Kvalita tabů
Pravidla fóra
Kvalita tabů
Zdravím, jsem tady prvně a snažil jsem se vyhledat nějaký článek o tom, že jestliže mám dva různé taby na jednu a tu samou písničku, jakou si mám vybrat... A nenašel jsem. Tudíž se ptám:
Chci se naučit pseudohendrixe od rudých koster, taby mám a to rovnou dvoje. První (http://www.ultimate-guitar.com/tabs/p/p ... ar_pro.htm) se mi zdá trochu ochuzená, ale kus jsem se naučil a druhá (http://www.ruzza.cz/johnyridgeback/Viet ... 20both.jpg mám ji v GP tab podobě) jsem našel před nedávnem, a teď se nemohu rozhodnout kterou z nich mám vybrat. Jak poznám kvalitu tabu k písničce? Mám dávat přednost jednoduchosti, znělosti, nebo tomu co se podobá originálu nejlépe??
Chci se naučit pseudohendrixe od rudých koster, taby mám a to rovnou dvoje. První (http://www.ultimate-guitar.com/tabs/p/p ... ar_pro.htm) se mi zdá trochu ochuzená, ale kus jsem se naučil a druhá (http://www.ruzza.cz/johnyridgeback/Viet ... 20both.jpg mám ji v GP tab podobě) jsem našel před nedávnem, a teď se nemohu rozhodnout kterou z nich mám vybrat. Jak poznám kvalitu tabu k písničce? Mám dávat přednost jednoduchosti, znělosti, nebo tomu co se podobá originálu nejlépe??
Re: Kvalita tabů
Asi bych dával přednost kompromisu mezi tím co se tomu podobá a tomu co jsem schopnej solidně zahrát
V první řadě dej přednost tomu, co slyšíš v originále a tím pádem i tomu, co bys asi rád zahrál... K čemu je ti přesné hraní podle (špatných) tabů, když to třeba ani nezní jako původní písnička?
Já to dělám tak, že taby berou jen jako takovou pomocnou berličku: Podívám se, kde asi mám hrát, co asi mám hrát a pak už jedu jen na vlastní uši.
Já to dělám tak, že taby berou jen jako takovou pomocnou berličku: Podívám se, kde asi mám hrát, co asi mám hrát a pak už jedu jen na vlastní uši.
Jo to je někdo šťastnej, když na to má uši, už na nástroj hraju přes rok, a když už vybrnkám nějakou primitivní melodii (třeba z reklamy) tak je to povětšinou dílem náhody, kdy tam přidám asi tak jeden tón z pěti...
Asi jsem jediný člověk, který to hraje úplně jinač...
Pak to zkusím natabovat...
A když tak nahrát...
Pak to zkusím natabovat...
A když tak nahrát...
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Tady u toho songu je pro mně nejdůležitější dostat se do toho "hendrix-feelu". Neumim to popsat, zkrátka hrát to sice správně ale nestarat se o to a pořádně se do toho opřít 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Dobrá, jenom ještě jedna otázka, který si myslíte, že je z těch dvou tabů lepší?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Doporučení - nauč se oba a pak si vyber...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
+ porovnej s originalem a pak vyber...Atkins píše:Doporučení - nauč se oba a pak si vyber...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Název vlákna je "Kvalita tabů", za sebe mohu říci, že je to tak 20% velmi dobré, 40% použitelné a 40% naprostá katastrofa a nesmysly, jako kdyby to psali hluchoněmí tataři v období ramadánu. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No taky si říkám, že to snad ani není možní, co za hrůzy se dostane na net...Atkins píše: 40% naprostá katastrofa a nesmysly, jako kdyby to psali hluchoněmí tataři v období ramadánu.
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
Pri Hendrixovi a aj pár iných gitaristoch to naozaj tak je. Proste tú hru musíš cítiť, ale na to musíš vedieť aj hrať. V tom je hrať Hendrixa ťažké.DL píše:Tady u toho songu je pro mně nejdůležitější dostat se do toho "hendrix-feelu". Neumim to popsat, zkrátka hrát to sice správně ale nestarat se o to a pořádně se do toho opřít
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
kolikrát se lze setkat i s tim že autor netrafí ani ladění originálu...
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Je to konec konců pseudohendrix, a já jsem pseudokytarista, takže to budu hrát svým pseudostylem, všechno se časem podá.