Ktoru PRS?
Pravidla fóra
Ktoru PRS?
Dobry den. Uz dlhsie rozmyslam nad kupou gitary. Kedze uz niekolko rokov vlastnim gitaru Aria MAC-40, chcel som nieco lepsie a PRS Custom 24 bol vzdy moj sen. Objavil som lacnejsiu alternativu SE Custom 24. Ma niekto tu gitaru? Je rozdiel medzi US a SE Customom tak obrovsky? Vsimol som si, ze par ludi z tohoto fora ma US Custom tak snad by vedeli poradit..
Tiez ma napadla myslienka, kupit PRS CE, Standard alebo aj Custom (US modely).. Oplati sa radsej ist do niecoho takeho, kedze uz je to US, co by mala byt "ina kava"?
Niekolko linkov co som na ebayi nasiel a cena ma zaujala:
http://cgi.ebay.com/PAUL-REED-SMITH-STA ... 3358f49296
http://cgi.ebay.com/Paul-Reed-Smith-PRS ... 2eaa337084
http://cgi.ebay.com/PAUL-REED-SMITH-CE- ... 335906022a
Tiez ma napadla myslienka, kupit PRS CE, Standard alebo aj Custom (US modely).. Oplati sa radsej ist do niecoho takeho, kedze uz je to US, co by mala byt "ina kava"?
Niekolko linkov co som na ebayi nasiel a cena ma zaujala:
http://cgi.ebay.com/PAUL-REED-SMITH-STA ... 3358f49296
http://cgi.ebay.com/Paul-Reed-Smith-PRS ... 2eaa337084
http://cgi.ebay.com/PAUL-REED-SMITH-CE- ... 335906022a
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ktoru PRS?
Mno, vážně by to měla být jiná káva
a pokud se rozhoduješ, tak radši rozhoduj rychle - PRS rapidne ukončuje výrobu většinu US modelů (i takových vlajkových lodí jako Custom 22, nebo McCarty) a tím pádem tyhle kytary pujdou s cenou nahoru (samozřejmě na bazarech a ebay)
rozdíl ti dokážu najít vpodstatě ve všem... ať už ve dřevě, které bude mnohem kvalitnější (navíc US modely nebudu postrádat klenutou přední desku), tak ve snímačích, tak i v hardware-u a věř mi, že hlavně vyzrálost a jakost dřeva ti ve výsledném zvuku udělá opravdu hodně
pokud máš finance, neotálel bych a sáhl bych po "pravém" PRS
co se týče rozdílu CE, Custom a standart - to přenechám lidem co porovnávat mohou (Kinx). Každý model je trochu jiný (výbavou i cenově), takže to chce porovnat
rozdíl ti dokážu najít vpodstatě ve všem... ať už ve dřevě, které bude mnohem kvalitnější (navíc US modely nebudu postrádat klenutou přední desku), tak ve snímačích, tak i v hardware-u a věř mi, že hlavně vyzrálost a jakost dřeva ti ve výsledném zvuku udělá opravdu hodně
pokud máš finance, neotálel bych a sáhl bych po "pravém" PRS
co se týče rozdílu CE, Custom a standart - to přenechám lidem co porovnávat mohou (Kinx). Každý model je trochu jiný (výbavou i cenově), takže to chce porovnat
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Áááá, Axel dělá chytrýho, po tom, co ho Nero vyzásobil informacema
Ale bohužel je to pravda - mnoho modelů totálně končí, mnoho je nahrazeno edicí 25th Anniversary, která je pochopitelně dražší (asi o 30%).
Rozdíl SE vs US je více jak značný, to je pochopitelné. Pokud tě zajímá víc, tak se mě ptej - mám dost zkušeností s SE modely a i nějaké s US (jeden vlastním).
Ad to, co sis našel za odkazy:
1) aukce - takže cena ještě bude stoupat
and / or
2) USA - tzn drahá a riskantní doprava + nutnost připočíst 7% clo a 19% DPH, což kytaru značně prodražuje
Ale bohužel je to pravda - mnoho modelů totálně končí, mnoho je nahrazeno edicí 25th Anniversary, která je pochopitelně dražší (asi o 30%).
Rozdíl SE vs US je více jak značný, to je pochopitelné. Pokud tě zajímá víc, tak se mě ptej - mám dost zkušeností s SE modely a i nějaké s US (jeden vlastním).
Ad to, co sis našel za odkazy:
1) aukce - takže cena ještě bude stoupat
and / or
2) USA - tzn drahá a riskantní doprava + nutnost připočíst 7% clo a 19% DPH, což kytaru značně prodražuje
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dik za odpoved. Praveze cenovo rozdiel medzi novou SE Custom a napr. CE 24kou co som nasiel momentalne na ebayi nie je velky a ako si napisal, je to ina kvalita.
Na druhej strane, na ebayi som nikdy nic nekupoval, neviem ako to tam chodi a ci sa narp ta CE 24ka (posledny link v mojom predoslom poste) oplati kupit, alebo sa "neuskromnit"
s SE seriou. Ved i to je oproti Arii MAC-40 o dost lepsie..
Nero: Ten 1. a 3.link je ze Buy it now, takze tam aukcia nieje a mat CE 24ku za necelych 30 000 SK (resp 1t eur) nieje zle, ak v tom nepocitam clo a dopravu. DPH sa tam pripocitava tiez??
Na druhej strane, na ebayi som nikdy nic nekupoval, neviem ako to tam chodi a ci sa narp ta CE 24ka (posledny link v mojom predoslom poste) oplati kupit, alebo sa "neuskromnit"
Nero: Ten 1. a 3.link je ze Buy it now, takze tam aukcia nieje a mat CE 24ku za necelych 30 000 SK (resp 1t eur) nieje zle, ak v tom nepocitam clo a dopravu. DPH sa tam pripocitava tiez??
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
- Nero
- Rádce
Ano, cena se počítá (cena + doprava) x 1,19 (DPH) x 1,07 (clo) - a tomu se nevyhneš. Brát to z US se nevyplatí.
Hele, takhle - držel jsi v ruce někdy nějaké PRS a máš aspoň představu co a jak ta kytara umí, případně jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými sériemi? Ono na webu najdeš příspěvky mnoha lidí, co si nadšeně koupili PRS a pak zjistili, že to není ono - v nejlepším případě měnili snímače, v horším od PRS zcela odešli...
Je pravda, že v několika párd detailech lze třeba SE a CE srovnávat, ale zejména co se týče kvality zvuku a zpracování, jsme někde zcela jinde - pokud máš prachy na CE, ber CE. U v ČR se dá sehnat okolo 30 000 i níž.
Hele, takhle - držel jsi v ruce někdy nějaké PRS a máš aspoň představu co a jak ta kytara umí, případně jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými sériemi? Ono na webu najdeš příspěvky mnoha lidí, co si nadšeně koupili PRS a pak zjistili, že to není ono - v nejlepším případě měnili snímače, v horším od PRS zcela odešli...
Je pravda, že v několika párd detailech lze třeba SE a CE srovnávat, ale zejména co se týče kvality zvuku a zpracování, jsme někde zcela jinde - pokud máš prachy na CE, ber CE. U v ČR se dá sehnat okolo 30 000 i níž.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
rozdil mezi SE a US produkci je, nicmene ty SE modely nehrajou vubec blbe - maji imho o dost horsi snimace a standartni asijske mechaniky, jinak se mi ty co jsem mel v ruce veskrze libily. podle me se do US PRS vyplati jit, pokud ale nemas nejaky dobry kanal z USA tak se ti dovoz odtamtud prodrazi. kazdopadne doporucuju si na tu kytaru nez ji koupis zahrat, ani u takhle renomovane a drahe znacky nemas zaruceno ze kazda bude hrat dobre, i kdyz jsem tomu dlouho veril tak jsem uz taky narazil na nejake co se mi nelibily (jeden singlecut a jedno CE, jinak vsechny super) zkus se kouknout na evropske bazary nebo ebay, byva jich tam docela dost. doporucuju na tohle polske allegro.pl . system jako ceske aukro, s prodavajicim se da vetsinou v klidu domluvit a neni to zas takova streka aby se tam nedalo zajet, sam odtamtud mam svoje prs 
postnul jsi sem tri ruzny druhy prs, s kazdou mam nejakou zkusenost
custom 24 vlastnim - tyhle kytary maji mahagonovy zadek a krk, javorovy top. je to takovy pivotni model firmy ze ktereho se odvijeji dalsi modely. ma dost osobity zvuk, nejosobitejsi na nem jsou mezipolohy petipolohoveho prepinace ktere zadna jina kytara neumi. ceny by se mely pohybovat kolem 1800$ za kytaru v dobrem stavu, zalezi na ptaccich a uprave. modely do roku 93 jsou drazsi protoze se delaly ve stare tovarne a (pry) rucne, celkove ale maji dobrou reputaci. od roku 2002 je osazujou phase II mechanikama ktery jsou imho naprosto fantasticky. ne ze by ty predtim byly spatny, ale tohle je fakt pohodicka
kytara produkuje pomerne sirokej ton, ne tak tlustej jako lespauly ale o dost barevnejsi.
standard 24 - celomahagon. puvodne jsem do ni chtel jit ale nakonec me zlakalo CE a pozdeji custom. o neco surovejsi ton nez custom, neni tak "barevny" a mezipolohy nemaji tak zajimavy charakter. prijde mi ze hraje agresivneji a zvuk neni tak "svetly" jako u customu nebo CE. da se sehnat celkem levne, nedavno byl standard 24 stoptail na bazaru za 29 i s kufrem - mit ty penize okamzite ho beru.
CE24 - javor sroubovany krk, javor top a mahagon zadek. mel jsem par mesicu doma 2002 CE24 (zrovna fakt dobry kus, jine kusy tohohle modelu ktery jsem s nim porovnaval nehraly tak dobre) zorvna to co jsi postnul ma ptacky, to se jen tak nevidi a vypada to fantasticky
tyhle kytary maji malicko tenci zvuk nez custom, hrajou ale i tak dost barevne a agresivneji. zajimavy je ze i kdyz maji skoro stejne materialy a maji stejnou elektroniku tak rozdil mezi mezipolohama neni u CE24 tak patrny jako u customu a pro me osobne ani nehrajou tak zajimave. mezipolohy u CE24 narozdil od customu tak nenakvakaji, jsou jakoby trochu do fenderu ale pritom to je porad prs. spatne se to popisuje
kazdopadne to ale hraje dobre. da se sehnat jeste levneji nez standard, i kdyz ceny rostou protoze je prestali vyrabet.
vsechny ty kytary hrajou dobre, maji takovy svuj spolecny charakter zvuku ktery je podle me do jisty miry danej elektronikou (ja tomu rikam drzy zvuk
)
kazda ale hraje jinak a je na kazdym aby si vybral svyho favorita - u me to je custom, ale ty ostatni nijak moc nezaostavaji. do budoucna bych rad poridil CE24 na podladene veci protoze na ty se mi libila jeste o fous vic nez CU24.
postnul jsi sem tri ruzny druhy prs, s kazdou mam nejakou zkusenost
custom 24 vlastnim - tyhle kytary maji mahagonovy zadek a krk, javorovy top. je to takovy pivotni model firmy ze ktereho se odvijeji dalsi modely. ma dost osobity zvuk, nejosobitejsi na nem jsou mezipolohy petipolohoveho prepinace ktere zadna jina kytara neumi. ceny by se mely pohybovat kolem 1800$ za kytaru v dobrem stavu, zalezi na ptaccich a uprave. modely do roku 93 jsou drazsi protoze se delaly ve stare tovarne a (pry) rucne, celkove ale maji dobrou reputaci. od roku 2002 je osazujou phase II mechanikama ktery jsou imho naprosto fantasticky. ne ze by ty predtim byly spatny, ale tohle je fakt pohodicka
standard 24 - celomahagon. puvodne jsem do ni chtel jit ale nakonec me zlakalo CE a pozdeji custom. o neco surovejsi ton nez custom, neni tak "barevny" a mezipolohy nemaji tak zajimavy charakter. prijde mi ze hraje agresivneji a zvuk neni tak "svetly" jako u customu nebo CE. da se sehnat celkem levne, nedavno byl standard 24 stoptail na bazaru za 29 i s kufrem - mit ty penize okamzite ho beru.
CE24 - javor sroubovany krk, javor top a mahagon zadek. mel jsem par mesicu doma 2002 CE24 (zrovna fakt dobry kus, jine kusy tohohle modelu ktery jsem s nim porovnaval nehraly tak dobre) zorvna to co jsi postnul ma ptacky, to se jen tak nevidi a vypada to fantasticky
vsechny ty kytary hrajou dobre, maji takovy svuj spolecny charakter zvuku ktery je podle me do jisty miry danej elektronikou (ja tomu rikam drzy zvuk
kazda ale hraje jinak a je na kazdym aby si vybral svyho favorita - u me to je custom, ale ty ostatni nijak moc nezaostavaji. do budoucna bych rad poridil CE24 na podladene veci protoze na ty se mi libila jeste o fous vic nez CU24.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Kinxi, když jsi na to narazil - opravdu jsou ceněné více modely před rokem 93? já slyšel spíše o větší ceně u modelů před rokem 1995, dokonce jsem si k tomu i hledal informace...
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
Tak, Tubulara už má v parádě na icq - no a po chvíli hledání se našli i v ČR velmi zajímavé kusy
Jinak ano, aky mi přijde, že se spíš jako zlom uvádí rok 1995.
A souhlas s kinxem - rozhodně zkoušet, zkoušet, zkoušet...
Jinak k té elektronice - miluju zvuk 5 poloh rotačního switche. Nenávidím rotační switch - fakt nevím, jak toto dilema vyřešit, ale to přepínání je hrůza. Při hraní prakticky nemožné...
Jinak ano, aky mi přijde, že se spíš jako zlom uvádí rok 1995.
A souhlas s kinxem - rozhodně zkoušet, zkoušet, zkoušet...
Jinak k té elektronice - miluju zvuk 5 poloh rotačního switche. Nenávidím rotační switch - fakt nevím, jak toto dilema vyřešit, ale to přepínání je hrůza. Při hraní prakticky nemožné...
PetrPeter 1975 - 2008
mate pravdu kluci, jsem se upsal s tim 93
tubular: jestli mas moznost tak bez do toho standardu za 29, fakt paradni cena.
jinak to prepinani je opravdu hruza, chodi ztuha takze musim vzdycky prepinat palcem a ukazovakem. navic jak se na podiu zpotim tak to obcas proklouzne a jednou se mi na koncerte stalo ze jsem vychytal nejakou mrtvou fazi mezi 4. a 5. polohou kde kytara prestala uplne hrat
docela trapas. videl jsem borce co to prepinani davaji malickem, taky bych to chtel umet ale zatim to je pro me nemozny.
zas si ale myslim ze to je lepsi nez delat dva pohyby (prepnout lespaulacky prepinac + vytahnout potak pro coil tap), ty mezipolohy totiz hodne vyuzivam a zaroven docela dost prepinam, bohuzel v nejakych pisnickach jsem byl nucen se na to zatim vykaslat nez to poradne natrenuju. premyslel jsem vymenit tu hlavicku za chicken head knoflik - vypadalo by to hnusne ale bylo by to funkcni
uplne nejvic by se mi libil blade prepinac jako na stratu, videl jsem nejake nove customy ktere tim byly vybaveny. co ja bych za to dal! nejvychytanejsi prepinani snimacu ma pro me prave strat
tubular: jestli mas moznost tak bez do toho standardu za 29, fakt paradni cena.
jinak to prepinani je opravdu hruza, chodi ztuha takze musim vzdycky prepinat palcem a ukazovakem. navic jak se na podiu zpotim tak to obcas proklouzne a jednou se mi na koncerte stalo ze jsem vychytal nejakou mrtvou fazi mezi 4. a 5. polohou kde kytara prestala uplne hrat
zas si ale myslim ze to je lepsi nez delat dva pohyby (prepnout lespaulacky prepinac + vytahnout potak pro coil tap), ty mezipolohy totiz hodne vyuzivam a zaroven docela dost prepinam, bohuzel v nejakych pisnickach jsem byl nucen se na to zatim vykaslat nez to poradne natrenuju. premyslel jsem vymenit tu hlavicku za chicken head knoflik - vypadalo by to hnusne ale bylo by to funkcni
- Nero
- Rádce
Mno, jsem rád, že jsem narazil člověka, co dokáže fungovat s tím rotary switchem i live - důkaz toho, že to je možné
Já pořád přemýšlím, co s tím, protože toho zvuku se vzdát nechci, ale praktické to zrovna taky není.
Ale s 5 polohovým by to nebylo tak hezký - nemáš nějaký foto těch novejch customů?
Na přepínání malíčkem - to abys tam snad dal chicken-head pot
Edit - aha, nevšiml jsem si, že o chickenu už píšeš
Ale s 5 polohovým by to nebylo tak hezký - nemáš nějaký foto těch novejch customů?
Na přepínání malíčkem - to abys tam snad dal chicken-head pot
Edit - aha, nevšiml jsem si, že o chickenu už píšeš
PetrPeter 1975 - 2008
Ne, že bych tě chtěl tahat za slovo, ale clo se vypočítá z ceny bez DPH, který už je teď ještě ke všemu 20%. Takže výpočet x 1,27..Nero píše:Ano, cena se počítá (cena + doprava) x 1,19 (DPH) x 1,07 (clo) - a tomu se nevyhneš.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
skoda ze to zacli nabizet az ted
- Nero
- Rádce
Zrada, na změnu DPH jsem zapomněl... A nějak jsem měl dojem, že se clo počítá z ceny s DPH, nicméně ono je to skoro jedno, tam se to už liší vcelku minimálně...biker_xx píše:Ne, že bych tě chtěl tahat za slovo, ale clo se vypočítá z ceny bez DPH, který už je teď ještě ke všemu 20%. Takže výpočet x 1,27..Nero píše:Ano, cena se počítá (cena + doprava) x 1,19 (DPH) x 1,07 (clo) - a tomu se nevyhneš.
kinx: ty jo, to je hnus
PetrPeter 1975 - 2008
tss, chtel bych te s tim videt na podiu
myslim ze bys ve finale za ten blade dekoval
byt zajisteny bonvivan tak nekoukam napravo nalevo a customa necham predelat na blade 
- Nero
- Rádce
Vypadá to jak nějaký ibanez
Já ti nevím, možná bych si nachal udělat 3way toggle a push/pull klidně na obou potácích, s tím jsem vcelku zvyklý pracovat - respektive jsem zvyklý na 1x push/pull a 2x toggle - to už mám dobrý cvíka...
Já ti nevím, možná bych si nachal udělat 3way toggle a push/pull klidně na obou potácích, s tím jsem vcelku zvyklý pracovat - respektive jsem zvyklý na 1x push/pull a 2x toggle - to už mám dobrý cvíka...
PetrPeter 1975 - 2008
me tenhle zpusob prave docela odrazuje, radsi udelam jeden pohyb mez tri
ale kdyz jsi na to zvykly tak je to neco jinyho, ja jsem zas privykly na stratovske ovladani
mozna by bylo taky jednodussi presunout ho misto tonove clony (kterou pouzivam tak na jeden takt za koncert maximalne a to jen nekdy)
mozna by bylo taky jednodussi presunout ho misto tonove clony (kterou pouzivam tak na jeden takt za koncert maximalne a to jen nekdy)
- Nero
- Rádce
Tak vždy stačí dva pohyby - a když člověk ví, co potřebuje udělat, může to dělat často postupně (přepnout push/pull a pak přehodit toggle...). Nicméně ten rotary je asi fakt nejelegantnější a zvukově mi sedí. Možná na ebayi koupím pár PRS čepiček na poty a zkusím je nějak custom upravit, aby s tím člo lépe pracovat 
PetrPeter 1975 - 2008
mozna by stacil standartni fender knoflik jako se dava na straty, ma to vroubkovani. vypadalo by to hnusne ale bylo by na to videt za vsech okolnosti (coz ted moc neni) a taky by to neprokluzovalo.Nero píše:Tak vždy stačí dva pohyby - a když člověk ví, co potřebuje udělat, může to dělat často postupně (přepnout push/pull a pak přehodit toggle...). Nicméně ten rotary je asi fakt nejelegantnější a zvukově mi sedí. Možná na ebayi koupím pár PRS čepiček na poty a zkusím je nějak custom upravit, aby s tím člo lépe pracovat
Sakra kinx znamená to že že když mi otec sehnal v Mephisu PSR 22 rok 92, že jsme kvalitou vedle,docela by mě to zajímalo ,/jestli jo tak interní průser,tátovi já ani muk údajne za 2 US litry/naposledy jsne diskutovali o Fender US versus Mexiko,toho Dizla VH4 mám na cestě někde mezi Us a Eu jde to diplomatickou cestou přes švajcr,to je někdy horší než obyč poštou.Dej vědět možná se to dá ještě zvrátit,dík.
Nero píše: 2) USA - tzn drahá a riskantní doprava + nutnost připočíst 7% clo a 19% DPH, což kytaru značně prodražuje
No ne že bych chtěl být takový hnidopich, ale když jsem se o to zajímal, tak cena by měla být krát 1,237. DPH 20%, clo 3,7%. Vše se počítá i pro cenu dopravy.biker_xx píše: Ne, že bych tě chtěl tahat za slovo, ale clo se vypočítá z ceny bez DPH, který už je teď ještě ke všemu 20%. Takže výpočet x 1,27..
Koukám tady na papírky, co mám nalepené na PC, a el. kytara by měla být kategorie 9207901000 (clo), tak si to když tak dohledej.
Jinak se připojuju k "hanění" switche. Mě třeba netrápí přepínání při koncertu