable Pre-shape Filter) - jemne ubere stredy a prida basy,vysky a zvuk je taky vyraznejsi,velmy dobre na slap,trsatko,i solo a ku** dobry na jazz basy (tam se velmy ukazuje ten jazz zvuk pokial je basa kvalitna)...proste velmy dobry filter ale najlepsie je to pocut nazivo
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:VLE (Vintage Loudspeaker Emulator) - je to taky filter ze ubere akoby vysky a zvuk je taky akoby kontrabasovy,basovejsi,taky aky sa vraj pouzival kedysi v 50-60 rokoch (najlepsie je to pocut ale nic moc)

VPF (Variable Pre-shape Filter) - jemne ubere stredy a prida basy,vysky a zvuk je taky vyraznejsi,velmy dobre na slap,trsatko,i solo a ku** dobry na jazz basy (tam se velmy ukazuje ten jazz zvuk pokial je basa kvalitna)...proste velmy dobry filter ale najlepsie je to pocut nazivo
JE to tak jak pise Budaj, neni k tomu moc co dodat, jen ze IMHO jsou celkem na nic :-) Ale je dobry jak to tedka hodili zvlast do krabicky, takze si to muzes koupit klidne zlvast :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

jj,videl som to na youtube,je to to samy tie filtre a este tam je boost,ale je to predsa len krabicka :twisted: :twisted: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“