Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
biker_xx

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od biker_xx »

Moleek píše:bez komprese znamená pokud vím, že jsou uloženy informace o každém pixelu na každém snímku znova..

Takže například sekundové video o 30 fps bude 30y větší než bmp obrázek o stejném rozlišení.
Což při VGA je 900 kB / snímek , takže 27 000 kB/s = 216 000 kb/s

Myslim, ale je to OT (ale vcelku významnej, takže by nebylo špatné ho oddělit)
OK, tak mám povolení pokračovat. Máš v zásadě pravdu. VGA má 720x576 (už tady dochází k určitý kompresi, protože kdyby to byl pravej záznam 4:3, nebylo by to 720, ale 768, má to tzv. nečtvercovej pixel)x 3 barvy je 1244160B, teda 1.186MB x 25 (evropskej PAL má 25snímků/s) je 29.66MB/s teda 237.3Mb/s (což je právě zhruba ten 10ti násobek, o kterym jsem psal) Klasickej DV formát na páskovejch digi kamerách má právě 25Mb/s a není to nic jinýho, než MPEG2 (proto píšu, že VirtualDub je na prd, protože neumí sežrat MPEG, kterej by se tak dal komprimovat rovnou z kamery. VirtualDubMod už to umí). Jestli chcete pojednání o HD a AVCHD kodekách, který používaj až na malý vyjímky všechny spotřební kamery s HD záznamem, tak můžu sloužit, ale mám opravdu pocit, že to sem vůbec nepatří.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Rozhodně to není mpeg! Ale DV a VirtualDub jej zcela bez problému načte. Ale je pravda, že některé komičtější kamery pracují s mpeg2 kompresí (kterou ovšem VirtualDub, když se mu pomůže, také načte) a jiné kamery a foťáky pracují s různými formami mpeg4...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Atkins píše:Rozhodně to není mpeg! Ale DV a VirtualDub jej zcela bez problému načte. Ale je pravda, že některé komičtější kamery pracují s mpeg2 kompresí (kterou ovšem VirtualDub, když se mu pomůže, také načte) a jiné kamery a foťáky pracují s různými formami mpeg4...
DV je MPEG2. ;-) Komický spotřební kamery na bázi HD naopak pracují s MPEG4 (AVCHD), ty profi jedou v míň ztrátový MPEG2. :-)
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Eddy1992

Příspěvek od Eddy1992 »

Zdravim, pokus o Stairway to Heaven od Led Zeppelin....neni to nic extra ,ale snad to neni tak strašný :) .

http://leteckaposta.cz/332940584
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Eddy1992 píše:Zdravim, pokus o Stairway to Heaven od Led Zeppelin....neni to nic extra ,ale snad to neni tak strašný :) .

http://leteckaposta.cz/332940584
Je to fajnový, ale dost tam hapruješ s rytmem... Začátek máš pomalejší a pak o dost zrychlíš i když to neni potřeba. Celý to intro se hraje stejnou rychlostí
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud to mělo být nějaké "homage a stairway" pak celkem v pohodě, pokud to měl být originál, pak tam máš dost tónů, co tam nemají co dělat a naopak některé tóny chybí - možná špatný tab.
Ale hlavně - zatím hraješ moc zbrkle, zkoušel sis to dát s metronomem?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Eddy1992

Příspěvek od Eddy1992 »

Atkins píše:Pokud to mělo být nějaké "homage a stairway" pak celkem v pohodě, pokud to měl být originál, pak tam máš dost tónů, co tam nemají co dělat a naopak některé tóny chybí - možná špatný tab.
Ale hlavně - zatím hraješ moc zbrkle, zkoušel sis to dát s metronomem?
Já sem to nehrál podle tabů ,takže nevím jak to má přesně vypadat,ale s tim že sem mimo s rytmem to máte naprostou pravdu........ http://leteckaposta.cz/541516628 snad už je to trochu lepší ( i když ted je to možná až moc pomalý) :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tak, pokud jsi to hrál jenom podle sluchu, tak to vůbec není špatné (mnozí zdejší Ti asi budou závidět) - Faktem zůstává, že tam stále některé tóny nepatří a některé zase chybí ale to záleží jenom na Tobě co s tím chceš dál dělat, jestli vypilovat do detailů, tak si stáhni "kvalitní" tab, nebo řekni někomu, kdo to hraje správně. Existuje několik verzí týhle pecky a v některých místech tam hraje také dvanáctka.
Tempo i rytmus se výrazně zlepšily.
P.S. Hráls to do konce? Je tam totiž ještě dost celkem zajímavých míst...
Eddy1992

Příspěvek od Eddy1992 »

Atkins píše:Tak, pokud jsi to hrál jenom podle sluchu, tak to vůbec není špatné (mnozí zdejší Ti asi budou závidět) - Faktem zůstává, že tam stále některé tóny nepatří a některé zase chybí ale to záleží jenom na Tobě co s tím chceš dál dělat, jestli vypilovat do detailů, tak si stáhni "kvalitní" tab, nebo řekni někomu, kdo to hraje správně. Existuje několik verzí týhle pecky a v některých místech tam hraje také dvanáctka.
Tempo i rytmus se výrazně zlepšily.
P.S. Hráls to do konce? Je tam totiž ještě dost celkem zajímavých míst...
děkuju........uplně celou písničku sem nehrál... kde napřř.myslíš???
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Je tam docela hezké a relativně snadné sólo, jsou tam zajímavé rytmické změny a tak...
Eddy1992

Příspěvek od Eddy1992 »

Atkins píše:Je tam docela hezké a relativně snadné sólo, jsou tam zajímavé rytmické změny a tak...

to jo .......mě se líbí ty některé vyhrávky na dvanáctku...ale s tim solem ....já si radši vymejšlim vlastní né že by to původní nebylo hezký,ale abych pouze nekopíroval.
xaero

Příspěvek od xaero »

Můj úplně první cover :)
Rozhodně to není bez chyb a časem snad přidám i sólo ;)

Nahráváno přes Roland CUBE 15X rovnou do PC

Hodnoťte díky :)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Are You Gonna Go My Way od Lennyho Kravitze. Trochu z toho riffu bolej prsty musim říct.. a nechal sem se volně inspirovat kolegou nahoře s timhle úhlem kamery :)
Backing jsem si udělal sám, protože jsem nikde nenarazil na žádnej s vokálama. Pokud ho někdo využije, tak je tady http://www.edisk.cz/stahni/46230/are_yo ... .22MB.html

alkaba

Příspěvek od alkaba »

xaero: Nemůžu hodnotit hudbu, protože tenhle styl neposlouchám...ale zahrál jsi to podle mě dost čistě ;) Spíš mě zaujal obraz a hloubka záběru :) čím jsi to točil?
tele.kom: Supr! To se ti povedlo, příjemně se to poslouchalo...5 hvězdiček :)
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

tele.kom:
Dobre, libi se mi to, ale obcas tam zni tony trochu falesne, jakoby jsi domacknul ty struny uplne nadoraz a nebo lehce povytahnul. Ale jak rika alkaba, pekne se to poslouchalo... ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

xaero píše:Můj úplně první cover :)
Rozhodně to není bez chyb a časem snad přidám i sólo ;)
Nahráváno přes Roland CUBE 15X rovnou do PC
Hodnoťte díky :)
No možná skoro škoda, že není vidět ta pravačka, tu máš pěkně zmáklou, to se mi líbí.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

tele.kom píše:Are You Gonna Go My Way od Lennyho Kravitze.
Jj, pěkný. Já se ode všeho naučim jen začátky a pak mě to přestane bavit, nebo narazim na pasáž, kterou nezahraju. Takovejhlech kompletních coverů se tu ode mě asi nedočkáte..
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

biker_xx píše:
tele.kom píše:Are You Gonna Go My Way od Lennyho Kravitze.
Jj, pěkný. Já se ode všeho naučim jen začátky a pak mě to přestane bavit, nebo narazim na pasáž, kterou nezahraju. Takovejhlech kompletních coverů se tu ode mě asi nedočkáte..
Nejsi v tom sám. ;)
Ale s pár lidma jsem začal zkoušet takovou jednoduchou písničku od Therionu, kde dávám všechno bez potíží, tak možná... :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

biker_xx píše: Jj, pěkný. Já se ode všeho naučim jen začátky a pak mě to přestane bavit, nebo narazim na pasáž, kterou nezahraju. Takovejhlech kompletních coverů se tu ode mě asi nedočkáte..
tak to je otázka no, já taky nejsem zrovna z nejtrpělivějších lidí a taky sem dřív končil na začátku no :) třeba zrovna tenhle song sem trénoval tak.. dvě tři hoďky čistýho času, což sem ochotonej obětovat. V podstatě si zkoušim zahrát každou část (riff) zvlášť a pak už jde jenom o to, zapamatovat si jak jdou za sebou a učim se to v podstatě tim, že ho hraju pořád s tim backingem, takhle mě to neomrzí :D jiná věc jsou sóla no.. Pokud neni opravdu nějáký fantastický, nějáký z kterýho si sednu na zadek, tak tam většinou strkám nějakou naprostou improvizaci, co mi příjde, že se feelingem do toho songu hodí, protože jinak učit se sólo note by note je na mě taky moc zdlouhavý...
xaero

Příspěvek od xaero »

alkaba píše:xaero: Nemůžu hodnotit hudbu, protože tenhle styl neposlouchám...ale zahrál jsi to podle mě dost čistě ;) Spíš mě zaujal obraz a hloubka záběru :) čím jsi to točil?
tele.kom: Supr! To se ti povedlo, příjemně se to poslouchalo...5 hvězdiček :)
Točeno zrcadlovkou Canonem 7D (umí full HD) a objektivem Canon 50mm F1,8 :). Díky

biker_xx: Jojo na picking v tutom songu než jsem si přišel ... to bylo něco :). Díky ;)

tele.kom: Hezký ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“