Dream Theater

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Dream Theater

Příspěvek od Dark Axel »

Nero píše:ACOS beru trochu jako EP, ale ACOS jako skladbu opravdu můžu.
ono z ACOS podle mě ani nic jiného než přímo titulní skladba za moc nestojí :-D
Nero píše:Nikdy jsem moc nemusel When Dream and Day Unite
tak tak... má to tu vůbec někdo rád? :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Dark Axel píše:
Nero píše:ACOS beru trochu jako EP, ale ACOS jako skladbu opravdu můžu.
ono z ACOS podle mě ani nic jiného než přímo titulní skladba za moc nestojí :-D
Nero píše:Nikdy jsem moc nemusel When Dream and Day Unite
tak tak... má to tu vůbec někdo rád? :-)

jo ja... uz jsem to i psal...par skladeb je tam super (Ytse Jam, Fortune in Lies, Killing Hand....a navic je porad obcas hrajou na koncertech)...
holkoun

Příspěvek od holkoun »

ja to mam takhle:

1-2. IaW, SFAM
3. Awake, FII, 2.CD 6DoIT (+ACOS, ale to neni radovka)
4. 1.CD 6DOIT, WDaDU
5. ten zbytek....vubec me nic po roce 2001 nezaujalo...snad jsem si ty alba ani poradne neposlech..ale proste nic...
6. ToT(alni pru*er) - aneb metal, metal, onanie, metal, onanie...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Si připadám mezi váma, jak totlní looser. Abych byl upřímnej, tak mi dělá dost problém orientovat se v těch zkratkách alb. :lol:
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já už jsem to někde psal, ale (se zkratkama mám taky problémy :oops: ):
Nejlepší: Images And Words, Scenes From A Memory, Awake
Hodně dobré: Train Of Thought (prostě This Dying Soul a Stream jsou výborné)
Tak mezi: Octavarium, A Change Of Season
Horší (v rámci DT): Six Degrees ..., Falling Into Infinity, When Dream and Day Unite
Neposlouchám: Systematic Chaos, Black Clouds
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no, máme tu moc hezké rozdíly :-D úplně každý má rád něco naprosto jiného, shodneme se možná tak na IaW
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

V Dreamech jsem strašnej amatér, slyšel jsem jednou celý nový CD a to se mi líbí, jediný písničky co sem si teď projel jsou A Rite of Passage - výborný/chytlaví; The Dark Eternal Night In - to samý :)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Dark Eternal night není z Black clouds, ale ze Systematic chaos - to je předposlední :wink:

edit: jinak na tak opovrhovaném ToT je jedna z mých nejoblíbenějších - In the name of god :-) uznávám, že jsou tam ale věci, co mě tak moc enbaí - Stream of consciousness, nebo třeba Endless Sacrifice
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dark Axel píše:Dark Eternal night není z Black clouds, ale ze Systematic chaos - to je předposlední :wink:

edit: jinak na tak opovrhovaném ToT je jedna z mých nejoblíbenějších - In the name of god :-) uznávám, že jsou tam ale věci, co mě tak moc enbaí - Stream of consciousness, nebo třeba Endless Sacrifice
In The Name Of God je výborná, ale natažená skoro až k nekonečnosti ...
Jak se Ti jako kytaristovi může nelíbit Stream ..., vždyť tam je pro mě naprosto geniální kytarový riff - první věc, co jsem se na elektriku učil.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nevím, je to pro mě hrozně otravná skladba :-D jako některým tady připadá novější tvorba jako sbor etud, tak tak mi připadá SoC... narozdíl od nových věcí :-)
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Skipper píše:V Dreamech jsem strašnej amatér, slyšel jsem jednou celý nový CD a to se mi líbí, jediný písničky co sem si teď projel jsou A Rite of Passage - výborný/chytlaví; The Dark Eternal Night In - to samý :)
zacni Images and the Words... je to jejich prelomova deska (byt je druha v poradi)....IMHO asi nejnapaditejsi jejich deska (byt mam o malililinko radsi Scenes from a Memory). Tyhle dve desky jsou zajimavy tim, ze jsou napric mnoha styly...at uz je to hard n heavy, vcetne metalu, tak je tam i jazz, blues a klasika...

Awake je takovy metalovejsi, i kdyz kdyz to srovnam treba prave s ToT, tak bych to asi nemel psat, protoze proti ToT je to neuveritelny album. Presto, ze ji tahle deska prinesla spoustu fandu v podobe "odziskovanejch metalaku" , tak ja ji zpetne prisel hodne na chut a jsou tam fantasticky pecky....kdyby tam byla i puvodne planovana Change of Season, tak bych ji mel asi taky v Top 3. Nechci to zobecnovat, ale IMHO, kdo nema desky DT z let 1991-2001 tak nezna "pravy" DT...90. leta jsou pro DT to samy, co 80. leta treba pro Metalliku.
1. dekada 21. stoleti je pro DT jen vykradani sebe sama(tech motivu a melodii co slysite na tech deskach vypujcenejch z jejich predchozich desek- tim myslim opravdu vypujcenejch, protoze se s tim netajej, tech je fakt hodne). To, ze se inspirujou jinde (napr. Muse, Meshuggah, Pantera) mi teda nevadi tolik, co tohle vykradani sebe sama. Ale to je holt asi udel vsech kapel, ktery kdysi prekypovali originalitou a napady.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Z ToT miluju Stream of Consciousness, In the Name of God a Endless Sacrifice - a jsem rád, že ze všech jsi jsemc shcopný nezanedbatelnou část zahrát :D

Lidi, když už to tu tak žije, znáte Majesty Demos? Líbí / nelíbí? Mě docela dost, hlavně ty verze z pozdnějších živáků či bootlegů...

dayslypper píše:Si připadám mezi váma, jak totlní looser. Abych byl upřímnej, tak mi dělá dost problém orientovat se v těch zkratkách alb. :lol:
IaW = Images and Words
6DOIT / SDOIT = Six Degrees...
FII = Falling into Infinity
SFAM = Scenes from a Memory
8varium = Octavarium
WDaDU = When Dream and Day Unite
ToT = Train of Thought
SC = Systematic Chaos
BC+SL = Black Clouds and Silver Linings
ACOS = A Change of Seasons

:wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

co se týče srovnávání IaW a 8varia... nesrovnávám z hlediska řekněme úrvně kompozic... nebo z hlediska dodržení žánru :-D

Spíše mi jde o to, že tyhle dvě desky mi připadají jaksi nejvíce "kompaktní". baví mě obě vpodstatě od začátku do konce a najdou se na nich opravdu dobré skladby - uznávám, 8varium je místy trochu popovější, ale kdybych to měl hodnotit co do skladeb

Root of all evil - podle mě jeden z nejlepších tvrdších songů co kdy udělali :-)
Answer lies within - úžasná balada plná silných melodií
These walls - mainstreamový rock se sedmistrunkou podladěnou do A, to možná ano... ale taky - strhující melodie, parádní gradace a hezké, jednoduché sólo :-)
I walk beside you - inspirováno U2, jde to místy hdoně slyšet, ale je to prostě šlapající rocková skladba která mě baví.
Panic attack - opět super tvrdší věc, místy klasičtější DT, místy hodně fajn nové postupy
Never enough - inspirováno Muse, které mám rád... tahle mi z celého CD sedí asi nejméně, ale i ak mi připadá hodně zajímavá - jsou to DT, ale nejsou to DT - je hezké, že se nezavírají do sebe, ale přibírají čas od času i jinou inspiraci
Sacrificed sons - jedna z podle mě "nejtypičtjších" DT věcí. Super riffy, strhující energie, témnější pojetí, paráda
a Octavarium je prostě naprosto úžasná kompozice, která rozhodně patří k mojim nejoblíbenějším věcem od DT vůbec :-)

to CD má u mě hluboce zakořeněné místo. Podobně jako 6DOIT CD1, které jsem slyšel jako první jejich CD (hned po ACOS) a vždycky mě dostane :-)

PS: pomalu začínám více a více přicházet na chuť SFAM
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Scenes jsou podle mě nejpovedenější album od DT.
Ke skladbě Octavarium. Ruku do ohně za to nedám, ale mam dojem, že jsou v ní použitý stejný stupnice/postupy jako v předchozích sedmi písních, jak jdou po sobě...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Začátek Octavaria je začátek Shine On Your Crazy Diamond jak když vyšije.
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Dark Axel píše:co se týče srovnávání IaW a 8varia... nesrovnávám z hlediska řekněme úrvně kompozic... nebo z hlediska dodržení žánru :-D

Spíše mi jde o to, že tyhle dvě desky mi připadají jaksi nejvíce "kompaktní". baví mě obě vpodstatě od začátku do konce a najdou se na nich opravdu dobré skladby - uznávám, 8varium je místy trochu popovější, ale kdybych to měl hodnotit co do skladeb

Root of all evil - podle mě jeden z nejlepších tvrdších songů co kdy udělali :-)
Answer lies within - úžasná balada plná silných melodií
These walls - mainstreamový rock se sedmistrunkou podladěnou do A, to možná ano... ale taky - strhující melodie, parádní gradace a hezké, jednoduché sólo :-)
I walk beside you - inspirováno U2, jde to místy hdoně slyšet, ale je to prostě šlapající rocková skladba která mě baví.
Panic attack - opět super tvrdší věc, místy klasičtější DT, místy hodně fajn nové postupy
Never enough - inspirováno Muse, které mám rád... tahle mi z celého CD sedí asi nejméně, ale i ak mi připadá hodně zajímavá - jsou to DT, ale nejsou to DT - je hezké, že se nezavírají do sebe, ale přibírají čas od času i jinou inspiraci
Sacrificed sons - jedna z podle mě "nejtypičtjších" DT věcí. Super riffy, strhující energie, témnější pojetí, paráda
a Octavarium je prostě naprosto úžasná kompozice, která rozhodně patří k mojim nejoblíbenějším věcem od DT vůbec :-)

to CD má u mě hluboce zakořeněné místo. Podobně jako 6DOIT CD1, které jsem slyšel jako první jejich CD (hned po ACOS) a vždycky mě dostane :-)

PS: pomalu začínám více a více přicházet na chuť SFAM
Tak nejkoncepcnejsi album je samozrejme SFAM....jak rikam...to co je po roce 2001 uz nejsou ti "pravi DT":-))....resp. to co udelali v tomto obdobi, uz tu minimalne jednou bylo...takze proc poslouchat kopii, kdyz tu je "original":-)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já tam ty kopie prostě neslyším :-D pokud pominu hudební citace :-)
VratikSlayer

Jester píše:Já už jsem to někde psal, ale (se zkratkama mám taky problémy :oops: ):
Nejlepší: Images And Words, Scenes From A Memory, Awake
Hodně dobré: Train Of Thought (prostě This Dying Soul a Stream jsou výborné)
Tak mezi: Octavarium, A Change Of Season
Horší (v rámci DT): Six Degrees ..., Falling Into Infinity, When Dream and Day Unite
Neposlouchám: Systematic Chaos, Black Clouds
Pod tohle se taky klidně podepíšu... :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

VratikSlayer píše: Ke skladbě Octavarium. Ruku do ohně za to nedám, ale mam dojem, že jsou v ní použitý stejný stupnice/postupy jako v předchozích sedmi písních, jak jdou po sobě...
To je ale účel! :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
VratikSlayer

Nero píše:
VratikSlayer píše: Ke skladbě Octavarium. Ruku do ohně za to nedám, ale mam dojem, že jsou v ní použitý stejný stupnice/postupy jako v předchozích sedmi písních, jak jdou po sobě...
To je ale účel! :D
Samozřejmě. Netvrdim, že vykrádaj sami sebe. Chci říct, že je to docela kumšt... :)
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“