Proč ?Tak zrovna tohohle Fokuse bych ani omylem nedoporučil...
Koupě starší bazarové kytary
Pravidla fóra
- jiri.polasek
Re: Koupě starší bazarové kytary
- jiri.polasek
Co třeba brigáda, pokud je taťka skrblík...EDGE... píše:Tyjo, slusne narocny zacatecnik, nechtel bych byt tvuj tatka ktery ti tech pet tisic na kytaru bude davat![]()
5000 je částka, kterou jsem mimochodem našel tady ve fóru a od té se celá anabáze odvíjí ...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
člověče jiri.polasek,
ano, bavili jste se tu o tom. Nicméně to, že se tam z 5000 dá sehnat kytara ještě "lepší" a člověk je na ceně za kterou by koupil z obchodu
nevím, na kolik jsi toho hrál, ale prostý fakt je, že mezi kytarami do 10 000 mnohdy bývá poměrně malý rozdíl co se týče samotných značek (pokud se nebavíme o nejnižší cenové kategorii, kde některé kytary vypadají jako picassovy obrazy). Obvykle to bývá o kusech a bavit se o tom jestli je lepší Fokus/stagg/bach za 5000 nebo Ibanez/jackson/epiphone za 7000 je opravdu trochu bezpředmětné
co se týče risku s nespokojeností po otestování kytary ze slovenska... takový risk snad v ČR neexistuje?
samozřejmě že existuje všude a dovedu si představit, že tě s tvou nespokojeností každý druhý pošle do háje.
A co naděláš
"drobné závady" bych taky na kytaře neřešil. moje první kyara byla jolana diamant, kterou jsem si za svoje peníze koupil a za svoje peníze taky opravil. kompletně v hazlu elektronika, jedna ladící mechanika chyběla,
zbytek byl v pokročilém stádiu rozkladu - na zbytcích pouzder jsem si už jen domýšlel pečeť krále Jelínka.
Kytara neladila a byla úplně napytel, místy rezavá... ale pro začátečníka to bylo sakra dostačující
pokud onen začátečník stále tápe, nebo chce prostě začít hrát a časem koupí lepší nástroj, tak "drobné závady" se dají přehlédnout, kytara hrát bude a to je fakt. po nějaké době se dostane hráč k vyšší cenové kategorii, kde už se čeká opravdu lepší kvalita (alespoň trochu)
připadá mi, že ti nejde o nalezení co nejefektivnějšího řešení, ale o to mít pravdu
ano, bavili jste se tu o tom. Nicméně to, že se tam z 5000 dá sehnat kytara ještě "lepší" a člověk je na ceně za kterou by koupil z obchodu
nevím, na kolik jsi toho hrál, ale prostý fakt je, že mezi kytarami do 10 000 mnohdy bývá poměrně malý rozdíl co se týče samotných značek (pokud se nebavíme o nejnižší cenové kategorii, kde některé kytary vypadají jako picassovy obrazy). Obvykle to bývá o kusech a bavit se o tom jestli je lepší Fokus/stagg/bach za 5000 nebo Ibanez/jackson/epiphone za 7000 je opravdu trochu bezpředmětné
co se týče risku s nespokojeností po otestování kytary ze slovenska... takový risk snad v ČR neexistuje?
A co naděláš
"drobné závady" bych taky na kytaře neřešil. moje první kyara byla jolana diamant, kterou jsem si za svoje peníze koupil a za svoje peníze taky opravil. kompletně v hazlu elektronika, jedna ladící mechanika chyběla,
zbytek byl v pokročilém stádiu rozkladu - na zbytcích pouzder jsem si už jen domýšlel pečeť krále Jelínka.
Kytara neladila a byla úplně napytel, místy rezavá... ale pro začátečníka to bylo sakra dostačující
připadá mi, že ti nejde o nalezení co nejefektivnějšího řešení, ale o to mít pravdu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- jiri.polasek
Je to o tom, že pokud mám riskovat, že nebudu s nabízeným modelem spokojen, tak nebudu jezdit na někam na slovensko, ale třeba do OL/OV. Risk je stejný, ale ztráta času a projetých pěněz větší.co se týče risku s nespokojeností po otestování kytary ze slovenska... takový risk snad v ČR neexistuje?
A jinak bych to uzavřel s tímhle :
jiri.polasek píše:Moje rada: Tu nejlevnější. Když tě hraní nebude bavit, zahodíš ji a skoro nic tě to nebude stát. Pokud Tě hraní chytne, postupně si sám najdeš, jak by tvá další kytara měla vypadat.
Nero píše:Tak tak - je to pořád o tom dokola omýlaném "nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit levné věci"...
Dark Axel píše:pokud onen začátečník stále tápe, nebo chce prostě začít hrát a časem koupí lepší nástroj, tak "drobné závady" se dají přehlédnout, kytara hrát bude a to je fakt. po nějaké době se dostane hráč k vyšší cenové kategorii, kde už se čeká opravdu lepší kvalita (alespoň trochu)
Maly offtopik:
Technicka poznamka ohledne Nerovy zminky o firmach ... Hanson Guitars vyrabi kytary teprve od srpna 2009, ale snimace do kytar, baskytar i akustik (tusim), delaji jiz podstatne delsi dobu. Jinak existuji jeste sikovni kluci z Eastwood Guitars a taky pracanti z Reverend Guitars.
Technicka poznamka ohledne Nerovy zminky o firmach ... Hanson Guitars vyrabi kytary teprve od srpna 2009, ale snimace do kytar, baskytar i akustik (tusim), delaji jiz podstatne delsi dobu. Jinak existuji jeste sikovni kluci z Eastwood Guitars a taky pracanti z Reverend Guitars.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Sorry, ale ne, protože si v tomto postu sám protiřečíš. Tvoje vlastní citace je tvrdě v rozporu s tím, co cituješ v mém případě...jiri.polasek píše:
A jinak bych to uzavřel s tímhle :
jiri.polasek píše:Moje rada: Tu nejlevnější. Když tě hraní nebude bavit, zahodíš ji a skoro nic tě to nebude stát. Pokud Tě hraní chytne, postupně si sám najdeš, jak by tvá další kytara měla vypadat.Nero píše:Tak tak - je to pořád o tom dokola omýlaném "nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit levné věci"...Dark Axel píše:pokud onen začátečník stále tápe, nebo chce prostě začít hrát a časem koupí lepší nástroj, tak "drobné závady" se dají přehlédnout, kytara hrát bude a to je fakt. po nějaké době se dostane hráč k vyšší cenové kategorii, kde už se čeká opravdu lepší kvalita (alespoň trochu)
Nicméně celá tahle debata je již značně demagogická.
Kytara za 3500 s Floydem, na "tvrdší hudební styl" a olšová, a ještě k tomu si ani na webu nejsou schopni ujasnit, jestli je osazena HSS nebo HH. To vše mě odrazuje...jiri.polasek píše:Proč?Tak zrovna tohohle Fokuse bych ani omylem nedoporučil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jo tu mas tu ibanu ze sedmi za pet http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0®ion=
- jiri.polasek
tohle jsem schopny akceptovat jako dobrou koupi, pokud je kytara v pořádku ...McKozias píše:jo tu mas tu ibanu ze sedmi za pet http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =0®ion=
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
proto tu doporucujeme bazar, zacatecnik by si za stejne penize mohl poridit toto http://kytary.cz/stagg-i400-sb/HN003951/ 
- jiri.polasek
To je bohužel dlouhodobý problém Fokusu, ale nejen této firmy...Kytara za 3500 s Floydem, na "tvrdší hudební styl" a olšová, a ještě k tomu si ani na webu nejsou schopni ujasnit, jestli je osazena HSS nebo HH. To vše mě odrazuje...
Nicméně, když budu kytaru zkoušet, tak poznám jesli je HH nebo HSS
Ale zase věc z praxe, drtivá většina kytaristů začátečníků ti stejně využije jen ten humbucker ať už je to HH nebo HSS
- Nero
- Rádce
Sorry, ale když kupuju kytaru, tak nebud na místě zjišťovat, jak je vlastně osazená. Navíc primárně jde o to, že podle mě nemá vhodně vybraný druh dřeva a fatální problém je levná kopie FR.
A tvrdit, že začátečník využije jen kobylkáč je blbost. Najdu ti dost protipříkladů a jako jeden z nich se hrdě hlásím - na svém prvním miláčkovi jsem využíval všechny snímače.
A tvrdit, že začátečník využije jen kobylkáč je blbost. Najdu ti dost protipříkladů a jako jeden z nich se hrdě hlásím - na svém prvním miláčkovi jsem využíval všechny snímače.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jiri.polasek
Těchto nových kytar je nejen na Fokusu hafo, takže pokud se mi nelíbí tahle, vyberu jinou (ale cena bude podobná a danému účelu se budou hodit stejně jako tato)Navíc primárně jde o to, že podle mě nemá vhodně vybraný druh dřeva a fatální problém je levná kopie FR.
Kdyby ta kytara hrála dobře, tak je mi jedno jestli je někdo vybral dřevo vhodně nebo nevhodně
Levné tremolo je opravdu asi nějvětší těchto a jim podobných kytar.
Když víš, jak bude kytara osazená dopředu, tak už jdeš do shopu pro konkrétní typ.Sorry, ale když kupuju kytaru, tak nebud na místě zjišťovat, jak je vlastně osazená.
Naopak já si se začátečníkem zajdu do shopu, tam se mrknu co tam mají a co se dá vyzkoušet. Jestli jsem si na netu naštudoval jak je která kytara osazená je mi v tu chvíli jedno, protože vybírám to nejvhodnější co se nabízí.
No, tady se trošku obávám, že už nediskutujeme, ale povyšuješ svůj vlastní názor nad něčí jiný.A tvrdit, že začátečník využije jen kobylkáč je blbost.
Moje zkušenost je taková, že se tak opravdu děje. Pokud máš zkušenost jinou, já ti ji neberu.
Ale jestli neváháš označit moji zkušenost jako blbost, jen protože ty máš jinou zkušenost, tak promiň, ale to už mi připadá jako "já jsem admin a jen já mám pravdu".
- Nero
- Rádce
Jak ta kytara bude hrát přece jen trochu udává i to dřevo - proto bych na tvrdší hudbu hledal něco z mahagonu nebo lípy...
Tahle diskuze od začátku nebyla diskuze, teda, možná krom několika prvních příspěvků a několika vlaštovek - kdo jí četl, ví proč. Jestli je nesouhlas povyšování se, tak to to se mnou bude zlý, protože často s něčím nesouhlasím a s povyšovačnejma lidma nikdo nekamarádí... Nicméně pokud ti slovo blbost přijde jako moc silné, tak to přeforumuluju na
"A tvrdit, že začátečník využije jen kobylkáč je nesmysl"
případně
"A tvrdit, že začátečník využije jen kobylkáč je dle mého názoru silně zavádějící, protože tomu tak v mnoha případech není"
Líbí se ti to víc?
Tahle diskuze od začátku nebyla diskuze, teda, možná krom několika prvních příspěvků a několika vlaštovek - kdo jí četl, ví proč. Jestli je nesouhlas povyšování se, tak to to se mnou bude zlý, protože často s něčím nesouhlasím a s povyšovačnejma lidma nikdo nekamarádí... Nicméně pokud ti slovo blbost přijde jako moc silné, tak to přeforumuluju na
"A tvrdit, že začátečník využije jen kobylkáč je nesmysl"
případně
"A tvrdit, že začátečník využije jen kobylkáč je dle mého názoru silně zavádějící, protože tomu tak v mnoha případech není"
Líbí se ti to víc?
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ale zase tady máte veselo.Nicméně celá tahle debata je již značně demagogická.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
Tys mi tu chyběl, ale vážněAtkins píše:Ale zase tady máte veselo.Nicméně celá tahle debata je již značně demagogická.
No uznej, vypadá ta debata snad jinak?
PetrPeter 1975 - 2008
- jiri.polasek
No, jestli začátečník používá na HSS kytaře středový singl a krkový singl aspoň ze 50% (25+25), pak klobouk dolů. Podle mně to je tak 70-80% pro HB. Středový singl velice sporadicky a snímač u krku si vychutnají o něci pokročilejší kytaristé.
- jiri.polasek
No, vždycky je fajn, když se debaty účastní aktivně někdo, kdo zároveň tvrdí, že je demagogická.Nicméně celá tahle debata je již značně demagogická.
Ale veselo je, to zas jo
- Nero
- Rádce
Tak to nemůžu sloužit, statistiku jsem si nikdy nevedl ani u sebe, natož u širšího vzorku populace kytaristů...
Samozřejmě, pokud budeme mluvit primárně o začínajících metalistech a punkerech, tak pak by to mohlo fungovat, nicméně u ostatních skupin hráčů jsou v oblibě i jiné snímače. Troufám si říst, že na čistý zvuk hraje prim krkový případně krkový + středový snímač.
Evidentně máš problém s tím, že nesouhlasím s tím, co píšeš, a že se proti tomu nějak ohrazuju, nechápu proč. Debata tak stojí na mrtvým bodě, protože se se mnou jen přetahuješ, kdo má větší pravdu...
... a jak už poznamenal kdysi dávno poznamenal Protagoras - Člověk je mírou všech věcí - a žádná objektivní pravda neexistuje. Oni ti sofisti přece jen v něčem pravdu měli...
Samozřejmě, pokud budeme mluvit primárně o začínajících metalistech a punkerech, tak pak by to mohlo fungovat, nicméně u ostatních skupin hráčů jsou v oblibě i jiné snímače. Troufám si říst, že na čistý zvuk hraje prim krkový případně krkový + středový snímač.
Objektivní pohled na věc - pochybuju, že někoho takhle debata nějak hrozně baví a že si ji za nějakou dobu někdo bude snad znovu pročítat, aby se dozvěděl něco zásadního. Mele se tu pátý přes devátý, z jakých důvodů se radši nebudu snažit vydedukovat...jiri.polasek píše:No, vždycky je fajn, když se debaty účastní aktivně někdo, kdo zároveň tvrdí, že je demagogická.Ale veselo je, to zas jo Vždyť o to jde
Evidentně máš problém s tím, že nesouhlasím s tím, co píšeš, a že se proti tomu nějak ohrazuju, nechápu proč. Debata tak stojí na mrtvým bodě, protože se se mnou jen přetahuješ, kdo má větší pravdu...
... a jak už poznamenal kdysi dávno poznamenal Protagoras - Člověk je mírou všech věcí - a žádná objektivní pravda neexistuje. Oni ti sofisti přece jen v něčem pravdu měli...
PetrPeter 1975 - 2008
- jiri.polasek
problém určitě nemám, nesouhlas jsem obecně v této diskuzi předpokládal tak na 70%.
Mnoho věcí, o kterých se tu bavíme jsou brány jako neměnná pravda. Je velice jednoduché splynout s davem a prostě se vždy na všem shodnout. Tohle ale já nepotřebuju ...
Koupě bazarové kytary je pro mě jedním z těchto témat... založil jsem ji ji z konkrétníh důvodů a v tuto chvíli přes všechny ty tahanice v podstatě mám o tomhle tématu povědomí, které jsem chtěl zjistit.
Takže, pro já jsem v tom nějaký přínos našel. S tím, že všechny přesvědčím o mém názoru jsem věru nepočítal, takže pro mě všecho OK
(snad jen na některé momenty, kdy jsou podsouvány argumenty, které člověk nevyřknul)
Mnoho věcí, o kterých se tu bavíme jsou brány jako neměnná pravda. Je velice jednoduché splynout s davem a prostě se vždy na všem shodnout. Tohle ale já nepotřebuju ...
Koupě bazarové kytary je pro mě jedním z těchto témat... založil jsem ji ji z konkrétníh důvodů a v tuto chvíli přes všechny ty tahanice v podstatě mám o tomhle tématu povědomí, které jsem chtěl zjistit.
Takže, pro já jsem v tom nějaký přínos našel. S tím, že všechny přesvědčím o mém názoru jsem věru nepočítal, takže pro mě všecho OK
takže...
-pravděpodobnost, že seženu ve své cenové skupině novou kytaru, se kterou budu spokojen(pokud nemám neúměrné požadavky ceně) se blíží ke stům procentům
-pravděpodobnost, že seženu bazarovku za stejný peníze, která mi vyhoví je menší, ale zas je to pak výhodnější kauf (pokud blablabla..všechno se tu probralo..)
-označovat obecně některé firmy jako lowend je (krom některých v rámci typu zboží -kombo soundking si v životě nekoupim a hle mikrofon soundking předčí kdejaké xnásobně dražší mikrofony) ignorantsví...(kdo hrál na squier, který převálcoval 90% F. MiM ví, o čem mluvím)
-pokud nespěchám má cenu koukat na bazar i po obchodech
-pokud spěchám a na bazaru není mnou požadovaná nabídka, je jasnou volbou nástroj nový
-za svoje peníze chcete vždy to nejlepší, co můžete mít..pokud nechcete, tak vám pošlu přes SZ svoje číslo účtu..
-nákup přes bazar je jen o trochu více složitý na zkoušku a kontrolu konkrétního nástroje než nákup v obchodě ( vy, kteří víte, jaké "neseštelované" zhovadilosti jsou občas na krámě, máte jasno..)
-na oba nákupy (obchod/bazar) je lepší být aspoň trochu zkušený/mít zkušenějšího k ruce
-cestovat za zkouškou nástroje/aparátu/holky/hamburgeru je přece taky zážitek/zkušenost/atd..a kdo si na to rád nevzpomene, ikdyž vás nakonec čekal neúspěch a stálo to pár peněz navíc...
pokud všichni souhlasí s podstatnou částí těchto 9ti bodů, dala by se ("místy" bezpředmětná) diskuze uzavřít..
-pravděpodobnost, že seženu ve své cenové skupině novou kytaru, se kterou budu spokojen(pokud nemám neúměrné požadavky ceně) se blíží ke stům procentům
-pravděpodobnost, že seženu bazarovku za stejný peníze, která mi vyhoví je menší, ale zas je to pak výhodnější kauf (pokud blablabla..všechno se tu probralo..)
-označovat obecně některé firmy jako lowend je (krom některých v rámci typu zboží -kombo soundking si v životě nekoupim a hle mikrofon soundking předčí kdejaké xnásobně dražší mikrofony) ignorantsví...(kdo hrál na squier, který převálcoval 90% F. MiM ví, o čem mluvím)
-pokud nespěchám má cenu koukat na bazar i po obchodech
-pokud spěchám a na bazaru není mnou požadovaná nabídka, je jasnou volbou nástroj nový
-za svoje peníze chcete vždy to nejlepší, co můžete mít..pokud nechcete, tak vám pošlu přes SZ svoje číslo účtu..
-nákup přes bazar je jen o trochu více složitý na zkoušku a kontrolu konkrétního nástroje než nákup v obchodě ( vy, kteří víte, jaké "neseštelované" zhovadilosti jsou občas na krámě, máte jasno..)
-na oba nákupy (obchod/bazar) je lepší být aspoň trochu zkušený/mít zkušenějšího k ruce
-cestovat za zkouškou nástroje/aparátu/holky/hamburgeru je přece taky zážitek/zkušenost/atd..a kdo si na to rád nevzpomene, ikdyž vás nakonec čekal neúspěch a stálo to pár peněz navíc...
pokud všichni souhlasí s podstatnou částí těchto 9ti bodů, dala by se ("místy" bezpředmětná) diskuze uzavřít..
to a to a za chvíli zas tohle