OK, tak mám povolení pokračovat. Máš v zásadě pravdu. VGA má 720x576 (už tady dochází k určitý kompresi, protože kdyby to byl pravej záznam 4:3, nebylo by to 720, ale 768, má to tzv. nečtvercovej pixel)x 3 barvy je 1244160B, teda 1.186MB x 25 (evropskej PAL má 25snímků/s) je 29.66MB/s teda 237.3Mb/s (což je právě zhruba ten 10ti násobek, o kterym jsem psal) Klasickej DV formát na páskovejch digi kamerách má právě 25Mb/s a není to nic jinýho, než MPEG2 (proto píšu, že VirtualDub je na prd, protože neumí sežrat MPEG, kterej by se tak dal komprimovat rovnou z kamery. VirtualDubMod už to umí). Jestli chcete pojednání o HD a AVCHD kodekách, který používaj až na malý vyjímky všechny spotřební kamery s HD záznamem, tak můžu sloužit, ale mám opravdu pocit, že to sem vůbec nepatří.Moleek píše:bez komprese znamená pokud vím, že jsou uloženy informace o každém pixelu na každém snímku znova..
Takže například sekundové video o 30 fps bude 30y větší než bmp obrázek o stejném rozlišení.
Což při VGA je 900 kB / snímek , takže 27 000 kB/s = 216 000 kb/s
Myslim, ale je to OT (ale vcelku významnej, takže by nebylo špatné ho oddělit)
Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně to není mpeg! Ale DV a VirtualDub jej zcela bez problému načte. Ale je pravda, že některé komičtější kamery pracují s mpeg2 kompresí (kterou ovšem VirtualDub, když se mu pomůže, také načte) a jiné kamery a foťáky pracují s různými formami mpeg4...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
DV je MPEG2.Atkins píše:Rozhodně to není mpeg! Ale DV a VirtualDub jej zcela bez problému načte. Ale je pravda, že některé komičtější kamery pracují s mpeg2 kompresí (kterou ovšem VirtualDub, když se mu pomůže, také načte) a jiné kamery a foťáky pracují s různými formami mpeg4...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Zdravim, pokus o Stairway to Heaven od Led Zeppelin....neni to nic extra ,ale snad to neni tak strašný
.
http://leteckaposta.cz/332940584
Je to fajnový, ale dost tam hapruješ s rytmem... Začátek máš pomalejší a pak o dost zrychlíš i když to neni potřeba. Celý to intro se hraje stejnou rychlostíEddy1992 píše:Zdravim, pokus o Stairway to Heaven od Led Zeppelin....neni to nic extra ,ale snad to neni tak strašný.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to mělo být nějaké "homage a stairway" pak celkem v pohodě, pokud to měl být originál, pak tam máš dost tónů, co tam nemají co dělat a naopak některé tóny chybí - možná špatný tab.
Ale hlavně - zatím hraješ moc zbrkle, zkoušel sis to dát s metronomem?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Já sem to nehrál podle tabů ,takže nevím jak to má přesně vypadat,ale s tim že sem mimo s rytmem to máte naprostou pravdu........ http://leteckaposta.cz/541516628 snad už je to trochu lepší ( i když ted je to možná až moc pomalý)Atkins píše:Pokud to mělo být nějaké "homage a stairway" pak celkem v pohodě, pokud to měl být originál, pak tam máš dost tónů, co tam nemají co dělat a naopak některé tóny chybí - možná špatný tab.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak, pokud jsi to hrál jenom podle sluchu, tak to vůbec není špatné (mnozí zdejší Ti asi budou závidět) - Faktem zůstává, že tam stále některé tóny nepatří a některé zase chybí ale to záleží jenom na Tobě co s tím chceš dál dělat, jestli vypilovat do detailů, tak si stáhni "kvalitní" tab, nebo řekni někomu, kdo to hraje správně. Existuje několik verzí týhle pecky a v některých místech tam hraje také dvanáctka.
Tempo i rytmus se výrazně zlepšily.
P.S. Hráls to do konce? Je tam totiž ještě dost celkem zajímavých míst...
děkuju........uplně celou písničku sem nehrál... kde napřř.myslíš???Atkins píše:Tak, pokud jsi to hrál jenom podle sluchu, tak to vůbec není špatné (mnozí zdejší Ti asi budou závidět) - Faktem zůstává, že tam stále některé tóny nepatří a některé zase chybí ale to záleží jenom na Tobě co s tím chceš dál dělat, jestli vypilovat do detailů, tak si stáhni "kvalitní" tab, nebo řekni někomu, kdo to hraje správně. Existuje několik verzí týhle pecky a v některých místech tam hraje také dvanáctka.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Je tam docela hezké a relativně snadné sólo, jsou tam zajímavé rytmické změny a tak...
Atkins píše:Je tam docela hezké a relativně snadné sólo, jsou tam zajímavé rytmické změny a tak...
to jo .......mě se líbí ty některé vyhrávky na dvanáctku...ale s tim solem ....já si radši vymejšlim vlastní né že by to původní nebylo hezký,ale abych pouze nekopíroval.
Můj úplně první cover
Rozhodně to není bez chyb a časem snad přidám i sólo
Nahráváno přes Roland CUBE 15X rovnou do PC
Hodnoťte díky
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Are You Gonna Go My Way od Lennyho Kravitze. Trochu z toho riffu bolej prsty musim říct.. a nechal sem se volně inspirovat kolegou nahoře s timhle úhlem kamery 
Backing jsem si udělal sám, protože jsem nikde nenarazil na žádnej s vokálama. Pokud ho někdo využije, tak je tady http://www.edisk.cz/stahni/46230/are_yo ... .22MB.html
Backing jsem si udělal sám, protože jsem nikde nenarazil na žádnej s vokálama. Pokud ho někdo využije, tak je tady http://www.edisk.cz/stahni/46230/are_yo ... .22MB.html
xaero: Nemůžu hodnotit hudbu, protože tenhle styl neposlouchám...ale zahrál jsi to podle mě dost čistě
Spíš mě zaujal obraz a hloubka záběru
čím jsi to točil?
tele.kom: Supr! To se ti povedlo, příjemně se to poslouchalo...5 hvězdiček
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Make love, not war...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
tele.kom:
Dobre, libi se mi to, ale obcas tam zni tony trochu falesne, jakoby jsi domacknul ty struny uplne nadoraz a nebo lehce povytahnul. Ale jak rika alkaba, pekne se to poslouchalo...
Dobre, libi se mi to, ale obcas tam zni tony trochu falesne, jakoby jsi domacknul ty struny uplne nadoraz a nebo lehce povytahnul. Ale jak rika alkaba, pekne se to poslouchalo...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
No možná skoro škoda, že není vidět ta pravačka, tu máš pěkně zmáklou, to se mi líbí.xaero píše:Můj úplně první cover
Rozhodně to není bez chyb a časem snad přidám i sólo
Nahráváno přes Roland CUBE 15X rovnou do PC
Hodnoťte díky
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Jj, pěkný. Já se ode všeho naučim jen začátky a pak mě to přestane bavit, nebo narazim na pasáž, kterou nezahraju. Takovejhlech kompletních coverů se tu ode mě asi nedočkáte..tele.kom píše:Are You Gonna Go My Way od Lennyho Kravitze.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Nejsi v tom sám.biker_xx píše:Jj, pěkný. Já se ode všeho naučim jen začátky a pak mě to přestane bavit, nebo narazim na pasáž, kterou nezahraju. Takovejhlech kompletních coverů se tu ode mě asi nedočkáte..tele.kom píše:Are You Gonna Go My Way od Lennyho Kravitze.
Ale s pár lidma jsem začal zkoušet takovou jednoduchou písničku od Therionu, kde dávám všechno bez potíží, tak možná...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
tak to je otázka no, já taky nejsem zrovna z nejtrpělivějších lidí a taky sem dřív končil na začátku nobiker_xx píše: Jj, pěkný. Já se ode všeho naučim jen začátky a pak mě to přestane bavit, nebo narazim na pasáž, kterou nezahraju. Takovejhlech kompletních coverů se tu ode mě asi nedočkáte..
Točeno zrcadlovkou Canonem 7D (umí full HD) a objektivem Canon 50mm F1,8alkaba píše:xaero: Nemůžu hodnotit hudbu, protože tenhle styl neposlouchám...ale zahrál jsi to podle mě dost čistěSpíš mě zaujal obraz a hloubka záběru
čím jsi to točil?
biker_xx: Jojo na picking v tutom songu než jsem si přišel ... to bylo něco
tele.kom: Hezký
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------