Pull offy

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Homerda

Re: Pull offy

Příspěvek od Homerda »

Práve preto niektoré odpovede sú potom mätúce pre deti (aj mňa). Nebude to len v tréningu.
Co je matouci?

to wohma: diky za to cviceni, to je dobry a velmu ucinny
Stop dreaming, start playing!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mirko píše:Dá sa ale hammer a Pull naučiť tak, že bude tak silný ako je pri niektorých gitaristoch počuť, alebo je to aj vec efektu, alebo niečoho čo ten zvuk nakopne?
Žádný efekt, je to o technice úderu prstu a jeho odtažení... Doporučuju cvičit klidně i na sucho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kytarákjames
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kytarákjames »

Wohma píše:Doporucuju projit nejaky instruktazni videa na youtube, chce to i spravnou techniku - zvlast u pull-offu nestaci ten prst jen sundat.

Mimochodem zajimalo by me, kolik z vas dava slusny priklepy a pull-offy pri drzeni struny prstenickem a priklepavanim malickem. Priklepavat treba prostrednickem je totiz vyrazne jednodussi. Proto je dobry cvicit vsechny kombinace prstu, nikdy nevite, kdy se to bude hodit.
možná jsem se teda pull-off učil špatně....:-(...takže při pull-offu nestačí ten prst jen sundat že?? ale ještě tu strunu brnknout.......? (myslím tím prstem kterým se nedrží trsátko...nebo spíš rukou:D)
Shrot

Příspěvek od Shrot »

kytarákjames píše:
Wohma píše:Doporucuju projit nejaky instruktazni videa na youtube, chce to i spravnou techniku - zvlast u pull-offu nestaci ten prst jen sundat.

Mimochodem zajimalo by me, kolik z vas dava slusny priklepy a pull-offy pri drzeni struny prstenickem a priklepavanim malickem. Priklepavat treba prostrednickem je totiz vyrazne jednodussi. Proto je dobry cvicit vsechny kombinace prstu, nikdy nevite, kdy se to bude hodit.
možná jsem se teda pull-off učil špatně....:-(...takže při pull-offu nestačí ten prst jen sundat že?? ale ještě tu strunu brnknout.......? (myslím tím prstem kterým se nedrží trsátko...nebo spíš rukou:D)
tim prstem, kterym drzis tu strunu jakoby trochu trhni do strany, aby to vic znelo, ale zas abys nehrabnul do ostatnich strun.
spravne by ti to pri pulloffu melo znit stejne hlasite, jako kdyz bys ji normalne zahral trsatkem
Homerda

Příspěvek od Homerda »

tim prstem, kterym drzis tu strunu jakoby trochu trhni do strany, aby to vic znelo, ale zas abys nehrabnul do ostatnich strun.
spravne by ti to pri pulloffu melo znit stejne hlasite, jako kdyz bys ji normalne zahral trsatkem
Nemusis nijak trhat, staci jen kdyz ten prst proste "sundas" pohybem dolu a ta struna jak se bude chtit vratit do puvodni polohy se rozezni.
Stop dreaming, start playing!
kytarákjames
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kytarákjames »

Shrot píše:
kytarákjames píše:

ok..
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Shrot psal :: tim prstem, kterym drzis tu strunu jakoby trochu trhni do strany, aby to vic znelo, ale zas abys nehrabnul do ostatnich strun.

A s tim mám právě docela problém, když udělám hammeron+pull tak vždy zavadím o strunu pod strunou na kterou hraju... :? a když zas málo "trhnu" tak to nezní...
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
xaero

Příspěvek od xaero »

Musíš cvičit ;).
Zvláštní že hraješ takhle dlouho a ještě jsi tuto techniku nepotřeboval :) já se bez toho neobejdu v žádném trochu rychlejším sólu ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
ASmith

Příspěvek od ASmith »

No jo no, na akustiku sem to moc nepotřeboval... :)
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Já osobně příklepy a odtrhy trénoval na sucho. Dokud to prostě neznělo tak, jakobych uděřil trsátkem.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Homerda píše:
Nemusis nijak trhat, staci jen kdyz ten prst proste "sundas" pohybem dolu a ta struna jak se bude chtit vratit do puvodni polohy se rozezni.
Mno, jen sundat nestačí (asi si každý pod pojmem "sundat" něco jiného) - prostě je třeba tu strunu donutit se rozhýbat, trochu o ni při odtažení brnknout. :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Nie som odborník do tohoto, ale tak zopár mojich začiatočníckych pozorovaní pri trénovaní: :D

- Pre začiatočníkov by som odporučil skúsiť naprv pull na nultý pražec. V riffe pesničky Always on the Run je taký pekný. Na Dčkovej strune z 5. na nultý. Zahráte 5. a prst necháte zošuchnúť zo struny. Spravíte akoby veľmi jemný bend smerom dolu ale strunu necháte vyskočiť spod prsta.
Môžete trénovať pokedy to nebude mať ten správny zvuk.

- Potom na taktiku pull off sa dá dobre prísť keď na Gčkovej strune si dáte napr. 5. pražec a prsteníkom spravíte prirazenie a odtrhnutie na 7. pražec. Opäť jemne tak škriabnete strunu akoby brnknete a ono to znie silnejšie.
Skúste toto robiť donemoty dookola bez žiadneho brnkania. Nakoniec zistíte, že struna ktorú držíte ukazovákom sa posúva dolu. Takže tým ukazovákom musíte správne chytiť tú strunu trošku zospodu, aby dolu nešla a bola stabilná. Na to prídete. A trénovať dookola až sa vám šiška začne točiť. :mrgreen:
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
cihiman1

Příspěvek od cihiman1 »

mirko píše:
Homerda píše:to mirko: urcite pred tim maj hromadu pasticek a nemene gainu :lol:
Práve preto niektoré odpovede sú potom mätúce pre deti (aj mňa). Nebude to len v tréningu.
ASmith píše: :) na potřebu umět Pully jsem přišel včera když jsem se začal učit Te Number of the Beast od Maidnů a slyšel jsem to sólo :roll: ... Tak jestli jsou to ty šílenosti tak potěš pánbůh :shock:
Maideni sú ešte veľmi mierni. Neboj sú aj väčšie šialenosti :D
:)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Ááá, shredující Asiat (nejspíš, přes vlasy nejde moc vidět... takhle bych si vlasy fakt nedával) s Ibanezkou, to žeru :lol:
Jinak... myslím, že jsou i těžší věci, u kterých není rychlost a technika hlavní.
Jinak ASmith... Zvládneš to... Dříve, či později. No... třeba to zahraješ jinač.
Sola od Maidenu se dají dobře odposlouchat (vlastně většina jejich písniček celých) - i tohle je alternativa.
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 6.01.2010 20:01, celkem upraveno 1 x.
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Dobré cvičení na příklepy a odtrhy je Thunderstruck od AC/DC nemusíš to hrát hned v plném tempu :wink:
John M. William

Příspěvek od John M. William »

S příklepy problém nemám, ale ty odtrhy jsou zlo.. :D Vždy rozezním i tu strunu vedle když provedu odtrh.. :evil:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Za sebe muzu doporucit jako cviceni chromaticke vybrnkavani. Zacit treba ukazovakem na tlustem e na 5. prazci, zahrat tu strunu a priklepnout prostrednik na 6. prazci, pak rovnou priklepnou prstenikem na 7. prazci a dal priklepnout malickem na 8. prazec. Dal sestoupit o strunu niz a pokracovat. Obdobne se tak da cvicit pull-off, proste tohle cviceni akorat pozpatku.

Tohle cviceni je dobre na celkove hrani vsemi ctyrmi prsty, da se jim cvicit rychlost na sola, alternate picking atd. Jinak k hlasitosti ... jak psal Nero, spravne by mel hammer-on i pull-off i bez efektu znit stejne hlasite, jako kdyz na strunu zahrajes trsatkem.
Samozrejme si na elektrice muzes pomoct i vetsim gainem, ale tim padem si prestanes zlepsovat techniku ... ale to uz je tvoje volba :) .

A k rozezneni vedlejsi struny pri pull-offu - je dobry pri solech a celkove pri vybrnkavani strun tlumit vsechno co znit nema, takze rukou kterou mackas struny mej volne prsty polozene pres struny a pravou rukou tlum struny basove. Ze zacatku to muze byt nezvyk a budes toho treba tlumit vic nez chces, nebo si naopak strunu omylem zmacknes, ale to je zase otazka cviku. (napr. tady by ti mohl pripadny zvyseny gain pro zjednoduzseni pull-offu naopak vic vadit, nez pomahat)
Holt hra na kytaru neni sprint, ale beh na dlouhou trat a nevyplati se zkracovat si cestu efektama, cvicit se vyplati.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Jasné, pravou jsem musel začít tlumit hned když jsem začal používat zkreslení. Ono tou levou částečně tlumit zvládam. Úplně nejzajímavější je, že ty odtrhy mi už jdou na měkkých strunách, které mi nabízí elektrika (sice pomalu, ale přesně relativně. Nějakou tu dobu mam na akustice 12tky a od tý doby se mi na ní nehraje tak ideálně, takže možná v tom bude ten kámen úrazu.. Ani ty příklepy mi na ní nejdou tak jako když tam byly 10tky :D
Jimm.ik píše:Dobré cvičení na příklepy a odtrhy je Thunderstruck od AC/DC nemusíš to hrát hned v plném tempu :wink:
To jo.. Ale nechápu, jak to dokáže hrát jen levou rukou a pravou mít mimo kytaru.. Asi to chce cvik. Já to musím tlumit.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Ja ze zacatku netlumil skoro vubec, prvni co me tlumit donutilo nebylo zadny solo ale Cant Stop od RHCP, hrozne se mi ten riff libil a ze zacatku jsem nechapal jak to John hraje, protoze jsem nasel tab kde byl zapis hry vzdycky jedine struny :)
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Amid

Příspěvek od Amid »

Nevim, zda-li to tu uz bylo receno, ale odtrhy se to nejmenuje pro nic za nic. Prst vzdy musi strunou ''trhnout'', aby se jasne a zretelne rozeznela, pak samozrejme prichazi dalsi cast: zabranit dalsim strunam, aby se rozeznely. Ja mam ve zvyku este po pull-offech ''zachytit'' prst na dolni strune, cimz ji zarovem utulmim, a take ten ton je pri tomto pekne zretelny.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“