solo=rozladění....

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
kytarákjames
Kontaktovat uživatele:

solo=rozladění....

Příspěvek od kytarákjames »

mám takovej problem..kolikrát když hraju nějaký solo kde se hodně vytahují struny tak se mi ta struna kterou vytahuju rozladí...dá se tomu nějak zabránit??
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Re: solo=rozladění....

Příspěvek od zakk_wylde »

Vyměnit ladící kolíky za něco pořádného (Grover, Schaller...)
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

lubrikace nultého pražce... co máš za nulťák?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
holkoun

Příspěvek od holkoun »

spis jestli mas dvojzvratny tremolo (bez zamku). To se ti pak bude rozladovat vzdycky...

Pokud ano a treba ho nepouzivas, tak ja to poresil jako kdysi eric clapton....zezadu u tech pruzin mam spalik dreva...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

holkoun píše:spis jestli mas dvojzvratny tremolo (bez zamku). To se ti pak bude rozladovat vzdycky...

Pokud ano a treba ho nepouzivas, tak ja to poresil jako kdysi eric clapton....zezadu u tech pruzin mam spalik dreva...
bullshit...chce to seridit a promazat nultak nebo jestli mas zamky tak je poradne utahnout
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Aby toho nebylo malo, muze to byt i spatnym navinutim strun na ladicich kolicich :)
holkoun

Příspěvek od holkoun »

McKozias píše:
holkoun píše:spis jestli mas dvojzvratny tremolo (bez zamku). To se ti pak bude rozladovat vzdycky...

bullshit...chce to seridit a promazat nultak nebo jestli mas zamky tak je poradne utahnout
bullshit?:-) myslis jako problem, ktery ma 100% kytaristu z dvojzvratnym tremolem (bez zamku), ze je bullshit?:-)..rozladovani je charakteristickej znak dvojzvratnej kobyl...

Edge: tak tak:-))
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Jsem stejného názoru jako Edge. Struny co teď na kytaře mám jsem navíjel v rychlosti, a navinul jsem je špatně (málo závitů). Když škubnu za strunu, spadne klidně i o 3 tóny.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
loos

Příspěvek od loos »

abych to tedy shrnul :!: Může to být: špatné navinutí strun, drhnutí strun v nulťáku, špatné/špatně seřízené tremolo, staré struny a ladící mechaniky ale myslim že u těch to hrozáí asi nejmíň...hodilo by se říct co máš za kytaru :arrow:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

holkoun píše:
McKozias píše:

bullshit?:-) myslis jako problem, ktery ma 100% kytaristu z dvojzvratnym tremolem (bez zamku), ze je bullshit?:-)..rozladovani je charakteristickej znak dvojzvratnej kobyl...

Edge: tak tak:-))
akorat charakteristicky znak toho ze si to majitele kobyl neumi seridit
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo nerikam ze se to proste casem rozladi ale myslim ze dobre fungujici dvojzvrat nedela to, ze po par bendech je o 10 centu jinde
holkoun

Příspěvek od holkoun »

McKozias píše:jo nerikam ze se to proste casem rozladi ale myslim ze dobre fungujici dvojzvrat nedela to, ze po par bendech je o 10 centu jinde
on taky nenapsal po par bendech....ale ze se "hodne vytahujou struny"....a tenhle problem meli vsichni (i slavni) kytaristi hrajici na (aka) Stratocasterech....Da se to trochu omezit (napr. pridanim tahu na tremolo), ale nikdy se toho uplne nezbavis (v pripade tohohle typu tremol) - je to proste "feature"
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pri hrani sol se vytahujou struny..bral jsem to tak ze pri kazdem solu se mu ty struny znatelne vytahnou, takze zahraje jedno solo a ma ladeni v haji..a to je u dobre serizeneho tremola blbost, aby se to znatelne vytahlo po kazdem songu
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

určitě by pomohlo kdybychom se dozvěděli co má za kytaru, takhle se tu můžete dohadovat o floyd rose a on má třeba pevnou kobylu, to by byl fakt gól :lol:
já co mám na stratu s timhle za problémy tak to je protože to drhne v nulťáku, takže se pořádně nevracej struny a nebo jsou (naopak tomu co tady někdo psal) příliš namotaný na kolících. jde teda o to jak to tam fixujete, já mám takový ty vintage kolíky kde se to dá strčit normálně zeshora do díry uprostřed a zalomit směrem dolů a pak začít motat. Tam je teda potřeba pár závitů mít protože jinak se to opravdu začne vytahovat ven, takhle to ale mám jen u ovinutejch strun, načež u ghe strun to mám klasicky "skřípnutý" za prvním půlzávitem a tak maximálně jednou obtočený víc ne, protože když jsem je tam dával jako ty ovinutý tak to vyklouzávalo. Na Gčku mám o závit víc aby mi to drželo dole místo srážeče strun. Jinak když je tam takhle hodně závitů tak je možný že se to při hře trochu namotá zpátky a při vytažení jakoby utáhne. Ale takhle jak to mám tak v poho, po nějaký době hraní se to ustálí a ladí to furt stejně. Do nulťáku si dávám grafitovou vazelínu, což ale funguje jen omezeně dlouhou dobu, což je zvláštní protože když mi jí tam dal kytarář tak to klouzalo stejně hodně dlouho. Asi má nějakou jinou, btw věděli jste o tom že grafitová vazelína se nadávno (když jsem jí scháněl) nedala vůbec sehnat protože zkrachovala jediná továrna v ČR? :lol:
Jinak kobylku mám přitaženou až na tělo takže funguje jen směrem "dolů", takže můžu dělat jednodušeji bendy s hraním ostatních strun a myslim že to taky pomáhá na to rozlaďování protože se to vrací pokaždý na stejný místo.

ehm, snad to pochopíte :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

1) Pořádně natáhnout struny
2) Mít dobrý nulták nebo ho aspon lubrikovat
3) Celkově mít dobře seřízenou kytaru

A když píše, že se mu rozladí jen struna, kterou natahuje, tak bych to nesváděl na tremolo, ale na navinutí strun nebo na nulťák.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Nebo ty struny právě natáhl, jednou sem docela čuměl, když se mi z ničeho nic struna podladila o kvartu...
kytarákjames
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kytarákjames »

tak kytaru mám tuhle.....http://kytary.cz/epiphone-les-paul-spec ... 3622/..ale tak zkusím vaše rady...:) díky moc!
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

kytarákjames píše:tak kytaru mám tuhle.....http://kytary.cz/epiphone-les-paul-spec ... 3622/..ale tak zkusím vaše rady...:) díky moc!
Tak to se nedivím, můj Speciál I se taky pěkně rozlaďuje ... bude to spíše mechanikami
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak, a hezke brepty o floyd rosech a tremolech a vsem jdou do rite, ze? :D
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

...EDGE... píše:Tak, a hezke brepty o floyd rosech a tremolech a vsem jdou do rite, ze? :D
Ano :lol:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“